Το ντοκιμαντέρ για τη Λίνδο σε διεθνές φεστιβάλ στην Τσεχία

Το ντοκιμαντέρ για τη Λίνδο σε διεθνές φεστιβάλ στην Τσεχία

Το ντοκιμαντέρ για τη Λίνδο σε διεθνές φεστιβάλ στην Τσεχία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 653 ΦΟΡΕΣ

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε το 47ο Διεθνές φεστιβάλ τουριστικού ντοκιμαντέρ της Τσεχίας στην λουτρόπολη του Κάρλοβι Βάρι. Είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ που εδώ και 47 χρόνια συνδέει τον τουρισμό και τον πολιτισμό όλων των χωρών.
Χώρες από όλο τον κόσμο συμμετείχαν φέτος στην διοργάνωση, με διακρίσεις στην Τζαμάικα, το Μαρόκο, τη Δανία, την Αυστρία και την Ταϊβάν.


Σημαντική η παρουσία της Ελλάδας με το ντοκιμαντέρ του Βασίλη Κατερινόπουλου “Λίνδος η νύμφη του ήλιου” που απέσπασε το ενδιαφέρον του κοινού των Μέσων Μαζικής ενημέρωσης αλλά και το ενδιαφέρον πολλών πρακτορείων τουρισμού διαφόρων χωρών όπως και της Τσεχίας.

Στις καθιερωμένες συνεντεύξεις τύπου ο σκηνοθέτης της Ελληνικής παραγωγής κύριος Βασίλης Κατερινόπουλος δήλωσε: η Ελλάδα, ιδιαίτερα η Ρόδος αποτελεί έναν σημαντικό προορισμό διακοπών τόσο στην Ευρώπη όσο και στις υπόλοιπες Ηπείρους της Γης, το ντοκιμαντέρ η νύμφη του ήλιου μου έδωσε την ευκαιρία να περάσω μέσα από την εικόνα το τοπίο, τη θάλασσα αλλά και την κουλτούρα αυτού του τόπου όπου η ζωή συνεχίζεται αδιάκοπα απο την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Σημαντικές είναι οι Λαογραφικές σκηνές από τα έθιμα του γάμου και της τοπικής κοινωνίας, όπως επίσης η αρχαιοελληνική ιστορία που ξεδιπλώνεται στο πέρασμα των αιώνων.

Ασφαλώς και δείγματα καλοκαιρινών διακοπών με υποδομές και ενδιαφέροντα αποτελούν την εξέλιξη του ντοκιμαντέρ αυτού...
Οι δημοσιογράφοι επίσης ενδιαφέρθηκαν να μάθουν για το κόστος των διακοπών στη Ρόδο όπως επίσης για το εάν ο προορισμός αυτός ενδείκνυται για το μέσο Τσέχο πολίτη, η απάντηση ήταν πως ο προορισμός διαθέτει καταλύματα για κάθε οικονομική δυνατότητα Ευρωπαίου πολίτη και για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν με τον οργανισμό ΠΡΟΤΟΥΡ του νησιού.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Λίνδου κύριος Νικόλαος Ελευθερίου πρόσφερε κασετίνες με το ντοκιμαντέρ σε όλους τους δημοσιογράφους αλλά και σε δεκαπέντε μεγάλα πρακτορεία τουρισμού με λεπτομέρειες του προορισμού.

Φέτος τιμητική χώρα του φεστιβάλ ήταν το Μαρόκο που παρουσίασε πολλά “ιβέντ” με παραδοσιακούς χορούς, μουσικές μπάντες ενώ στο γκραντ φιναλ στο γκαλά με δείπνο που παρέθεσε ο υπουργός τουρισμού της Τσεχίας στους σκηνοθέτες, παραγωγούς και δημοσιογράφους, στο πρώην παλάτι του Κάρλοβι Βάρι, σήμερα ξενοδοχείο το Grand hotel, η γνωστή δημιουργός μόδας κυρία Καμήλα Σόλωμον παρουσίασε μία σπουδαία κολεξιόν με υψηλή ραπτική σε βραδινές τουαλλέτες.

Τις δημόσιες σχέσεις της Ελληνικής συμμετοχής επιμελήθηκε η κυρία Φανή Νικολάου, με ενημερώσεις για τα γυρίσματα του φιλμ και τις τοποθεσίες που περιλαμβάνει.

Η παρουσία της Ελληνικής συμμετοχής έδωσε την ευκαιρία στη Λίνδο και γενικά στην Ρόδο να συζητηθεί ως τουριστικός προορισμός να φρεσκαριστεί η ιδέα του επόμενου καλοκαιρινού προορισμού διακοπών στην Μεσόγειο όπως επίσης να δοθεί η ευκαιρία να γίνουν συζητήσεις για τον συνεδριακό τουρισμό που έμεινε πίσω η Ρόδος τα τελευταία χρόνια.

Το ντοκιμαντέρ αυτό ίσως συμμετάσχει και σε άλλα φεστιβάλ της Ευρώπης κάτι που θα εξαρτηθεί ασφαλώς από τους φορείς τουρισμού της Ρόδου προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα παράστασης, αυτό θα το γνωρίζουμε σύντομα, ανάλογα ασφαλώς από το ενδιαφέρον που θα δείξει η πολιτεία.

Συγχαρητήρια αξίζουν στον πολιτιστικό σύλλογο Απόστολος Παύλος της Λίνδου και ιδιαίτερα στον πρόεδρο του συλλόγου κύριο Νικόλαο Ελευθερίου που με μεγάλες προσπάθειες πραγματοποιήθηκε το ντοκιμαντέρ αυτό που αναδεικνύει τον τόπο και τον πολιτισμό.

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχημένη η εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) στην Κω για τον Θαλάσσιο Τουρισμό

Το Τάγμα των Ιπποτών αναβιώνει στη Ρόδο

Εξαιρετική η εμφάνιση του χορευτικού εργαστηρίου του «Αίθωνα» στη Νίσυρο

Κοντσέρτο κλασικής μουσικής θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου

Πασχαλινή Συναυλία της Φιλαρμονικής δήμου Ρόδου

Σημαντική δράση στο «Χαραλάμπειο Γηροκομείο» από τον Ροταριανό Όμιλο Ρόδος-Κολοσσός

Η αναπαράσταση των Παθών θα γίνει και φέτος στην Παστίδα

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου ο Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος