«Δεν θέλω να την αποκαλώ μητέρα μου»

«Δεν θέλω να την αποκαλώ μητέρα μου»

«Δεν θέλω να την αποκαλώ μητέρα μου»

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3453 ΦΟΡΕΣ

Συγκλονιστική η κατάθεση της 18χρονης στο δικαστήριο για το δράμα που έζησε

«Δεν θέλω να την αποκαλώ μητέρα, γιατί για μένα δεν είναι. Μία μάνα δεν κάνει τέτοια στα παιδιά της»!

Με τη φράση αυτή και με δάκρυα στα μάτια η 18χρονη κοπέλα περιέγραψε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω, την «κόλαση» όπως και η ίδια είπε, που βίωνε επί τέσσερα και πλέον χρόνια, κατά τα οποία βιάζονταν από τον πατριό της με την συγκατάθεση και βοήθεια – αρκετές φορές- της ίδιας της, μητέρας της!

«Κοιμόμουν και προσευχόμουν όταν ξυπνήσω, να μην υπάρχει τίποτα, να μην ξανασυμβεί τίποτα από όλα αυτά» είπε χαρακτηριστικά η νεαρή κοπέλα, συγκλονίζοντας με την κατάθεση της ενόρκους και δικαστές!

Η ακροαματική διαδικασία, μίας από τις πιο σοβαρές υποθέσεις βιασμού που έχουν εξιχνιαστεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας, ξεκίνησε προχθές το πρωί στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω. Η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών και διήρκησε έως αργά το βράδυ οπότε και ολοκληρώθηκε με την έκδοση της απόφασης.

Ένορκοι και δικαστές ομόφωνα αποφάσισαν την ενοχή του 51χρονου και της 40χρονης στους οποίους και επέβαλαν ποινή κάθειρξης 20 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Στον 51χρονο επιβλήθηκε και φυλάκιση έξι μηνών για τις ποσότητες των ναρκωτικών που είχαν εντοπιστεί κατά την σύλληψή του, στην κατοχή του.

Και οι δύο κατηγορούμενοι – σύμφωνα με πληροφορίες- απολογούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και ισχυρίστηκαν πως όλα όσα, με τόσες φρικιαστικές λεπτομέρειες περιέγραψε η 18χρονη πια σήμερα κοπέλα, ήταν της φαντασίας της.

Συγκεκριμένα, ο πατριός δήλωσε πως ήταν στοργικός με όλα τα παιδιά της συντρόφου του, τα οποία φρόντιζε και αγαπούσε σαν δικά του. Από την πλευρά της η 40χρονη ισχυρίστηκε πως εκείνη ήταν θύμα βιασμού από τον πρώην σύζυγό της, και επειδή τις καταστάσεις αυτές της βίωσε η νεαρή κοπέλα για αυτό και έπλασε όλη αυτή την ιστορία.

Όμως κανένας από τους ισχυρισμούς αυτούς δεν έπεισε το δικαστήριο, το οποίο είχε την ευκαιρία να ακούσει και τα ανήλικα αδέλφια της 18χρονης, οι καταθέσεις των οποίων «έκαψαν» τους κατηγορούμενους και κυρίως τον 51χρονο.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, τα παιδιά περιέγραψαν σκηνές που έτυχε να δουν στο σπίτι τους, με τον πατριό να εξέρχεται από το δωμάτιο της αδελφής τους κ.α.

Παράλληλα και η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που προσκομίστηκε αποδεικνύει πως δεν υπάρχει ίχνος ψεύδους στις καταθέσεις της νεαρής κοπέλας.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας επεσήμανε μεταξύ άλλων πως οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται ο 51χρονος και η 40χρονη πέρα και πάσα αμφιβολία έχουν τελεστεί με συχνότητα, πυκνότητα, βία και απειλές και ζήτησε την ενοχή τους όπως κατηγορούνται, πρόταση που τελικά και υιοθέτησε το δικαστήριο.

Δικηγόρος πολιτικής αγωγής παραστάθηκε ο κ. Νικήτας Μπόλκας.

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου