Ένα μικρό... θησαυρό βρήκε στα χέρια νεαρών τσιγγάνων η Ασφάλεια!

Ένα μικρό... θησαυρό βρήκε στα χέρια νεαρών τσιγγάνων η Ασφάλεια!

Ένα μικρό... θησαυρό βρήκε στα χέρια νεαρών τσιγγάνων η Ασφάλεια!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1503 ΦΟΡΕΣ

Χρυσαφικά και τα χρήματα αξίας 225.000 ευρώ

«Χρυσές» δουλειές έκαναν το τελευταίο πεντάμηνο στην Κω δύο νεαρές αθίγγανες ηλικίας 20 και 22 ετών οι οποίες κατάφεραν να μπουν σε 29 σπίτια του νησιού και να αφαιρέσουν χρήματα και κοσμήματα, αποκομίζοντας συνολικό όφελος ύψους 225.000 ευρώ!

Οι δύο ΡΟΜΑ συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι επ’ αυτοφώρω την ώρα που βρίσκονταν σε σπίτι αλλοδαπού Αλβανικής καταγωγής και έψαχναν να δουν τι θα κλέψουν!

Πιο συγκεκριμένα, επιστρέφοντας στο σπίτι του ο αλλοδαπός είδε τον γιο του να βρίσκεται έξω από αυτό και εκείνος τον ενημέρωσε ότι είχαν «επισκέψεις»! Ο Αλβανός μετέβη τότε στο Τμήμα Ασφαλείας Κω και ενημέρωσε τους αστυνομικούς για το περιστατικό.

Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο όπου βρήκαν τις δύο αθίγγανες ηλικίας 20 και 22 ετών να είναι κρυμμένες πίσω από μία κουρτίνα του σπιτιού και τις συνέλαβαν!

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και μετά από συνδυαστική αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθείσες από αρχές του μήνα Μάιου του 2014 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν συστηματικά κλοπές από οικίες στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Κω.

Όπως πρόεκυψε ως προς τον τρόπο δράσης τους, επέλεγαν κατοικίες των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν κατά τις πρωινές ώρες και αφού τις παραβίαζαν με πλαστικοποιημένες εικόνες ή ακόμη και κατσαβίδι ή εισέρχονταν σε αυτές από ανασφάλιστες πόρτες και παράθυρα, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάστηκαν 28 περιπτώσεις κλοπών που διέπραξαν με την ίδια μεθοδολογία (modus operandi) και υπολογίζεται ότι αφαίρεσαν συνολικά τιμαλφή αξίας πάνω από 186.000 ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των 39.000 ευρώ.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω και σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.

Είχαν ξανασυλληφθεί
Και οι δύο αθίγγανες είναι γνωστές στις διωκτικές αρχές, καθώς έχουν ξανασυλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Μάλιστα η 20χρονη ΡΟΜΑ είχε μεταβεί τον Ιούλιο στην Πάτμο μαζί με 36χρονη ομόφυλή της για να πουλήσουν σφουγγάρια και τελικά μπήκαν σε σπίτι και αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα αξίας 4000 ευρώ. Οι δύο ΡΟΜΑ αναζητούνταν στην Πάτμο αλλά συνελήφθησαν κατά την άφιξή τους με πλοίο στην Κω.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δύο αθίγγανες πήγαν στην Πάτμο για να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά πουλώντας σφουγγάρια. Στις 18 Ιουλίου 2014 το πρωί όμως καθώς κινούνταν στα δρομάκια του νησιού είδαν ένα σπίτι το κλειδί του οποίου οι ιδιοκτήτες είχαν κρύψει σε εξωτερικό χώρο. Οι αθίγγανες το βρήκαν και με αυτό μπήκαν σαν κυρίες μέσα και αφαίρεσαν διάφορα χρυσά κοσμήματα και ρολόγια συνολικής αξίας 4.000 ευρώ!

Στην συνέχεια ανενόχλητες πήραν τα πράγματά τους και έφυγαν από το νησί. Η κλοπή όμως έγινε αντιληπτή και άμεσα καταγγέλθηκε στην αστυνομία, οπότε και ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό των δύο ΡΟΜΑ.

Τελικά οι δύο γυναίκες εντοπίστηκαν το απόγευμα της ίδιας ημέρας κατά την άφιξή τους με πλοίο της γραμμής στην Κω, και μετά την αποβίβασή τους και προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κω.

Από έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή τους τα κλοπιμαία, τα οποία αφού αναγνωρίστηκαν κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στη δικαιούχο.

Διαβάστε ακόμη

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας