Αλλαγές θα γίνουν στην Περιφέρεια

Αλλαγές θα γίνουν στην Περιφέρεια

Αλλαγές θα γίνουν στην Περιφέρεια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 724 ΦΟΡΕΣ

Αλλαγές θα γίνουν στη δομή και τη λειτουργία της περιφέρειας, με σκοπό να γίνει πιο αποτελεσματική, όμως το μεγάλο πρόβλημα παραμένει η υποστελέχωση.

Μάλιστα η νέα περιφερειακή αρχή όπως δήλωσε χτες ο εκτελεστικός γραμματέας Δημήτρης Σκιαδάς, ζήτησε την πρόσληψη υπαλλήλων από το ΑΣΕΠ και περιμένει την απάντηση για το ποιές θέσεις ενέκρινε με βάση τις οικονομικές δυνατότητες που υπάρχουν.

Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: «Υπάρχει ένα οργανόγραμμα που έχει εγκριθεί από το περιφερειακό συμβούλιο, και αυτή τη στιγμή περιμένουμε την έγκριση της νομιμότητας αυτής της απόφασης από την αποκεντρωμένη διοίκηση.

Με βάση αυτήν θα προχωρήσουμε σε αλλαγές, ως προς τη δομή και τη λειτουργία της περιφέρειας, προσπαθώντας να διευκολύνουμε όσο το δυνατό τα πράγματα.

Το ζητούμενο που παραμένει είναι το ότι χρειάζεται στελέχωση η περιφέρεια. Είναι υποστελεχωμένη αυτό είναι γεγονός, χρειαζόμαστε στελέχη και αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να καλύψουμε τις ανάγκες μας.

Έχουμε ζητήσει συγκεκριμένα πράγματα μέσω του ΑΣΕΠ για προσλήψεις και περιμένουμε την έγκριση. Υπάρχουν απαγορεύσεις και ρήτρες από το μνημόνιο, προσπαθούμε να ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο. Χρειάζονται ενίσχυση όλοι οι τομείς».

Για τα έργα που θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ δήλωσε:
«Θα μπορέσουμε να έχουμε τον πρώτο σχεδιασμό δράσεων από την άνοιξη ήδη σε συνεργασία με τη διαχειριστική αρχή και το υπουργείο ανάπτυξης έχουμε κάνει έναν πρώτο προγραμματισμό για τα έργα που θα μεταφερθούν από το υφιστάμενο πρόγραμμα στο επόμενο.

Το καλό είναι ότι εγκρίθηκε από την πρώτη φουρνιά των προγραμμάτων το ΠΕΠ νοτίου Αιγαίου και δεν είχαμε καθυστερήσεις».

Αναφορικά με τη διαδικασία των εκλογών είπε:
«Αυτό που παρακολουθούμε είναι η ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών την Κυριακή. Οι υπηρεσίες έστειλαν στο σχετικό υλικό στους δήμους, προσπαθούμε να πάρουμε μέτρα ώστε και οι εφορευτικές επιτροπές και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι να είναι παρόντες εκεί που πρέπει».
Ο κ. Δημ. Σκιαδάς
Ο κ. Δημ. Σκιαδάς

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο