Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2560 ΦΟΡΕΣ

Για «φίμωση» της Δημοκρατίας και του τεκμηριωμένου επιστημονικού λόγου μίλησε χθες ο μηχανικός Ιάκωβος Γρύλλης με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο έχει κατατεθεί αγωγή σε βάρος του από τη «ΜΑΡΙΝΕΣ ΡΟΔΟΥ ΑΕ» και ζητείται η καταβολή ποσού 700.000 ευρώ για λόγους δυσφήμισης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου δήλωσε δημόσια ότι δεν φοβάται και θα συνεχίσει να εκφράζει τη γνώμη του για θέματα που αφορούν τον τόπο μας, υπογραμμίζοντας ότι έχει προετοιμαστεί για την υπεράσπισή του και λέγοντας ότι πρόκειται για ζήτημα προσωπικής αξιοπρέπειας.

Πάντως, ο κ. Γρύλλης είπε ότι η αγωγή στρέφεται εναντίον του γιατί είναι ένα από τα φυσικά πρόσωπα που μετέχουν στην προσφυγή που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ακύρωση του ΦΕΚ που εκδόθηκε 31 Δεκεμβρίου 2023 και αναφέρεται στην τροποποίηση των όρων για τη χωροθέτηση και των περιβαλλοντικών όρων, αναφορικά με την επένδυση στη νέα μαρίνα Ρόδου από την εταιρεία.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα ανέφερε, εδώ και δύο μέρες έχει κατατεθεί αγωγή σε βάρος του αλλά στον ίδιο δεν έχει κοινοποιηθεί κάτι και ως εκ τούτου τοποθετήθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες με βάση το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Σύμφωνα λοιπόν με το περιεχόμενο της αγωγής, η εταιρεία υφίσταται δυσφήμιση καθώς, ο κ. Γρύλλης σε δημόσιες αναρτήσεις του και σε συνεντεύξεις του και επιχειρεί να παραπλανήσει, πλήττοντας βάναυσα το επαγγελματικό κύρος και τη συναλλακτική πίστη της αποτρέποντας τρίτους οικονομικούς φορείς να συναλλαχθούν μαζί της και προκαλώντας με τον τρόπο αυτό ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τη ματαίωση επιχειρηματικών συμφωνιών και τεράστια βλάβη στη φήμη της στην αγορά.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τρίτοι επιχειρηματικοί όμιλοι και εταιρείες να διστάζουν να συναλλαχθούν μαζί της και να την αντιμετωπίζουν με καχυποψία διακόπτοντας έτσι τις διαπραγματεύσεις μαζί της.

«Είναι... πρόσχημα»
Απαντώντας για την αγωγή της εταιρείας, ο κ. Γρύλλης αρχικά ευχαρίστησε όσους συμπατριώτες μας εξέφρασαν με κάθε τρόπο τη στήριξή τους προς το πρόσωπό του, καθώς επίσης και τον πρόεδρο του ΤΕΕ, κ. Γιάννη Γλυνό, και τους κ.κ. Δημήτρη Μελένο, Πάνο Βενέρη, Στάθη Κουσουρνά.

«Προφανώς, η αγωγή δεν γίνεται γιατί ανατρέπω τις επιχειρηματικές συμφωνίες. Γίνεται γιατί είμαι ένα από τα φυσικά πρόσωπα που μετέχουν στην προσφυγή που κατατέθηκε στο ΣτΕ για την ακύρωση του ΦΕΚ που εκδόθηκε 31 Δεκεμβρίου 2023 και αναφέρεται στην τροποποίηση των όρων για τη χωροθέτηση και των περιβαλλοντικών όρων αναφορικά με τη Νέα Μαρίνα Ρόδου. Εκεί είναι το πρόβλημα και αυτό τους ενοχλεί. Όλα τα άλλα είναι... προσχήματα», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Η προσφυγή δεν στρέφεται εναντίον της εταιρείας αλλά κατά μίας Κοινής Υπουργικής Απόφασης που υπογράφεται από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον υπουργό Τουρισμού. Eμείς λέμε, ότι αυτή η Απόφαση στερείται νομιμότητας για μία σειρά από λόγους που αναπτύσσουμε».

Μάλιστα, υπογράμμισε, ότι εκ μέρους του κατατέθηκε και αίτημα επίσπευσης της διαδικασίας εξέτασης του ζητήματος, τονίζοντας ότι αν στόχος ήταν η κωλυσιεργία ή να δημιουργήσει προβλήματα δεν θα κατέθετε αυτό το αίτημα.

Με την ευκαιρία έκανε γνωστό, ότι η κατάθεση της προσφυγής στο ΣτΕ δε δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα στο να προχωρήσει η εταιρεία στην υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων, δηλαδή μπορεί χωρίς πρόβλημα να προχωρήσει στην έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Πάντως, ο κ. Γρύλλης υπογράμμισε, ότι η λειτουργία της Μαρίνας είναι μία σημαντική λιμενική υποδομή για την πόλη και δεν πρέπει να μετατραπεί σε επένδυση real estate ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει και το γεγονός ότι υπάρχει τρομακτικό έλλειμμα δημόσιων χώρων και η ανάπτυξη της Μαρίνας, που αποτελεί δημόσιο χώρο που έχει παραχωρηθεί με μίσθωση, έχει άμεση επίπτωση στην ποιότητα ζωής των πολιτών.

«Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»
Επικαλούμενος και πάλι το συγκεκριμένο δημοσίευμα που αναφέρει ότι την αγωγή έχει καταθέσει ο ίδιος που πλέον είναι και επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Κίνηση Μηχανικών Δωδεκανήσου» στις επικείμενες εκλογές του ΤΕΕ, εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του δηλώνοντας:

«Είναι δυνατόν να συνδέεται η συμμετοχή στα κοινά που αφορά τον επαγγελματικό μου κλάδο και με το θέμα της αγωγής; Είναι τυχαίο ότι η αγωγή βγήκε στη δημοσιότητα τρεις μέρες πριν τη διενέργεια των εκλογών; γιατί τώρα πριν τις εκλογές;

Περιμένω απάντηση. Μάλλον κάποιοι που δηλώνουν σιγουριά ότι θα σαρώσουν, δεν πείθουν και γι’ αυτό τον λόγο κατατέθηκε τώρα η αγωγή και βγήκε στη δημοσιότητα, προκειμένου να σταματήσω κάθε εμπλοκή με την προεκλογική δραστηριότητα.

Το να εκφράσεις κάποιες θέσεις ως προς ζητήματα ανάπτυξης και νομιμότητας αποτελούν συκοφαντική δυσφήμιση; Με ξαφνιάζει και με εξοργίζει το γεγονός ότι στη λειτουργία του ΤΕΕ θα πρέπει το επόμενο χρονικό διάστημα, όταν συζητάμε διάφορα αναπτυξιακά θέματα και τα οποία εμπεριέχουν οικονομικά συμφέροντα, θα πρέπει να μπούμε σε λογική να σκεφτούμε μην τυχόν πούμε κάτι που δεν αρέσει σε κάποιους που σχεδιάζουν να κάνουν επενδύσεις.

Αυτό που επιχειρείται αυτή τη στιγμή είναι η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου. Για τη Μαρίνα έχουν εκφράσει δημόσια γνώμη πολλοί συμπολίτες μας καταθέτοντας προβληματισμούς και αντιρρήσεις.

Επιλέχθηκε η αγωγή να στραφεί μόνο σε εμένα και αυτό που επιχειρείται είναι να περάσει ένα μήνυμα, ότι όποιος στο μέλλον τολμήσει να αντιδράσει και να εκφέρει τεκμηριωμένο λόγο και να αντιδράσει νομικά θα κινδυνεύσει να έχει την ίδια τύχη με εμένα».

«Δεν φοβάμαι»
Παράλληλα έκανε γνωστό, ότι θα συνεχίσει να καταθέτει τις απόψεις του για θέματα που αφορούν τον τόπο μας και ότι έχει ετοιμαστεί προκειμένου να αντιμετωπίσει νομικά την υπόθεση, αναφέροντας και τα εξής:

«Είναι “φίμωση” φωνής επιστημονικού και τεκμηριωμένου λόγου και “φίμωση” της ίδιας της Δημοκρατίας... Αν είναι δυνατόν για θέματα που αφορούν τον τόπο μας να φοβόμαστε να μιλήσουμε...

Εγώ δηλώνω δημόσια ότι δεν φοβάμαι, και θα συνεχίσω. Αν νομίζουν ότι θα με πτοήσουν με αυτές τις πρακτικές και θα σταματήσω να εκφέρω την άποψή μου απατώνται οικτρά. Οι συμβουλάτορες που τους προέτρεψαν να κάνουν τέτοια πράξη θα διαπιστώσουν ότι έκαναν μεγάλο σφάλμα.

Δεν φοβάμαι... έχω ήδη προετοιμάσει τη νομική ομάδα που θα με υποστηρίξει σε όλα τα θέματα και προφανώς δεν πρόκειται να μείνω άπραγος. Είναι ζήτημα προσωπικής αξιοπρέπειας.

Δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση να μου επιβάλλει κάποιος με τέτοιο τρόπο να αλλάξω άποψη ή να σταματήσω να μιλάω. Θα συνεχίσω να μιλάω, έχω κάθε δικαίωμα.

Θα συνεχίσω να διεκδικώ για την πόλη αυτά που πιστεύω…Θα συνεχίσω απτόητος να διεκδικώ τα θέματα της ατομικής μου αξιοπρέπειας που αφορούν την πόλη, το μέλλον μας και τα παιδιά μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, χθες βράδυ, επρόκειτο να συνεδριάσει εκτάκτως η Δ.Ε. του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, ώστε να ασχοληθεί με το θέμα.

Διαβάστε ακόμη

Ξεκινούν οι κρουαζιέρες με τους Ισραηλινούς τουρίστες

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες της περιφέρειας για τις Ευρωεκλογές

Προσοχή… αδιέξοδο!

Τη Ρόδο επισκέφθηκε o Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας ΚΠΕ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ

3χρονο κοριτσάκι έπεσε από μπαλκόνι στη Ρόδο και τραυματίστηκε σοβαρά

Aνακοίνωση της παράταξης του Αντ. Καμπουράκη για το δάνειο που πρόκειται να λάβει ο δήμος Ρόδου

Άσκηση για εκδήλωση πυρκαγιάς σε πλοίο έγινε στο λιμάνι της Ρόδου

Σωματείο Ε.Ι.Χ. με οδηγό: «Δεν είναι μέλη μας οι εταιρείες που κατήγγειλαν οι ταξιτζήδες»