Με άλλο καπετάνιο πλεύρισε κανονικά χθες το κρουαζιερόπλοιο

Με άλλο καπετάνιο πλεύρισε κανονικά χθες το κρουαζιερόπλοιο

Με άλλο καπετάνιο πλεύρισε κανονικά χθες το κρουαζιερόπλοιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1603 ΦΟΡΕΣ

Ανέλαβε το πηδάλιο Έλληνας

Αντικαταστάθηκε ο Γερμανός καπετάνιος του κρουαζιεροπλοίου Mein Schiff 2 που αρνήθηκε να δέσει την περασμένη εβδομάδα μέσα στο λιμάνι της Ρόδου και αποβίβασε τους επιβάτες του με… λάντζες!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε χτες στο λιμάνι μας αυτή τη φορά κανονικά με… άλλο όμως καπετάνιο. Συγκεκριμένα η εταιρία εμπιστεύθηκε το πλοίο της στα χέρια… Έλληνα καπετάνιου ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες απασχολούνταν ήδη στην εταιρία.

Πρόκειται για τον πλοίαρχο Ιωάννη Αναστασίου έμπειρο στο χώρο της ακτοπλοΐας και γνωστό στην Ελλάδα καθώς μεταξύ άλλων είχε μακρά θητεία σε πλοία της εταιρίας super fast ferries, κάνοντας μάλιστα δρομολόγιο και στην Αδριατική.

Το κρουαζιερόπλοιο της εταιρίας TUI έφερε χτες στη Ρόδο 2.130 τουρίστες.
Όπως είχε γράψει η «Ρ» αρκετοί από τους 1.930 τουρίστες, που στις 10 του μήνα αναγκάστηκαν να επιβιβαστούν σε λάντζες για να επισκεφτούν το λιμάνι μας, έκαναν παράπονα στην πλοιοκτήτρια εταιρία και μάλιστα προχώρησαν σε έγγραφες αναφορές.

Με άλλο καπετάνιο πλεύρισε κανονικά χθες το κρουαζιερόπλοιο

Προφανώς σε αυτές επεσήμαναν το γεγονός ότι ενώ εκείνη τη μέρα υπήρχε αρκετός χώρος για να δέσει το κρουαζιερόπλοιο με ασφάλεια μέσα στο λιμάνι, εντούτοις αυτό δεν έγινε και υπέστησαν ταλαιπωρία για να κατέβουν με λέμβους.

Επίσης υπογράμμισαν και το γεγονός ότι ένα μεγαλύτερο σε μήκος κρουαζιερόπλοιο το Celebrity Silhouette που επίσης είχε καταπλεύσει εκείνη τη μέρα στη Ρόδο είχε δέσει κανονικά στο λιμάνι χωρίς πρόβλημα.
Τα παράπονα έφτασαν μαζί με φωτογραφικό υλικό στα κεντρικά της εταιρίας στο Μαϊάμι η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες επρόκειτο να διερευνήσει την υπόθεση για να αναζητήσει τους λόγους για τους οποίους σημειώθηκε το περιστατικό αυτό, παίρνοντας στοιχεία και από τις τοπικές αρχές του λιμανιού.

Όπως είχε γράψει τότε η «Ρ» ο πλοίαρχος του σκάφους, δεν δέχθηκε τη θέση που του υπέδειξαν για να "δέσει" οι αρμόδιοι του λιμανιού και προτίμησε να... ρίξει άγκυρα ανοιχτά του λιμανιού αποβιβάζοντας έτσι τους επιβάτες του με λάντζες στη στεριά.
Η διαδικασία ήταν απόλυτα ασφαλής, υπήρξε όμως ταλαιπωρία για τους τουρίστες.



Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο μέρος που του υπέδειξαν να δέσει το κρουαζιερόπλοιο, δένει πολύ συχνά το πλοίο Costa Mediterranea το οποίο έχει μήκος 292 μέτρα έναντι των 264 μέτρων που είχε το σημερινό κρουαζιερόπλοιο.
Και τα δύο σκάφη έχουν το ίδιο βύθισμα που φθάνει τα 8 μέτρα.
Στην αρχή του φετινού καλοκαιριού μάλιστα, υπήρξαν και εξειδικευμένες βυθομετρήσεις απο την πλευρά της εταιρίας, οι οποίες έδειξαν ότι το λιμάνι μας είναι απόλυτα ασφαλές.

Ο ίδιος πλοίαρχος είχε αρνηθεί και πέρσι να προσεγγίσει το λιμάνι της Ρόδου, παρά το γεγονός ότι άλλοι συνάδελφοί του καταφέρνουν στο ίδιο σημείο με άνεση και ασφάλεια να "δένουν" πολύ μεγαλύτερα σκάφη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η χτεσινή μέρα ήταν αρκετά αποδοτική από πλευράς τουριστικής κίνησης καθώς βρέθηκαν στο λιμάνι μας πέντε κρουαζιερόπλοια.

Από την καταγραφή των αρμοδίων υπηρεσιών προέκυψε ότι χτες έφτασαν στη Ρόδο μέσω του λιμανιού 4.976 άτομα. Αναλυτικότερα το Olympia έφερε 1250 άτομα, το Cristal έφερε 861 άτομα, το Europa 381 και το Deutschland 353 άτομα. Πρόκειται για τουρίστες υψηλής εισοδηματικής στάθμης, που επιλέγουν να κάνουν κρουαζιέρα εκτός τουριστικής αιχμής καταβάλλοντας μάλιστα πολλαπλάσια χρήματα για το κόστος της κρουαζιέρας.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου