Βίντεο: Τσιγγάνοι πετροβόλησαν τουριστικό λεωφορείο στη Ρόδο με 58 επιβάτες

Βίντεο: Τσιγγάνοι πετροβόλησαν τουριστικό λεωφορείο στη Ρόδο με 58 επιβάτες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 8260 ΦΟΡΕΣ

Για σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι μιλούν οι επαγγελματίες οδηγοί

Από θαύμα σώθηκαν 58 Βρετανοί τουρίστες, που ήρθαν στο νησί μας για διακοπές και επέβαιναν σε τουριστικό λεωφορείο που τους μετέφερε στο ξενοδοχείο τους, όταν έξω από τον καταυλισμό των τσιγγάνων στο Καρακόνερο, μια ομάδα νεαρών τσιγγάνων πέταξε πέτρα μεγάλων διαστάσεων στο παρμπρίζ του λεωφορείου!

Ο οδηγός, που ήταν εξαιρετικά έμπειρος και με γρήγορα αντανακλαστικά, υποχρεώθηκε να κάνει απότομο ελιγμό για να αποφύγει την πέτρα που είδε να έρχεται κατά πάνω του, με αποτέλεσμα το λεωφορείο να ανέβει σε ένα χαμηλό διάζωμα και να κινδυνεύσει να ανατραπεί ολόκληρο το λεωφορείο!
Το περιστατικό διαδραματίστηκε στις 10 και 30 το βράδυ της Τετάρτης, στον περιφερειακό δρόμο έξω ακριβώς από τον καταυλισμό των τσιγγάνων στο Καρακόνερο, προκαλώντας έτσι τον φόβο και τον τρόμο τόσο στον οδηγό όσο και στους τουρίστες του λεωφορείου που έκπληκτοι είδαν να δέχεται πέτρες το όχημα που τους μετέφερε.
Μιλώντας στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου, υπογράμμισε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον από κάθε έλεγχο και ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι διερχόμενοι επαγγελματίες οδηγοί, όταν περνούν από το συγκεκριμένο φοβούνται στην κυριολεξία.

Πως αποφεύχθηκε η τραγωδία
Ο οδηγός που βίωσε τον τρόμο από την επίθεση που δέχθηκε με πέτρες το λεωφορείο του, μίλησε χθες το μεσημέρι στη ΡΟΔΙΑΚΗ και περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τα όσα έζησε:
«Η ώρα ήταν 10.30 το βράδυ και με το λεωφορείο μου σχεδόν γεμάτο έκανα συγκεκριμένο δρομολόγιο. Τότε κοντά στον καταυλισμό είδα μια ομάδα 10 ατόμων και ένας από αυτούς έσκυψε και πήρε μια πέτρα. Πριν προλάβω να καταλάβω την πρόθεσή του, έριξε την πέτρα στο μέρος μου. Ευτυχώς κινούμασταν με μικρή ταχύτητα.
Με αιφνιδίασε κι έκανα έναν ελιγμό να την αποφύγω να μην πέσει στο κεντρικό μέρος του τζαμιού.
Το αποτέλεσμα ήταν να βγει το λεωφορείο πάνω στο κεντρικό διάζωμα που υπάρχει εκεί στον κόμβο δημιουργώντας έτσι τεράστιους κινδύνους.
Ακόμα δεν πιστεύω αυτό που μας έτυχε. Τρόμαξα πραγματικά. Ειδοποίησα τον υπεύθυνο του πρακτορείου μας και στη συνέχεια την αστυνομία.
Θα μπορούσαμε να είχαμε όλοι σκοτωθεί. Ούτε κι εγώ ξέρω ακόμα πως τη γλιτώσαμε.
Δεν είναι η πρώτη φορά που κινδυνεύουμε. Το έχουμε αναφέρει αλλά τίποτα δεν έγινε”.

Πρόεδρος τουριστικών λεωφορείων: «Επιτέλους, πάρτε μέτρα»
Να παρθούν άμεσα μέτρα πριν θρηνήσουμε θύματα, ζήτησε χθες με αφορμή το περιστατικό μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ ο πρόεδρος των τουριστικών λεωφορείων της περιοχής μας, κ. Μανιάς.
Ο ίδιος ανέφερε άλλα τέσσερα τέτοια περιστατικά (με πέτρες που εκτοξεύονται εναντίον των λεωφορείων) και τα οποία αναφέρθηκαν στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, χωρίς όμως να υπάρχει συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
“Τα περιστατικά αυτά – είπαν στη ΡΟΔΙΑΚΗ οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων- ολοένα και αυξάνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα κι όποιος επιχειρήσει να διασχίσει μετά τις 7 – 8 το βράδυ το συγκεκριμένο σημείο, ειδικά με τουριστικό λεωφορείο, κινδυνεύει πραγματικά.
Ζητάμε από κάθε αρμόδια αρχή να μας προστατεύσει. Τίποτα περισσότερο. Τα πράγματα έχουν ξεφύγει πλέον από κάθε έλεγχο και αργά ή γρήγορα θα γίνει κανένα κακό”.­

Διαβάστε ακόμη

Εκατοντάδες πιστοί κατέκλυσαν τις εκκλησίες μας σήμερα το πρωί για τη λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων

Ποιοι κηρύχθηκαν έκπτωτοι στα τοπικά συμβούλια της Ρόδου

Επιστολή θλίψης, συγκίνησης και αγανάκτησης από γυναίκα της Λέρου που έχασε τον άντρα της στο Νοσοκομείο του νησιού

Ξεκινά σήμερα το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Τεταμένη η ατμόσφαιρα στο δημοτικό συμβούλιο με φόντο την έκπτωση των δύο συμβούλων

Την Κυριακή ανοίγει τις πόρτες της η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στη Μεσαιωνική Πόλη

Με τον δήμαρχο και τον περιφερειάρχη συναντήθηκε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Κουντουρά

Χρ. Καραγιάννη: «Ή θέλουμε να πιστεύουμε ότι μας διάλεξε η TUI ή θέλουμε να πείσουμε τους άλλους ότι μας διάλεξε η TUI ή αυτή η συνεργασία ήταν προδιαγεγραμμένη …»