Εθελοντική επίσκεψη φροντιστών στην Τήλο

Εθελοντική επίσκεψη φροντιστών στην Τήλο

Εθελοντική επίσκεψη φροντιστών στην Τήλο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 904 ΦΟΡΕΣ

Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην ΤΗΛΟ η δεύτερη εθελοντική επίσκεψη φροντιστών, με σκοπό την παροχή δωρεάν φροντιστηριακών μαθημάτων στους μαθητές και τις μαθήτριες του ακριτικού αυτού νησιού, εν όψει των εξετάσεών τους.

Η δράση αυτή, αποτελεί την ολοκλήρωση του προγράμματος της on line φροντιστηριακής διδασκαλίας, που πειραματικά εφαρμόστηκε για ένα χρόνο, μεταξύ των φροντιστών της μέσης εκπαίδευσης της ΔΩΔ/ΣΟΥ προς τους μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου της Τήλου.
Συμπερασματικά:

1. Ο ενθουσιασμός και η επιμονή για μάθηση των «διαδικτυακών» μαθητών πρόσθεσε νέα διάσταση στην εκπαιδευτική εμπειρία.

2. Οι τυχόν παραλείψεις κατά την πιλοτική αυτή εφαρμογή, θα αξιολογηθούν και θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις, προκειμένου να βελτιωθεί η εκπαιδευτική διαδικασία την επόμενη χρονιά.

3. Εξαιτίας της πανελλήνιας δημοσιότητας που έλαβε η δράση αυτή, προβλήθηκαν τα προβλήματα εκπαίδευσης (και όχι μόνο) που αντιμετωπίζουν οι μαθητές των ακριτικών αυτών νησιών.

4. Συγχαρητήρια καθηγητές του δημόσιου σχολείου, οι οποίοι βοηθάνε τακτικά τους μαθητές σε ώρες εκτός προγράμματος και διεκπεραιώνουν το λειτούργημα τους στο ακέραιο, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των ακριτικών μας νησιών, δεν είναι και δεν πρέπει να αισθάνονται παραμελημένοι. Η πολιτική των ίσων ευκαιριών πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί. Η νησιωτικότητα μπορεί να αναδειχτεί σε προνόμιο και να πάψει να αποτελεί μειονεκτική κατάσταση.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου