Ολοκληρώθηκαν 164 έργα που είχε παραλάβει ο δήμος

Ολοκληρώθηκαν 164 έργα που είχε παραλάβει ο δήμος

Ολοκληρώθηκαν 164 έργα που είχε παραλάβει ο δήμος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 368 ΦΟΡΕΣ

Δρομολόγια με μικρά λεωφορεία από την Κολώνα

Ολοκληρώθηκαν τα περισσότερα από τα τεχνικά έργα που παρέλαβε η παρούσα δημοτική αρχή από τους πρώην καποδιστριακούς δήμους και απομένουν σχεδόν είκοσι τα οποία καταβάλλεται προσπάθεια να ολοκληρωθούν εντός του επόμενου διαστήματος.

Όπως δήλωσε χτες ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών Μιχάλης Χριστοδούλου, στο πλαίσιο συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής, τα έργα που παρελήφθησαν ανέρχονταν σε 183 από τα οποία ολοκληρώθηκαν τα 164.
Μάλιστα στη χτεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής 26 από τα 56 θέματα αφορούσαν τεχνικά έργα, γεγονός που όπως τόνισε ο κ. Χριστοδούλου, αποδεικνύει ότι η δημοτική αρχή καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να διεκπεραιώσει τις εκκρεμότητες του προγραμματισμού της.
Παράλληλα έκανε γνωστό ότι ένα από τα θέματα αφορούσε χτες και την προμήθεια δύο μικρών λεωφορείων για την πόλη της Ρόδου τα οποία θα κινούνται στο κέντρο συνδέοντάς το με το λιμάνι. Τα μίνι μπας θα παραληφθούν μέσα στις επόμενες μέρες και θα τεθούν αμέσως σε λειτουργία.

Αναλυτικά ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών δήλωσε τα εξής: «Θα έχουμε την προμήθεια και δύο μικρών λεωφορείων, έχει γίνει η επιλογή της εταιρίας η οποία θα τα προμηθεύσει μετά από διαγωνισμός και ευελπιστούμε μέσα στις επόμενες μέρες να τα έχουμε. Θα κάνουμε δρομολόγιο από την Κολώνα δηλαδή από το λιμάνι μέχρι και το κέντρο της πόλης και αντίστροφα. Αυτά θα υπάγονται στο στόλο της ΡΟΔΑ και θα είναι μικρής χωρητικότητας για να είναι πιο ευέλικτα μέσα στην πόλη. Τα 26 θέματα είναι από τις τεχνικές υπηρεσίες, καταλαβαίνετε ότι εμείς δεν έχουμε σταματήσει ούτε λεπτό να προσπαθούμε και προσπαθούμε όσο το δυνατό να διεκπεραιώσουμε όλα αυτά που είχαμε προγραμματίσει για το 2013 και 2014 και τα χρηματοδοτούμενα έργα για τα οποία υπάρχει πραγματικά μεγάλη απορροφητικότητα.
Έχω δώσει στο δήμαρχο έναν λεπτομερέστατο απολογισμό για τις τεχνικές υπηρεσίες που εγώ είμαι πολιτικός προϊστάμενος με πίνακες που μπορούμε να δούμε την εξέλιξη των έργων από τότε που αναλάβαμε ως δημοτική αρχή μέχρι και σήμερα.

Αυτά τα έχω παραδώσει στο δήμαρχο ώστε να μπορέσει να τα παραδώσει στο μελλοντικό δήμαρχο κ. Χατζηδιάκο τον οποίο μπορεί να ενημερώσει λεπτομερέστατα για την πορεία των έργων είτε χρηματοδοτούμενα είτε είναι από ΣΑΤΑ είτε από ίδιους πόρους. Εμείς παραλάβαμε 183 έργα από τους πρώην καποδιστριακούς δήμους και έχουμε ολοκληρώσει γύρω στα 164 έργα υπολείπονται 20 έργα και αυτά στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθούν και προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε όλα τα έργα που εντάξαμε στο τεχνικό πρόγραμμα για να υλοποιήσουμε. Η νέα δημοτική αρχή θα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη μοίρα από αυτήν που παραλάβαμε, είτε οικονομικά, είτε στο θέμα στελέχωσης των υπηρεσιών και ευελπιστώ ότι θα πάμε καλά».

Διαβάστε ακόμη

Στη Σύμη ο Γιώργος Νικητιάδης εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ στην επέτειο της 8ης Μαΐου 1945

Εκδήλωση για τις ευρωεκλογές 2024: «Οι πολίτες αποφασίζουμε για την Ευρώπη του μέλλοντος»

Η διατήρηση των «ήρεμων νερών» το πρώτο θέμα στην ατζέντα Μητσοτάκη – Ερντογάν

Γ.Νικητιάδης : Ερώτηση στη Βουλή για τις ελλείψεις ιατρών στο νοσοκομείο και στην ΚΕΔ Λέρου

Σε πολλά χωριά της Ρόδου βρέθηκε με την οικογένειά του τις ημέρες του Πάσχα ο Δήμαρχος Ρόδου

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες - Δηλώσεις του Δημάρχου Ρόδου κου Αλέξανδρου Κολιάδη

Γ. Νικητιάδης: Συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά μας και αυτή την εβδομάδα

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης