Καθηγητής έστειλε σεξουαλικά... sms σε τρεις μαθήτριές του

Καθηγητής έστειλε σεξουαλικά... sms σε τρεις μαθήτριές του

Καθηγητής έστειλε σεξουαλικά... sms σε τρεις μαθήτριές του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1715 ΦΟΡΕΣ

Πανελλήνιος σάλος από τις αποκαλύψεις της "Ροδιακής"

Δύο σοβαρές υποθέσεις, παρενόχλησης μαθητριών από καθηγητές(!) που υπηρετούν σε σχολεία της Δωδεκανήσου, απασχολούν από την αρχή της εβδομάδας τις αρμόδιες υπηρεσίες, την Εισαγγελία, καθώς επίσης και το Υπουργείο Παιδείας που ενημερώθηκε σχετικά.

Οι υποθέσεις που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η «ΡΟΔΙΑΚΗ» ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, αφού στη μία από τις δύο, υπάρχουν ντοκουμέντα και ηλεκτρονικά μηνύματα (SMS) που έστειλε ο καθηγητής σε τρεις(!) μαθήτριες τα οποία δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για τις προθέσεις του… δάσκαλου που δίδασκε και νόμο δεν εκράτει!

Μάλιστα, με εντολή του προϊσταμένου εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κου Γιάννη Παπαδομαρκάκη, ο πρώτος εκπαιδευτικός έχει απομακρυνθεί από το σχολείο που υπηρετούσε και κινήθηκε αυτομάτως σε βάρος του η διαδικασία απόλυσης, ενώ ο δεύτερος μετακινήθηκε από το σχολείο της Ρόδου όπου υπηρετούσε, σε άλλο σχολικό συγκρότημα.

Ξεπέρασαν κάθε όριο –θα υποστούν τις συνέπειες
Οι δύο νέες περιπτώσεις που αποκαλύπτει σήμερα η «ΡΟΔΙΑΚΗ» αναμένεται να προκαλέσουν έντονο προβληματισμό στην μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και αποτροπιασμό στην τοπική μας κοινωνία, καθώς και οι δύο αργά ή γρήγορα θα φθάσουν στη δικαιοσύνη για να δώσουν λόγο για την πράξη τους οι εμπλεκόμενοι.

Η πρώτη περίπτωση:
Η πρώτη περίπτωση διαδραματίστηκε στο νησί της Καλύμνου. Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνει η δικογραφία η οποία κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω, ένας καθηγητής ηλικίας 32 ετών, εντοπίστηκε την περασμένη Δευτέρα, έπειτα από καταγγελίες γονέων και μαθητριών που έγιναν, να είναι ο κάτοχος κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου στάλθηκαν άσεμνα, αισχρά και άκρως σεξιστικά κείμενα, σε ανήλικες μαθήτριες!

Σαν να μην έφθανε αυτό, ο… θερμόαιμος εκπαιδευτικός, βρέθηκε να έχει στείλει αντίστοιχα μηνύματα σε παντρεμένη γυναίκα - εκπαιδευτικό που διαμένει στο νησί της Καλύμνου, γεγονός που προκάλεσε επίσης μεγάλη αναταραχή, καθώς η ίδια το κατήγγειλε στον σύζυγό της αρχικά και στη συνέχεια στις αρμόδιες αρχές με αποτέλεσμα να ξεκινήσει διαδικασία έρευνας που έδειξε ως υπαίτιο τον 32χρονο εκπαιδευτικό.

Τα μηνύματα που έστειλε στις ανήλικες μαθήτριες (τουλάχιστον δύο) ο 32χρονος καθηγητής του, προκαλούν σοκ σε όσους τα διάβασαν και ενημερώθηκαν σχετικά.
Τίποτα δεν σεβάστηκε ο συγκεκριμένος, ο οποίος μάλιστα αρχικά πήγε να «θολώσει» την έρευνα, υποστηρίζοντας ότι το κινητό τηλέφωνο από το οποίο έφυγαν τα αισχρά αυτά μηνύματα δεν ήταν δικό του.

Οι καταγγελίες αυτές, έφθασαν στους προϊσταμένους του, με αποτέλεσμα να κινηθεί ακαριαία η διαδικασία Ένορκης Διοικητικής εξέτασης, η οποία ολοκληρώθηκε πολύ γρήγορα. Το αποτέλεσμά της, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον προϊστάμενο Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης κο Γιάννη Παπαδομαρκάκη, ο οποίος με διαδικασία ταχύτατη έκανε αναστολή των καθηκόντων του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού, απομακρύνοντας τον από το σχολείο .

Ταυτόχρονα ενημερώθηκε και η Περιφερειακή Διεύθυνση Παιδείας Νοτίου Αιγαίου αλλά και το Υπουργείο που έδωσε εντολή να προχωρήσουν άμεσα οι έρευνες για τα έργα και τις… ημέρες του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού.

Χθες, η υπόθεση έφθασε και στα χέρια της Εισαγγελίας Κω, όπου αναμένεται τώρα να υπάρξουν και εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο για καταλογισμό ευθυνών στον συγκεκριμένο καθηγητή.

Η δεύτερη περίπτωση:
Αφορά καθηγητή 30 περίπου ετών που υπηρετούσε σε σχολικό συγκρότημα εκτός πόλεως Ρόδου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στις καταγγελίες, ο 30χρονος καθηγητής, μιλούσε στην τάξη αλλά και κατ’ ιδίαν σε μαθήτριες του Λυκείου, χρησιμοποιώντας ερωτικά και σεξιστικά υπονοούμενα. Το γεγονός αυτό πολύ γρήγορα προκάλεσε την οργή των ίδιων των μαθητών και στην συνέχεια των γονέων, οι οποίοι και αποφάσισαν να ενημερώσουν αρχικά την διεύθυνση του σχολείου και στη συνέχεια τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αμέσως διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Μέχρι τότε, με απόφαση του προϊσταμένου εκπαίδευσης, μετακινήθηκε από το σχολικό συγκρότημα όπου υπηρετούσε ο εν λόγω καθηγητής και μετατέθηκε σε άλλο σχολείο.

Αν αποδειχθούν οι καταγγελίες, τότε και ο καθηγητής της Ρόδου θα ακολουθήσει την ίδια πορεία με τον συνάδελφό του από την Κάλυμνο ο οποίος τέθηκε αμέσως εκτός εκπαίδευσης.

Για το θέμα αυτό, αναμένεται (αφού ολοκληρωθεί η ΕΔΕ) να ενημερωθεί στη συνέχεια και η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου κα Κυριακή Κλιάμπα, έτσι ώστε να αποφασίσει αν συντρέχει λόγος γι’ άσκηση ποινικών διώξεων ή να τεθεί τελικά η υπόθεση στο αρχείο.

Έντονος προβληματισμός στην κοινωνία
Όλες αυτές οι περιπτώσεις, για παρενόχληση ανήλικων μαθητριών από τους ίδιους τους καθηγητές τους, προβληματίζουν έντονα την τοπική μας κοινωνία, καθώς δεν είναι οι μοναδικές. Ένας ακόμα εκπαιδευτικός είχε καταδικαστεί πρόσφατα για παρόμοιο περιστατικό πριν από μερικές εβδομάδες, για παρόμοια περίπτωση με μηνύματα σε μαθήτριά του. Η υπόθεση είχε εξελιχθεί πριν από δύο περίπου χρόνια σε σχολικό συγκρότημα της πόλεως Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του