Καταδικάστηκαν δύο μηχανικοί για θανατηφόρο εργατικό ατύχημα

Καταδικάστηκαν δύο μηχανικοί για θανατηφόρο εργατικό ατύχημα

Καταδικάστηκαν δύο μηχανικοί για θανατηφόρο εργατικό ατύχημα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2094 ΦΟΡΕΣ

Η υπόθεση της θανάσιμης πτώσης από σκαλωσιά ύψους περίπου 30 μέτρων, 31χρονου Σύριου ο οποίος εργαζόταν σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής μας, πριν από τέσσερα χρόνια αναβίωσε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου, το οποίο ξεκίνησε την συνεδρίαση του στις 27 Μαρτίου και την ολοκλήρωσε χθες, κάθισαν πέντε άτομα: ο πρόεδρος του δ.σ. της τεχνικής εταιρείας στην οποία είχε ανατεθεί από το ξενοδοχείο η εκτέλεση των εργασιών επισκευής και συντήρησής του, ο αντιπρόεδρος αλλά και ο διευθύνων σύμβουλος της ίδιας τεχνικής εταιρείας, ο πολιτικός μηχανικός ως επιβλέπων μηχανικός κατά την εκτέλεση των εργασιών, ο εργοδηγός και ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας του ξενοδοχείου που είχε αναθέσει στην παραπάνω τεχνική εταιρεία το έργο.

Μετά από μία μακρά ακροαματική διαδικασία και αξιολόγηση όλων των στοιχείων που προέκυψαν σε αυτήν καθώς και αυτών που περιλαμβάνονταν στην δικογραφία, το δικαστήριο έκρινε ένοχους τον πρόεδρο του δ.σ. της τεχνικής εταιρείας στην οποία είχε ανατεθεί από το ξενοδοχείο η εκτέλεση των εργασιών επισκευής και συντήρησης του καθώς και τον επιβλέπων μηχανικό στα έργα στους οποίους και επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον καθένα με τριετή αναστολή. Σε ότι αφορά τους λοιπούς κατηγορούμενους τους απάλλαξε από κάθε κατηγορία κρίνοντας τους αθώους.

Στην δίκη ως συνήγοροι υπεράσπισης παρέστησαν οι κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής, Γιάννης Βρούχος, Άγγελος Μπόνης, Σάββας Παυλίδης και Βασίλης Καβουριού, ενώ πολιτική αγωγή ήταν οι δικηγόροι κ.κ. Μιχάλης Καντιδενός και Στέργος Λεβέντης.


Το εργατικό ατύχημα είχε σημειωθεί στις 16 Φεβρουαρίου 2011 το μεσημέρι, σε μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Φαληράκι. Ο άτυχος εργάτης, έπεσε από την σκαλωσιά στον τελευταίο σχεδόν όροφο του ξενοδοχείου και κατέληξε σε φρεάτιο βαρύτατα τραυματισμένος.

Αμέσως οι συνάδελφοί του ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ αλλά και την πυροσβεστική για να μπορέσουν να τον ανασύρουν. Στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε επέλθει ήδη ο θάνατός του.

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, είχε εκφράσει με ανακοίνωση που εξέδωσε, τα συλλυπητήρια και τη θλίψη του για τον θάνατο του EL NEBQO AZAD, 31 ετών, από την Συρία.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, ο άτυχος εργαζόμενος κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού στην οροφή του υπό ανακαίνιση ξενοδοχείου στο Φαληράκι υπέστη θανάσιμο τραυματισμό, όταν υποχώρησε το γυάλινο στέγασμα του φωταγωγού στο οποίο πάτησε, με αποτέλεσμα την πτώση του από ύψος 30 μέτρων. Το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα συνέβη το μεσημέρι (3:45 μ.μ.) της Τετάρτης 16/02/2011 στο Φαληράκι της Ρόδου.

Υπηρεσιακοί παράγοντες από το ΚΕΠΕΚ Πειραιά και Ν. Αιγαίου έσπευσαν να διερευνήσουν τα ακριβή αίτια και να συντάξουν την έκθεση αυτοψίας, η οποία διαβιβάστηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθησαν επειδή πουλούσαν υαλοκαθαριστήρες...

Συνελήφθη καταδικασθείς για ζωοκλοπή και ζωοκτονία

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον 21χρονο

Ελεύθεροι με όρους δύο αδέλφια και ο εξάδελφός τους για τα χάπια κοκαΐνης

Προφυλακίστηκαν οι τρεις Ρομά για τις κλοπές και τις διαρρήξεις

Κως: Εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης...

Στο εδώλιο Τούρκος για μεταφορά μεταναστών στη Ρόδο

Θα δικαστεί 39χρονος για δέμα που περιείχε 108 γρ. ηρωίνης