Oι Άγγλοι θα κάνουν ποδαρικό στη σεζόν στις 28 Μαρτίου

Oι Άγγλοι θα κάνουν ποδαρικό στη σεζόν στις 28 Μαρτίου

Oι Άγγλοι θα κάνουν ποδαρικό στη σεζόν στις 28 Μαρτίου

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1630 ΦΟΡΕΣ

Άγγλοι θα είναι οι πρώτοι τουρίστες που θα επισκεφτούν φέτος τη Ρόδο, ανοίγοντας την τουριστική περίοδο του 2015.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το πρώτο charter θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Διαγόρας την Τρίτη 28 Μαρτίου περίπου στις 18.15 το απόγευμα.
Όπως δήλωσε στη «Ρ» η αερολιμενάρχης Ρόδου Ξανθή Κριτσινέλια, πρόκειται για αεροπλάνο 757 της Thomson που θα έρθει από το Μάντσεστερ της Αγγλίας εκτελώντας τη πτήση 2694 για Ρόδο.
Την ίδια μέρα όμως και με ελάχιστη ώρα διαφορά θα προσγειωθεί στη Ρόδο ένα ακόμα αεροπλάνο της ίδιας εταιρίας επίσης προερχόμενο από την Αγγλία.
Πρόκειται για ένα αεροσκάφος 737 το οποίο αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του νησιού μας, γύρω στις 18.50 προερχόμενο όμως από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ στο Λονδίνο.

Φυσικά για την υποδοχή των πρώτων τουριστών της φετινής τουριστικής περιόδου, θα διοργανωθεί στο αεροδρόμιο και η σχετική υποδοχή από τους τοπικούς φορείς, όπως συνηθίζεται.
Μετά τις 28 Μαρτίου ξεκινά στην ουσία και η φετινή τουριστική σεζόν στη Ρόδο, καθώς θα έχουμε πτήσεις συνεχώς και μάλιστα την αμέσως επόμενη μέρα, δηλαδή στις 29 Μαρτίου, θα προσγειωθούν στο Διαγόρας τρεις πτήσεις.

Πρόκειται σύμφωνα με την κ. Κριτσινέλια, για μία πτήση της Arkia από το Τελ-Αβίβ του Ισραήλ, που αναμένεται στη Ρόδο γύρω στις 10.30 το πρωί.
Θα ακολουθήσουν μέσα στη μέρα δύο πτήσεις της εταιρίας Ryan air προερχόμενες από τα αεροδρόμια East Midlands της Αγγλίας και Sarleroi του Βελγίου.
Στις 30 του μήνα δεν αναμένεται καμία πτήση charter ενώ στις 31 Μαρτίου θα προσγειωθεί πτήση της Ryan air από το αεροδρόμιο Stansted της Αγγλίας.

Η ίδια εταιρία την επόμενη μέρα θα πραγματοποιήσει πτήση από Στοκχόλμη μεταφέροντας Σουηδούς τουρίστες.
Όπως φαίνεται και από τα πρώτα στοιχεία των πτήσεων, η Αγγλία είναι η χώρα που παραμένει σταθερά στην πρώτη θέση και η οποία και φέτος θα διατηρήσει τα σκήπτρα στην τουριστική σαιζόν.
Τα μηνύματα πάντως παρά τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν και παρά το αρνητικό κλίμα που επικρατεί σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης και κυρίως στη Γερμανία, εξακολουθούν να είναι θετικά.

Μπορεί να έχουν πέσει οι ρυθμοί στις κρατήσεις αλλά η τάση για ταξίδια στην Ελλάδα αυξάνεται με σταθερό ρυθμό.
Μάλιστα όπως δείχνουν τα πράγματα, φέτος η αύξηση στην τουριστική κίνηση της Ρόδου θα είναι μάλλον διψήφια, καθώς τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής θέλουν τη σεζόν του 2015 να εξελίσσεται αρκετά ικανοποιητικά.

Οι εκτιμήσεις βασίζονται στα μέχρι στιγμής δεδομένα που υπάρχουν στον τομέα των slots για τα αεροδρόμια, δηλαδή των χρονοθυρίδων των αεροπορικών εταιριών για τα αεροπλάνα τους, τα οποία παρουσιάζουν αύξηση.
Μέσα στο επόμενο διάστημα και ειδικότερα μέχρι τα μέσα Μαρτίου εκτιμάται ότι θα έχουμε μία πλήρη εικόνα για την τουριστική περίοδο φέτος στη Ρόδο, ενώ θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και ο παράγοντας «πολιτικές εξελίξεις» που θα είναι καθοριστικός για την τελική της έκβαση.

Διαβάστε ακόμη

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα