Δήμος Σαντορίνης: προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο εάν αυξηθεί ο ΦΠΑ

Δήμος Σαντορίνης: προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο εάν αυξηθεί ο ΦΠΑ

Δήμος Σαντορίνης: προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο εάν αυξηθεί ο ΦΠΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 181 ΦΟΡΕΣ

Καθολική είναι η αντίδραση στη Σαντορίνη στο ενδεχόμενο αύξησης των συντελεστών του ΦΠΑ.
Στο πλαίσιο αυτό το δημοτικό συμβούλιο του νησιού εξέδωσε ψήφισμα το οποίο έχει ως εξής:

"Επειδή η τυχόν κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ θα αποτελέσει ταφόπλακα κάθε παραγωγικής δραστηριότητας στα νησιά μας, αλλά και εθνική οικονομική καταστροφή. Γι αυτούς τους λόγους:


- Δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως το ειδικό φορολογικό καθεστώς των νησιών είναι για μας αδιαπραγμάτευτο και επιφυλασσόμαστε για την προσφυγή μας στο συνταγματικό Δικαστήριο προκειμένου να το προασπίσουμε με κάθε τρόπο.

- Ζητάμε άμεσα από την κυβέρνηση όχι μόνο να αποσύρει από το τραπέζι των διαβουλεύσεων κάθε σκέψη ή πρόταση για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, αλλά να δηλωθεί αυτό άμεσα και δημόσια από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης και να ενδιαφερθεί επιτέλους για την Υγεία (άνοιγμα του νοσοκομείου Σαντορίνης και αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Θήρας), την Παιδεία, την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό των νησιών μας και να άρει όλους αυτούς τους παράγοντες που φέρνουν τα νησιά μας σε μειονεκτική θέση έναντι της ηπειρωτικής χώρας.

- Καλούμε τους Βουλευτές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όχι μόνο να καταψηφίσουν στη Βουλή ενδεχόμενη πρόταση κατάργησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά μας, αλλά και να σταθούν στο πλευρό μας σε όλες τις εκδηλώσεις αντίδρασής μας.

- Ζητάμε από την ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου να συνέλθει σε έκτακτη συνεδρίαση για τη λήψη σχετικής απόφασης και μέτρων αντιμετώπισης.

- Ζητάμε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όπως ήδη ο κος Περιφερειάρχης έχει δηλώσει να συνέλθει και αυτή σε κοινή συνεδρίαση με την ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου για τον ίδιο σκοπό.

- Να γίνει σεβαστή η Συνταγματική κατοχύρωση της έννοιας της νησιωτικότητας.

- Να τοποθετηθεί ξεκάθαρα η Κυβέρνηση, το οικονομικό Επιτελείο και η κ. Βαλαβάνη ότι δεν θα αυξηθεί ο συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά που είναι προσφιλείς τουριστικοί προορισμοί .

- Να δημοσιοποιηθεί το παρόν ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θήρας σε όλα τα ΜΜΕ τοπικά και πανελλήνια.

Τυχόν εφαρμογή των δηλώσεων της κας Αναπληρώτριας Υπουργού θα σημάνει και την καθολική δυναμική αντίδραση των κατοίκων και των φορέων της Σαντορίνης".

Διαβάστε ακόμη

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης