Λύθηκε το πρόβλημα με το πλοίο της Τήλου

Λύθηκε το πρόβλημα με το πλοίο της Τήλου

Λύθηκε το πρόβλημα με το πλοίο της Τήλου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3032 ΦΟΡΕΣ

Με την επιμονή της Δημάρχου κας Μαρίας Καμμά, όλου του δημοτικού συμβουλίου που ήταν έτοιμο να παραιτηθεί και ενός ολόκληρου νησιού, λύθηκε, τελικά, το πρόβλημα με το πλοίο της Τήλου, το Sea Star, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει δρομολόγια από τα τέλη Ιουνίου, δίνοντας ξανά ζωή στο πανέμορφο νησί της Δωδεκανήσου.

Η Δήμαρχος της Τήλου, τις προηγούμενες ημέρες μετέβη στην Αθήνα προκειμένου να λυθεί το διαδικαστικό θέμα με το πλοίο (σ.σ. αφού τα χρήματα υπάρχουν) που είναι μείζον για το νησί αλλά και να θέσει διάφορα ζητήματα ζωτικής σημασίας στους αρμοδίους της Κεντρικής Διοίκησης. Μάλιστα, ήταν αποφασισμένη να φθάσει μέχρι το Γραφείο του πρωθυπουργού!

Το γεγονός, βέβαια, ότι “έπεσε” πάνω στις ημέρες του ανασχηματισμού δεν προσμετράται στα θετικά αφού, ως γνωστόν, η αλλαγή της Διοίκησης δημιουργεί πάντα καθυστερήσεις.

Ωστόσο, η κα Καμμά ήταν αποφασισμένη να μην επιστρέψει στο νησί εάν δεν έφερνε μαζί της λύσεις, τουλάχιστον για το θέμα του πλοίου. Κατά την παραμονή της εκεί είχε επαφή με τη Διευθύντρια του Υπουργού Επικρατείας καθώς και με σύμβουλο του πρωθυπουργού ενώ κατέθεσε υπόμνημα τόσο στο Γραφείο του πρωθυπουργού όσο και στο γραφείο του Υπουργού Επικρατείας.

Επίσης, από το τελευταίο της ζήτησαν να καταθέσει υπόμνημα και για τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί.

«Νίκη» για το πλοίο
Ως νίκη ενός ολόκληρου νησιού αντιμετωπίζεται η επαναδρομολόγηση του Sea Star, του πλοίου της Τήλου, αφού όπως λέει χαρακτηριστικά η Δήμαρχος, «το μεγαλύτερο κομμάτι του νησιού είναι το καράβι και δεν μπορεί κάποιος να παίζει με ένα ολόκληρο νησί»!

Μάλιστα, δήλωσε στη «Ρ»: «Αυτό που πετύχαμε είναι ότι, επιτέλους, έγινε κατανοητό από όλους, ακόμη και από τους ελάχιστους δύσπιστους στην Τήλο, ότι το πλοίο είναι το μοναδικό αναπτυξιακό εργαλείο για το νησί και χωρίς αυτό είναι καταδικασμένο».

Όπως εξηγεί η κα Καμμά, η απουσία του πλοίου έφερε μεγάλα προβλήματα στο νησί. Χαρακτηριστικό είναι ότι αυτή την περίοδο η τουριστική κίνηση στην Τήλο ήταν μειωμένη κατά 30%. Ο λόγος είναι ότι οι tour-operators βασίζονταν στο ότι θα υπήρχε το πλοίο, με αποτέλεσμα να γίνουν πολλές ακυρώσεις.

Η κα Καμμά, πάντως, διαβεβαιώνει ότι το πλοίο δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ, τουλάχιστον όσο είναι εκείνη Δήμαρχος και η παράταξή της Δημοτική Αρχή. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι όλο το δημοτικό συμβούλιο είχε έτοιμες τις παραιτήσεις τους εφόσον τελικά το θέμα δεν είχε αίσιο τέλος.

Το πλοίο, αύριο, Δευτέρα, θα περάσει από επιθεώρηση στην Αθήνα ενώ πέρυσι έγινε η γενική επισκευή του και, αν όλα κυλήσουν ομαλά, θα ξεκινήσει δρομολόγια από τα τέλη Ιουνίου.

Η ίδια, κατά την παραμονή της στην Αθήνα επισκέφθηκε πολλά γραφεία υπηρεσιακών παραγόντων και αρμοδίων της Κεντρικής Διοίκησης και μετέφερε την αγανάκτηση των κατοίκων του νησιού που έχει ξεχειλίσει. Μάλιστα, λέει ότι ήταν διατεθειμένοι να φτάσουν και σε ακραίες μορφές διαμαρτυρίας και δεν ήθελαν να γίνει αυτό.

Ευχάριστη έκπληξη ήταν, πάντως, για τη Δήμαρχο η επίσκεψή της στο Ελεγκτικό Συνέδριο που έλεγξε το φάκελο για το πλοίο, καθώς βρήκε την αντιμετώπιση του Δικαστηρίου εξαιρετική ενώ έδειξαν κατανόηση για τις ανάγκες που εξυπηρετεί το πλοίο. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο φάκελος εγκρίθηκε την ίδια ημέρα από την Ολομέλεια.

Το άλλο μεγάλο θέμα που είχε στην «ατζέντα» της η κα Καμμά είναι εκείνο της Υγείας, μιας και το νησί έχει μείνει μόνο με έναν γιατρό, τον κ. Καζουλάκη και υπάρχουν δραματικές ελλείψεις σε νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό ενώ αίτημά τους είναι να έρθει και ένας γιατρός γενικής ιατρικής.

Για το θέμα αυτό, η ίδια είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο και του εξέθεσε πως έχει η κατάσταση. Χαρακτηριστικό είναι ότι, μέσα σε διάστημα μόλις ενάμιση έτους, το κόστος για τους γιατρούς που πηγαινοέρχονταν και τις αεροδιακομιδές στην Τήλο ήταν 99 χιλιάδες ευρώ!

Τέλος, το προσεχές διάστημα η κα Καμμά αναμένεται να έχει επαφή με το Υπουργείο Πολιτισμού, πιθανότατα να συναντηθεί και με την Υφυπουργό, καθώς είναι έτοιμη η μελέτη για την κατασκευή του αρχαιολογικού μουσείου το οποίο στόχος είναι να γίνει διαδραστικό και να συνδέεται για παράδειγμα με την Ακρόπολη του Μεγάλου χωριού, το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα αλλά και το παλαιοντολογικό Μουσείο.

Κλείνοντας, η Δήμαρχος του γραφικού νησιού της Δωδεκανήσου, δεν παραλείπει να τονίσει πόσο το πλοίο άλλαξε την ιστορία του νησιού και αναδεικνύει αυτό που είπε και «στα Υπουργεία», εάν νομίζουν, δηλαδή, ότι μπορεί να ζήσει κάποιος χωρίς συγκοινωνία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και παιδεία…

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει στις 10 Μαΐου η Δημοτική Επιτροπή Ρόδου

Ο εορτασμός της Ημέρας της Εθνικής Αντίστασης

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Συνδικάτου Εργαζομένων «ΡΟΔΑ»

Η συμβολή του Ομίλου Mitsis και της ΑΜΚΕ «Κωνσταντίνου Μήτση» στην ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας

Στην Κάλυμνο Μ.Πέμπτη βράδυ και Μ.Παρασκευή ο Γ.Νικητιάδης

Όχημα κύλησε ανεξέλεγκτο από χώρο στάθμευσης και κόντεψε να «προσγειωθεί» στο δρόμο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Ανοίγει το ίδρυμα Marc de Montalembert την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024