Παντελής-Μαρία: Ένας έρωτας... «διαφήμιση» για τη Σύμη! (βίντεο)

Παντελής-Μαρία: Ένας έρωτας... «διαφήμιση» για τη Σύμη! (βίντεο)

Παντελής-Μαρία: Ένας έρωτας... «διαφήμιση» για τη Σύμη! (βίντεο)

Pοδούλα Λουλουδάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 12535 ΦΟΡΕΣ

Η ιστορία ενός Συμιακού σεφ και μιας Αθηναίας διαφημίστριας που ξεκίνησε στη Σύμη στα γυρίσματα διαφήμισης γνωστού προϊόντος, το 2012

Ένας έρωτας υπεραστικός, με αεροπλάνα και βαπόρια που ξεκίνησε στο πλαίσιο των γυρισμάτων του τηλεοπτικού σποτ για το Becel pro Activ καταλήγει σε γάμο που θα γίνει στις 27 Δεκεμβρίου!



Ο Παντελής Καλλίαρος και η Μαρία Καψάλη, ο Συμιακός Σεφ που πρωταγωνιστούσε στο τηλεοπτικό σποτ και η Αθηναία διαφημίστρια που πήγε στη Σύμη για να το γυρίσει, ερωτεύτηκαν και παντρεύονται γιατί το Σύμπαν όλο συνωμότησε γι’ αυτό.

Έτσι ο Παντελής, πολύφερνος γαμπρός του νησιού με όνομα ως επιχειρηματίας και η Αθηναία σεναριογράφος γράφουν τη δική τους ιστορία που περιλαμβάνει αισθήματα και επιβεβαιώνει πως αν είναι κάτι να γίνει, θα γίνει.

Τους τηλεφώνησα σε μία από τις συναντήσεις τους για λίγες ώρες στη Ρόδο, κι ενώ εκείνος θα έφευγε την άλλη μέρα το πρωί για Σύμη κι εκείνη για Αθήνα. Συνάντησα τον Παντελή γι’ αυτή την κουβέντα προχθές στη Ρόδο, μέσο σταθμό του ταξιδιού του για την Αθήνα όπου θα καταλήξει για να ξεκινήσουν οι ετοιμασίες του γάμου.
Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων
Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων

Πώς γνωριστήκατε με τη Μαρία;
Είχε αναλάβει να κάνει τα γυρίσματα της διαφήμισης. Έπρεπε να επιλεγούν τέσσερα άτομα μεταξύ των Συμιακών οι οποίοι θα έπρεπε να πληρούν τις προϋποθέσεις: να έχουν χοληστερόλη, αλλά να μην παίρνουν ήδη φάρμακα. Ήμουν ένας απ΄ αυτούς χωρίς να το ξέρω. Τη Μαρία την έστειλε στη Σύμη μέρες Χριστουγέννων η διαφημιστική εταιρεία στην οποία εργάζεται, για να γράψει το σενάριο. Όπως μου είπε μετά δεν ήθελε να έρθει στη Σύμη εκείνη την εποχή, ήρθε με πίεση και γκρινιάζοντας.

Την καλούσε το... πεπρωμένο!
Όπως λέει τώρα η ίδια “ήταν να γίνει”, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Τότε όμως έψαχνε προφάσεις για να μην έρθει χειμωνιάτικα, της είπαν μάλιστα ότι τον ένα εκ των τεσσάρων που χρειάζονταν τον είχαν βρει ήδη, εμένα δηλαδή, κι εκείνη είχε δυσανασχετήσει. Τους είπε “αν δεν μου κάνει όμως θα τον αλλάξω. Τη δουλειά μου θα την κάνω όπως ξέρω”.



Και τελικά όχι μόνο “της κάνατε” για τη διαφήμιση, αλλά και για σύζυγος!
Της παραέκανα... (γελάει).

Εσείς γιατί είχατε επιλεγεί ήδη κι από ποιούς;
Εγώ είχα επιλεγεί γιατί έκανα βουτιές στη θάλασσα και γυμναζόμουν, αλλά παρόλα αυτά είχα χοληστερόλη, κι επομένως όλοι μπορεί να είχαν. Εκείνη είχε στο νου της να επιλέξει κάποιον γυμναστή, απ’ ό,τι μου είπε μετά. Ήδη όμως είχαν έρθει από τον Αύγουστο του 2012 στο μαγαζί μου στελέχη της εταιρείας που παράγει το βούτυρο που θα διαφημιζόταν, ξανάρθαν τον Οκτώβρη και μου είπαν ότι θέλουν να κάνουν μία διαφήμιση στη Σύμη.

Είχαν καταλάβει ότι οι Συμιακοί έχουν σωστό διαιτολόγιο αφού η κάθε οικογένεια κάτι παράγει, άλλη κρέατα, άλλα πιάνει ψάρια, άλλη καλλιεργεί ζαρζαβατικά... Επιπλέον στη Σύμη γυμνάζεσαι είτε το θέλεις είτε όχι γιατί όλο το νησί έχει σκαλοπάτια, κι έχει ακόμα μεγάλο προσδόκιμο ζωής αφού υπάρχουν 90άρηδες που δουλεύουν, έχουν δραστηριότητα. Ήθελαν να δείξουν ότι η χοληστερίνη είναι για όλους, αλλά στη Σύμη τα ποσοστά της είναι μικρά για τους λόγους που είπαμε. Η Μαρία ήρθε το πρώτο ταξίδι πριν τα Χριστούγεννα, επέλεξε τα πρόσωπα και ήρθε δεύτερη φορά τον Ιανουάριο για τα γυρίσματα.



Η σχέση σας πότε ξεκίνησε;
Στο δεύτερο ταξίδι της στη Σύμη ξεκίνησε ένα φλερτ και το πρώτο μας ερωτικό ραντεβού έγινε 20 μέρες αφότου έφυγε. Συναντηθήκαμε στην Κωνσταντινούπολη! Είχα πάει στην Κωνσταντινούπολη για να μαγειρέψω για ένα VIP πάρτι πελατών μου. Μιλάγαμε εκείνο το διάστημα στο τηλέφωνο και την κάλεσα να ‘ρθει να με βρει για το Σαββατοκύριακο. Έ, εκεί ο Βόσπορος, η ενέργειά του ξεκίνησε το ειδύλλιο, η σχέση μας.



Ένας υπεραστικός έρωτας με αεροπλάνα και βαπόρια ο οποίος δύο χρόνια μετά καταλήγει σε γάμο!

Παντρευόμαστε στις 27 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, κι είναι καλεσμένοι άπαντες, το συνεργείο, οι διαφημιστές, οι Συμιακοί, όλοι...



Πού θα ζήσετε θα μετακινηθεί κάποιος από τους δύο;
Ξεκινήσαμε με την προοπτική να είμαι εγώ στη Σύμη για την καλοκαιρινή σεζόν λόγω του μαγαζιού και τον χειμώνα στην Αθήνα με τη Μαρία η οποία εργάζεται εκεί και βέβαια διακοπές, τριήμερα... Όταν αργότερα θα κάνουμε οικογένεια θα αλλάξουμε και τις συνθήκες. Με την απόσταση εγώ δεν έχω πρόβλημα ήμουν ναυτικός πολλά χρόνια και είμαι κι από οικογένεια ναυτικών, η Μαρία είχε προβληματιστεί λίγο στην αρχή.



Ήσασταν ναυτικός;
Ήμουν μάγειρας σε κρουαζιερόπλοια για 11 χρόνια. Ήμουν 11,5 μήνες μέσα στο καράβι. Το χειμώνα στην Καραϊβική και στον Αμαζόνιο έφτανα μέχρι Αμερική και το καλοκαίρι στη Μεσόγειο. Εκεί έμαθα τη δουλειά. Παιδάκι είχα περάσει στη σχολή Εμποροπλοιάρχων. Δεν μου άρεσε, τη σταμάτησα. Πάλι σε καράβι πήγα, αλλά όχι μηχανικός, μάγειρας. Θυμάμαι ήταν 60 με 70 άτομα μέσα στην κουζίνα και ο σεφ ήταν ένας. Δεν τον λέγαμε σεφ εμείς το λέγαμε “μάστορα”. Τώρα μπαίνεις σε μια κουζίνα εστιατορίου και σου λέει ο άλλος “είμαι σεφ”!



Πότε σταματήσατε τα ταξίδια και επιστρέψατε στη Σύμη;
Το 2004 σταμάτησα με τα κρουαζιερόπλοια. Ήμουν 28 χρονών, ήρθα στη Σύμη δούλεψα μάγειρας σε δύο εστιατόρια πρωί και βράδυ και το χειμώνα ή στο Βέλγιο, ή στον Άγιο Δομίνικο ή στην Κύπρο ή στο Ξυλόκαστρο. Το 2011 άνοιξα το δικό μου χώρο το εστιατόριο “Παντελής” στο λιμάνι του Γιαλού.

Πάτε πολύ καλά στη δουλειά σας.
Αισθάνθηκα ότι έπρεπε να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου. Ήταν ένα στοίχημα που έβαλα και χαίρομαι που η δουλειά μου βρήκε ανταπόκριση και νιώθουμε την αγάπη του κόσμου, των Συμιακών, των Ροδίων, των επισκεπτών μας όλων.

Έχετε και πολλούς Τούρκους πελάτες!
Πολλούς και καλούς με τους οποίους έχουμε αναπτύξει καλές σχέσεις, έχουν έρθει στο γάμο της αδελφής μου και θα έρθουν και στο δικό μας.



Δεν μου είπατε, τι λέει τώρα η Μαρία που τότε δεν ήθελε να ‘ρθει στη Σύμη όταν την έστελναν από τη δουλειά;
Αυτό που σας είπε και σας λίγο πριν στο τηλέφωνο πως “ήταν να γίνει”. Μάλιστα η Μαρία πρόσεξε ότι και τις δύο φορές που είχε έρθει στο νησί και τον Δεκέμβρη και τον Ιανουάριο είχε γάμο. Και στο δεύτερο γάμο του Ιανουαρίου την είχα πάει βόλτα με τη μηχανή σ΄ ένα ψηλό σημείο της Σύμης το Μαυροβούνι που βλέπεις “πιάτο” κάτω το Γυαλό. Δεν είχε ξεκινήσει ακόμα κάτι ερωτικό μεταξύ μας, αλλά θυμάται ότι εκείνη την ώρα έπεφταν πυροτεχνήματα εκείνου του γάμου στον ουρανό.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να διατηρηθεί στην κορυφή, δηλώνει ο Γιάννης Ρέτσος