Ηλεκτρονικό Αρχείο Επιστημονικών Μελετών και Ερευνών για τον τουρισμό

Ηλεκτρονικό Αρχείο Επιστημονικών Μελετών και Ερευνών για τον τουρισμό

Ηλεκτρονικό Αρχείο Επιστημονικών Μελετών και Ερευνών για τον τουρισμό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 665 ΦΟΡΕΣ

Έως τη Δευτέρα έχει περιθώριο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου κατόπιν πρόσκλησης του γενικού γραμματέα Τουριστικής και Πολιτικής Ανάπτυξης του υπουργείου Τουρισμού Γιάννη Πυργιώτη να υποβάλει προσφορά στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Εφαρμογής του Υπουργείου στο πλαίσιο της επιλογής αναδόχου, με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης για το έργο "Ηλεκτρονικό Αρχείο Επιστημονικών Μελετών & Ερευνών σχετικών με την Τουριστική Ανάπτυξη".

Αντικείμενο των υπηρεσιών του Αναδόχου είναι η εκπόνηση μελέτης για τη δημιουργία Ηλεκτρονικού Αρχείου Επιστημονικών Μελετών και Ερευνών σχετικών με την Τουριστική Ανάπτυξη με στόχο τη συστηματική καταγραφή και δημιουργία ενός αρχείου των επιστημονικών μελετών και ερευνών, ανοιχτής πρόσβασης ηλεκτρονικά και με δυνατότητα ενημέρωσης και εμπλουτισμού με νέες μελέτες και έρευνες, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με αντικείμενο την ελληνική τουριστική ανάπτυξη.

Ο στόχος είναι σύνδεση των συμπερασμάτων που προκύπτουν από αυτές τις μελέτες με την ασκούμενη τουριστική πολιτική και το υπαρκτό νομοθετικό πλαίσιο του Τουριστικού Τομέα.

Στη πρώτη φάση προβλέπεται η παράδοση πλήρους ηλεκτρονικού αρχείου των επιστημονικών μελετών και ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί από Φορείς και Οργανισμούς (ΟΤΑ, Υπουργεία, Οργανισμοί Δημοσίου, ΑΕΙ, ΤΕΙ Εταιρείες Μελετών κ.λ.π.), της περιόδου 1980 και εντεύθεν.

Η καταχώρηση και ανάρτηση των συλλεχθέντων τεκμηρίων στο ηλεκτρονικό αρχείο, κατά προτίμηση και εφόσον αυτό είναι δυνατό θα γίνει σε μορφή αρχείων pdf, ενώ η ταξινόμηση διόρθωσή τους θα επιτρέπει την αναζήτηση βάση κριτηρίων (π.χ. χρονολογία, λέξεις κλειδιά κλπ)

Στη δεύτερη φάση προβλέπεται σχολιασμός υλικού, ανά επιστημονική μελέτη και έρευνας και περίληψη συμπερασμάτων αυτής.

Στη τρίτη φάση προβλέπεται σύνδεση της θεματικής και των συμπερασμάτων των επιστημονικών μελετών και ερευνών με ζητήματα πολιτικής και θεσμικής παρέμβασης σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη της χώρας.

Η διάρκεια της ανάθεσης ορίζεται σε 6 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης μέχρι την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 17.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Διαβάστε ακόμη

Σε πολλά χωριά της Ρόδου βρέθηκε με την οικογένειά του τις ημέρες του Πάσχα ο Δήμαρχος Ρόδου

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες - Δηλώσεις του Δημάρχου Ρόδου κου Αλέξανδρου Κολιάδη

Γ. Νικητιάδης: Συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά μας και αυτή την εβδομάδα

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης

Συμβαίνει τώρα: τροχαίο ατύχημα στην Ψαροπούλα

Προσοχή: Χωρίς φανάρια η διασταύρωση Ρόδου-Λίνδου με Τραουνού!

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο σταθμευμένο όχημα (βίντεο)

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας