Δεν έχουν τον Θεό τους οι αθίγγανοι στο Καρακόνερο

Δεν έχουν τον Θεό τους οι αθίγγανοι στο Καρακόνερο

Δεν έχουν τον Θεό τους οι αθίγγανοι στο Καρακόνερο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2846 ΦΟΡΕΣ

Νέες προκλήσεις με επιθέσεις και αρπαγές

Στο γνώριμο άθλιο σκηνικό της μαζικής επαιτείας από άκρη σε άκρη σε ολόκληρο το νησί μας και της ανοχής των φαινομένων από το «αυτόνομο κρατίδιο» των αθίγγανων στο Καρακόνερο, βρίσκεται και πάλι η Ρόδος με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τις αρχές να είναι ανήμποροι να ελέγξουν ακόμα και στο ελάχιστο το χρόνιο αυτό πρόβλημα.

Τα… καραβάνια επαιτών που έχουν φθάσει εδώ και πολλές εβδομάδες στο νησί της Ρόδου αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν αναλάβει «δράση» σε όλες σχεδόν τις τουριστικές περιοχές της Ρόδου (Νότια Ρόδο, Λίνδο, Φαληράκι, Ιξιά, Ιαλυσό και βέβαια στην Παλιά Πόλη) ενώ αντίστοιχα έχουν καταλάβει τα πόστα σε κεντρικούς κόμβους της Ρόδου και στην Φανερωμένη, ζητώντας έτσι από τους εκατοντάδες διερχόμενους οικονομική βοήθεια.

Το φαινόμενο αυτό δεν είναι φετινό. Αυτό όμως που προκύπτει φέτος είναι ότι βρίσκεται σε πλήρη έξαρση και ότι οι εικόνες που αποκομίζουν οι ξένοι και έλληνες επισκέπτες, μοιάζουν με τριτοκοσμικές.

Γίνονται φορτικοί και επικίνδυνοι
Οι επαίτες, σε γενικές γραμμές είναι αλλοδαποί ή αθίγγανοι. Δεν περιορίζονται μόνο στο να ζητιανεύουν αλλά σε πολλές περιπτώσεις αξιώνουν επιτακτικά από τους διερχόμενους να τους ενισχύσουν οικονομικά.
Στο πλαίσιο αυτό, οι καταγγελίες πέφτουν «βροχή» στην αστυνομία, η οποία πάντως λόγω και των ελλείψεων σε προσωπικό που αντιμετωπίζει αδυνατεί εκ των πραγμάτων να ελέγξει την κατάσταση.
Δύο νέα περιστατικά που καταγγέλθηκαν στην «Ροδιακή» μέσα στο Σαββατοκύριακο αφορούσαν περιπτώσεις παρενόχλησης διερχόμενων οδηγών:

Η πρώτη περίπτωση αφορούσε τον κόμβο επί της Ρόδου Καλλιθέας, δίπλα στον καταυλισμό των αθίγγανων και η δεύτερη περίπτωση τον κόμβο της Φανερωμένης επί της Ρόδου – Καμείρου.
Μόνιμοι επαίτες επίσης υπάρχουν στον κόμβο του Ροδινιού, στον κόμβο της Εθνικής Αντιστάσεως και Λίνδου, καθώς επίσης σε όλες σχεδόν τις εισόδους της Παλιάς Πόλης.

Νέα περιστατικά αρπαγής χρημάτων και απειλών
Το γεγονός ότι η τοπική κοινωνία στη Ρόδο, πνέει μένεα κατά των παρανομούντων αθίγγανων που διαμένουν στο Καρακόνερο, δεν φαίνεται να απασχολεί ούτε και στο ελάχιστο τα μέλη του καταυλισμού.
Παρά τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε κατά παντός υπευθύνου από επιχειρηματίες της περιοχής, εν τούτοις η κατάσταση γίνεται καθημερινά ολοένα και πιο επικίνδυνη!

Δύο περιστατικά τα οποία δεν ανακοίνωσε η αστυνομία της πειροχής μας, φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα η «Ροδιακή».
Το πρώτο σημειώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου όταν δύο ανήλικοι τσιγγάνοι επιτέθηκαν σε διερχόμενη συμπολίτισσά μας, από την οποία άρπαξαν το κινητό της τηλέφωνο και άλλα προσωπικά αντικείμενα που είχε μαζί της.
Κλήθηκε η αστυνομία, έφθασε επιτόπου και τότε οι γονείς ή κάποιοι από τον καταυλισμό υποχρεώθηκαν να παραδώσουν το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο.

Συλλήψεις πάντως δεν υπήρξαν.
Η δεύτερη περίπτωση διαδραματίστηκε χθες το πρωί, σε βάρος Ροδίτη μαθητή τρίτης Λυκείου, ο οποίος περίμενε έξω από την στάση στο καφέ «Ανάσα» επί της Ρόδου – Καλλιθέας.

Όπως δήλωσαν μιλώντας στη «Ροδιακή» συγγενικά πρόσωπα του μαθητή, νεαρός αθίγγανος πλησίασε με απειλητικές διαθέσεις τον 18χρονο μαθητή, τον άρπαξε από το χέρι, του ζήτησε και του πήρε όλα τα χρήματα που είχε μαζί του ο μαθητής, ενώ στη συνέχεια σφίγγοντάς τον δυνατά από το χέρι, επιχείρησε να του αρπάξει και το κινητό.
Τότε ο μαθητής αντιστάθηκε, κατάφερε να του ξεφύγει και έτρεξε στην καφετέρια ζητώντας βοήθεια. Αμέσως συμπολίτες μας έσπευσαν να του προσφέρουν βοήθεια, ενημέρωσαν τους γονείς του, ενώ στη συνέχεια ειδοποιήθηκε και η αστυνομία.
Υπεβλήθη μηνυτήρια αναφορά στην ασφάλεια Ρόδου η οποία και ανέλαβε να εντοπίσει και να συλλάβει τον δράστη.

Δεν πάει άλλο λένε οι κάτοικοι
Η κατάσταση πάντως, ξεφεύγει αργά αλλά σταθερά από κάθε όριο. Κάτοικοι, καταστηματάρχες, διερχόμενοι και επιχειρηματίες στην ευρύτερη περιοχή, δεν προλαβαίνουν να «μετρούν απώλειες».
Από την άλλη, τα περιστατικά δεν αφορούν μόνο μικροαρπαγές, αλλά μια παραβατικότητα η οποία τείνει να εξελιχθεί σε άκρως κακουργηματική.

Σημειώνεται ότι σε άλλο ρεπορτάζ της “Ροδιακής”, αποτυπώνονται πλήρως τα έργα και οι μέρες του νεαρού αθίγγανου ο οποίος εισέβαλε σε σπίτι φοιτήτριας στη Ρόδο και επιχείρησε να τη ληστέψει κρατώντας μαχαίρι.

Για όλα αυτά τα περιστατικά οι τοπικές αρχές είναι ενήμεροι τα τελευταία 15 χρόνια, αλλά δυστυχώς, δεν μπόρεσαν να δώσουν καμία ουσιαστική λύση. Το αποτέλεσμα είναι να βιώνουν μέρα και νύχτα έναν εφιάλτη χωρίς όρια οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι ανυποψίαστοι διερχόμενοι από το «αυτόνομο κρατίδιο» του Καρακόνερου.

Διαβάστε ακόμη

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη

Ο Γιώργος Παυλούς, πρόεδρος της "Κολοσσός 2047", ορίστηκε εντεταλμένος Μεσαιωνικής Πόλης

Γ. Νικητιάδης: «Έως και 10% ακριβότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με το ΙΝΚΑ – Στο “κενό” οι υποσχέσεις της κυβέρνησης»