Ξέσπασε «τσιγγάνικος» εμφύλιος για τη Ρόδο

Ξέσπασε «τσιγγάνικος»  εμφύλιος για τη Ρόδο

Ξέσπασε «τσιγγάνικος» εμφύλιος για τη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2411 ΦΟΡΕΣ

Εξώδικα και προσφυγές στη δικαιοσύνη

«Πόλεμος» ανάμεσα σε ομάδες «Ρομά» για το ποιός τελικά εκπροσωπεί τους ομόφυλούς του και τι αποφάσεις πρέπει να λάβουν αναφορικά με τη μετεγκατάσταση του καταυλισμού στο νησί της Ρόδου, ξέσπασε τις τελευταίες μέρες, μεταξύ του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων ΡΟΜΑ και του Βασίλειου Στηροκλέα κατοίκου καταυλισμού της Ρόδου, για το γεγονός αυτοαποκαλείται ως «βασιλιάς» των αθίγγανων.

Η υπόθεση αναμένεται να έχει και δικαστική συνέχεια, καθώς ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, δηλώνει θιγμένος για τις θέσεις, τις απόψεις και την αυθαιρεσία με την οποία λειτουργεί όπως τονίζεται στην επιστολή, ο Βασίλης Στηροκλέας στη Ρόδο, βάζοντας έτσι σε μεγάλες περιπέτειες τους ΡΟΜΑ της Ρόδου, αφού όπως σημειώνεται δεν τους έχει ενημερώσει για τις συνέπειες του νόμου με τον οποίο θα βρεθούν αντιμέτωποι για τις ενέργειες που τους παρακινεί να προχωρήσουν!

Στο εξώδικο, που απέστειλε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων ΡΟΜΑ κ. Κωνσταντίνος Λιακόπουλος του Παναγιώτη, προς τον Βασίλειο Στηροκλέα, κάτοικο του καταυλισμού ΡΟΜΑ στο Καρακόνερο, αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Ως πολύ καλώς γνωρίζετε τυγχάνω Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας ΡΟΜΑ η οποία καταχωρήθηκε δια της υπ’ αρ. 2/2014 Διατάξεως του Ειρηνοδικείου Αχαρνών, με έδρα τα Άνω Λιόσια Αττικής και σκοπό την αλληλεγγύη, σύσφιξη σχέσεων και δεσμών συνεργασίας των απανταχού σωματείων ΡΟΜΑ στην Ελλάσα.

Ασφαλώς δε δεν αγνοείτε ούτε δύνασθε να παραβλέψερε πως η Ομοσπονδία εκπροσωπεί το σύνολο των ΡΟΜΑ με δυναμικό περίπου 600.000 μελών, ουδεμία δε άλλη οργάνωση δεν παρουσιάζει πανελλαδική εμβέλεια ούτε αντίστοιχη δυναμική εκπροσώπησης.

Στα πλαίσια των σχετικών δραστηριοτήτων της Ομοσπονδίας και της συνεργασίας της με διάφορους Δήμους και φορείς της Επικράτειας απευθύνθηκα υπό την ως άνω ιδιότητά μου στο Δήμο Ροδίων την 23-3-2015.

Όσον αφορά το ζήτημα εγκατάστασης Ελλήνων ΡΟΜΑ σε οργανωμένο οικισμό στη Ρόδο του γνωστοποίησα τις ενέργειες στις οποίες έχουμε ήδη προβεί καθώς η Ομοσπονδία μας έχει ήδη εκπονήσει σχετική τεχνοοικονομική μελέτη με την εθελοντική στήριξη του καθηγητή του Πολυτεχνείου Αθηνών κ. Κωνσταντίνου Μωραΐτη.

Η μελέτη αυτή έχει ήδη από μήνα Μάρτιο 2014 κατατεθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης και προκάλεσε τις καλύτερες εντυπώσεις, καθώς κατά γενική ομολογία, πέραν του επιστημονικού της υποβάθρου και του κύρους της, έως σήμερα δεν έχει υπάρξει ουδείς άλλος πραγματικά και έμπρακτα ενδιαφερόμενος για τους ΡΟΜΑ, ο οποίος δεν αρκείται στα λόγια και τις υποσχέσεις αλλά εξετάζει ολοκληρωμένες και εφαρμόσιμες λύσεις για όλα τα ζητήματα που τους αφορούν.

Τη μελέτη αυτή επιθυμήσαμε να θέσουμε υπ’ όψιν του κ. Δημάρχου Ροδίων πραγματοποιώντας συνάντηση προς ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων.
Ο Δήμαρχος ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημά μας με αποτέλεσμα τη σύσφιξη των σχέσεών μας και την προώθηση ενός προγράμματος στα πλαίσια της ως άνω μελέτης και των σκοπών της Ομοσπονδίας.

Η οργάνωση και η αποφασιστικότητά μας όμως, η δυναμική μας προφανώς ενοχλεί ορισμένους που αυτοανακηρύσσονται σε δήθεν εθιμικούς φορείς και δικαιωματικούς εκπροσώπους άνευ της στοιχειώδους νομιμοποιήσεως, που εκμεταλλεύονται τις ολιγάριθμες και κλειστές επιμέρους κοινωνίες των Roma, την άγνοια και την ελπίδα των απροστάτευτων ομοφύλων μας και επιτυγχάνουν, ισχυριζόμενοι ψευδώς, στους μεν ΡΟΜΑ πως έχοντας διασυνδέσεις και γνωριμίες με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στον κρατικό μηχανισμό δύνανται να προωθήσουν τα δικαιώματά τους, στους δε αρμόδιους φορείς πως αποτελούν πράγματι επίσημα όργανα αντιπροσώπευσης, να εξυπηρετήσουν ίδια συμφέροντα ή απλώς να θρέψουν την αρχομανία και το ναρκισσισμό τους, ως υμείς.

Υμείς, όχι μόνον αυτοαποκαλείσθε Βασιλιάς, καίτοι άνευ ιδιότητας, αρμοδιότητας, δικαιώματος επαγγέλματος ή προσφοράς, άνευ οιουδήποτε στοιχειώδους ερείσματος, αλλά συστηματικώς παρασύρετε τους δυστυχισμένους σε κατάληψη Δημοσίων ή Ιδιωτικών εκτάσεων μη γνωστοποιώντας τους τις συνέπειες και τις κυρώσεις του Νόμου, και εκθέτοντάς τους εις αυτές.

Επιπλέον επιχειρείτε να τροχοπεδήσετε κάθε μηχανισμό εργαζόμενο ανιδιοτελώς προς το πραγματικό συμφέρον τους ως την Ομοσπονδία και να εξουδετερώσετε κάθε τι που έχει επιτύχει με μόχθο, αφοσίωση και ακαταπόνητο αγώνα.

Το έργο της σαφώς σας προκαλεί αφόρητη ενόχληση, ώστε φθάσατε τάχιστα στο ταπεινότερο σημείο, να με συκοφαντείτε προσωπικά εκ συστήματος δόλια και σκόπιμα, μόλις εχθές δε αποθρασυνόμενος, αποστείλατε σε δημοσιογραφικό χώρο του διαδικτύου “επιστολή” διά της οποίας-πέραν των λοιπών ακαταλήπτων δηλώσεων-ισχυρίζεσθε πως έχω δήθεν ευνοηθεί εις βάρος της φυλής μας εκμεταλλευόμενος δήθεν ευρωπαϊκά προγράμματα.

Η επιστολή σας δεν αποτελεί παρά μνημείο συκοφαντίας, λάσπης και υποκρισίας, θα θεωρούσα δε ότι σκοπεί απλώς στη δημιουργία εντυπώσεων, αν δεν αποτελούσε απροκάλυπτο όχημα έμμεσου εκφοβισμού εις βάρος μου προκειμένου να απέχουμε του έργου και της αποστολής μας.

Προφανώς, όσον αφορά το ενδιαφέρον μου για τους ομοφύλους μου, τους σκοπούς και τα έργα μου κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια, σφάλλετε όμως εάν ειλικρινώς νομίζετε πως θα ανεχθώ την επικράτηση του ναρκισσισμού και των συμφερόντων σας εις βάρος της αξιοπρέπειας των ΡΟΜΑ ή πως θα επιτρέψω περαιτέρω οιαδήποτε προσβολή της τιμής και της αξιοπρέπειάς μου.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
ΑΥΤΟΥΣ

και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου
Διαμαρτύρομαι ακόμα μια φορά για την πρωτόγνωρη συμπεριφορά σας, η οποία σας εκθέτει.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ
Όπως εντός σαρανταοκτώ ωρών από τη λήψη της παρούσας ανακαλέσετε δημοσίως και πανηγυρικώς κάθε προσβλητικό προς το πρόσωπό μου σχόλιο και απέχετε από κάθε μελλοντική προσβολή της τιμής και της προσωπικότητάς μου,
Άλλως, εν αρνήσει ή αδρανεία σας

ΣΑΣ ΔΗΛΩ
Πως για κάθε παράνομη πράξη σας εις βάρος μου θα απευθύνομαι στα αρμόδια Δικαστήρια αναζητώντας αποζημίωση για κάθε είδους ζημία υφίσταμαι εξ αυτής, συμπεριλαμβανομένης και της ηθικής μου βλάβλης.
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται όπως επιδώσει νομίμως την παρούσα προς ους αυτή απευθύνεται προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντας την ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεώς τους”.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες