Στο εδώλιο τρεις τσιγγάνοι για πυροβολισμούς

Στο εδώλιο τρεις τσιγγάνοι για πυροβολισμούς

Στο εδώλιο τρεις τσιγγάνοι για πυροβολισμούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 868 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω θα καθίσουν αύριο τρεις αθίγγανοι οι οποίοι τον περασμένο Απρίλιο πήγαν στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στο Κορακόνερο στη Ρόδο και κρατώντας από μία κυνηγετική καραμπίνα άρχισαν να πυροβολούν κατά ομόφυλων τους!

Συνολικά έξι άτομα τραυματίστηκαν την ημέρα εκείνη, ενώ οι δράστες ηλικίας 37, 19 και 24 ετών συνελήφθησαν και σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Για αυτές τις κατηγορίες οι τρεις ΡΟΜΑ αύριο θα λογοδοτήσουν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω, ενώ την υπεράσπισή τους έχει αναλάβει ο κ. Στέλιος Αλεξανδρής.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το επεισόδιο σημειώθηκε στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου 4 Απριλίου 2014, με αφορμή καβγά που είχε προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ των τριών κατηγορουμένων και μελών άλλης οικογένειας ΡΟΜΑ.
Αυτό φάνηκε ότι ήταν αρκετό ώστε οι τρεις κατηγορούμενοι να μεταβούν στον καταυλισμό στην περιοχή Καρακόνερο Ρόδου όπου χρησιμοποιώντας κυνηγετικά όπλα πυροβόλησαν και τραυμάτισαν 6 άτομα ηλικίας από 14 έως 41 ετών, σε διάφορα σημεία τους σώματός τους.

Οι δράστες μετά την πράξη τους διέφυγαν, ενώ οι τραυματίες μετέβησαν στο νοσοκομείο Ρόδου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το κέντρο επιχειρήσεων της Α' Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου και άμεσα δόθηκε εντολή και μετέβησαν στο σημείο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου για διερεύνηση της υπόθεσης.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα (ένα επιβατικό και δυο φορτηγά ανοικτού τύπου), με τα οποία οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν και πυροβόλησαν τα θύματά τους.

Οι τρεις αθίγγανοι μετά την σύλληψή τους και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος τους απολογήθηκαν στην ανακρίτρια Ρόδου και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, παίρνοντας το δρόμο για τις φυλακές όπου βρίσκονται έως σήμερα.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου