Επίτροπος μετανάστευσης αναλαμβάνει ο Αβραμόπουλος

Επίτροπος μετανάστευσης αναλαμβάνει ο Αβραμόπουλος

Επίτροπος μετανάστευσης αναλαμβάνει ο Αβραμόπουλος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 362 ΦΟΡΕΣ

Το χαρτοφυλάκιο της Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων εξασφάλισε ο νέος επίτροπος της Ελλάας Δημήτρης Αβραμόπουλος, στη σύνθεση της Κομισιόν της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την περίοδο 2014-2019, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο επίτροπος της Κύπρου, Χρήστος Στυλιανίδης, αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Η νέα δομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα έχει επτά αντιπρόεδρους, αρμόδιους για τη χάραξη και τον συντονισμό των βασικών πολιτικών της ΕΕ, όπως η αντιμετώπιση της ανεργίας, η προώθηση των επενδύσεων, η ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, η εξωτερική πολιτική, η εσωτερική αγορά κ.ά. Προς τον σκοπό αυτό, οι αντιπρόεδροι θα προΐστανται συγκεκριμένων ομάδων εργασίας, στις οποίες θα μετέχουν οι Επίτροποι των οποίων τα χαρτοφυλάκια θα σχετίζονται με το αντικείμενο αυτών των ομάδων. Ο αριθμός των ομάδων θα καθορίζεται αναλόγως προς τις πολιτικές ιεραρχήσεις της ΕΕ.

Πρώτος τη τάξει αντιπρόεδρος ορίστηκε ο Ολλανδός Φρανς Τίμερμανς, που θα είναι τρόπον τινά το δεξί χέρι του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Πιερ Μοσκοβισί αναλαμβάνει νέος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων υπό την επίβλεψη του πρώην Φινλανδού πρωθυπουργού, Γίρκι Κατάινεν και του πρώην Λετονού πρωθυπουργού Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ο Βρετανός Τζόναθαν Χιλ αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Οικονομικής Σταθερότητας, Οικονομικών Υπηρεσιών και της Ενωσης Κεφαλαιαγορών και θα είναι υπεύθυνος, μεταξύ άλλων, και για τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών. Η μέχρι πρότινος Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλστρομ από τη Σουηδία θα είναι επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για τις μεγαλύτερες εμπορικές συμφωνίες μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι ο νέος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα είναι ο Μαργαρίτης Σχοινάς, επόπτης της Τρόικας στην Αθήνα μέχρι πρότινος.

Διαβάστε ακόμη

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

ΕΟΔΥ: Προσοχή στα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου – Τα μέτρα προφύλαξης

Αντικειμενικές αξίες: Αυτοί είναι οι δήμοι και οι ζώνες στις οποίες «κουρεύονται»

Διεπιστημονική έρευνα στις Νησίδες του Αιγαίου