Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται εργαζόμενος από ηλεκτροπληξία

Σε σοβαρή κατάσταση  νοσηλεύεται εργαζόμενος  από ηλεκτροπληξία

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται εργαζόμενος από ηλεκτροπληξία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1235 ΦΟΡΕΣ

Σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Ρόδου ο ξενοδοχοϋπάλληλος ο οποίος έπαθε ηλεκτροπληξία την ώρα που εργαζόταν.
Το εργατικό ατύχημα σημειώθηκε προχτές το απόγευμα σε ξενοδοχείο της ανατολικής πλευρά της Ρόδου, και αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.


Ο ηλικίας περίπου 35 ετών ξενοδοχοϋπάλληλος μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο με αφόρητους πόνους στη μέση και τα άκρα ενώ δεν μπορούσε να μιλήσει.
Αμέσως ειδοποιήθηκε το σωματείο και επί τόπου έσπευσε ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος Θανάσης Σταμούλης και Τάσος Ψαρομπάς. Μέλη της διοίκησης επρόκειτο να επισκεφτούν και χτες τον άτυχο ξενοδοχοϋπάλληλο στο νοσοκομείο για να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χτες ο πρόεδρος του ΕΚΡ Σάββας Χατζησάββας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΠΕ κ. Πανταζή, και αφού τον ενημέρωσε για το ατύχημα, ζήτησε τη στελέχωση της επιθεώρησης εργασίας με τεχνικό ασφαλείας που δεν υπάρχει στην περιοχή μας, και την αποστολή κλιμακίων ελέγχου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Ένα ακόμα εργατικό ατύχημα σε ξενοδοχείο της Ρόδου ήρθε να προστεθεί στα εκατοντάδες τέτοια ατυχήματα, που συμβαίνουν κάθε χρόνο στην περιοχή μας. Η εντατικοποίηση και η πίεση που δέχονται καθημερινά οι εργαζόμενοι, ειδικά στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με την απουσία ελεγκτικών μηχανισμών, προκαλούν σε καθημερινή σχεδόν βάση εργατικά ατυχήματα στους χώρους δουλειάς.

Μόλις έγινε γνωστό το εργατικό ατύχημα, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, συνάδελφοι Θ. Σταμούλης και Α. Ψαρομπάς βρέθηκαν στη συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα και συμπαραστάθηκαν στο συνάδελφο. Επίσης ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ Σ. Χατζησάββας, με παρέμβασή του τόσο στην Επιθεώρηση Εργασίας Ρόδου όσο και στο Σ.ΕΠ.Ε. Αθηνών, ζήτησε από τις υπηρεσίες να επιληφθούν του περιστατικού και να πράξουν τα δέοντα.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ επαναφέρει για πολλοστή φορά το αίτημα για ΑΜΕΣΗ στελέχωση του Σ.ΕΠ.Ε. Ρόδου με Τεχνικό Επιθεωρητή. Είναι αδιανόητο σε μια περιοχή που δραστηριοποιούνται περίπου 20.000 επιχειρήσεις να μην υπάρχει Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία στα Δωδεκάνησα και να υπάγεται η περιοχή στον Πειραιά.

Επιπλέον με επιστολή που έστειλε η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ στον Ειδικό Γραμματέα του Σ.ΕΠ.Ε. Αθηνών, ζητήθηκε η άμεση αποστολή από την Αθήνα κλιμακίου Τεχνικών Επιθεωρητών, για να πραγματοποιηθούν έλεγχοι στις επιχειρήσεις της Ρόδου (Ξενοδοχειακές και άλλες ).

Η Ασφάλεια και η Υγεία στους χώρους δουλειάς είναι δικαιώματα των εργαζομένων, τα οποία προστατεύονται από τους νόμους και είναι πάνω από τα κέρδη των εργοδοτών. Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ είναι αποφασισμένη να τα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο».

Διαβάστε ακόμη

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο