Τα κρουασάν ήταν γεμάτα από ηρωίνη και κοκαΐνη

Τα κρουασάν ήταν γεμάτα από ηρωίνη και κοκαΐνη

Τα κρουασάν ήταν γεμάτα από ηρωίνη και κοκαΐνη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1206 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο θα βρεθούν τρεις Έλληνες και δύο Αλβανοί

Για δύο … κρουασάν που αντί για σοκολάτα περιείχαν ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης, θα καθίσουν στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τρεις έλληνες και δύο αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής!

Η υπόθεση αφορά έναν 29χρονο και μία 19χρονη, οι οποίοι τον περασμένο Νοέμβριο επιχείρησαν να μεταφέρουν μέσα στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος της Ρόδου τα κρουασάν με τις ναρκωτικές ουσίες για λογαριασμό των δύο Αλβανών ηλικίας 35 και 40 ετών και ενός 33χρονου Ροδίτη.

Ωστόσο τα ναρκωτικά δεν έφθασαν ποτέ στα χέρια των κρατουμένων αφού εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκαν, ενώ οι πέντε εμπλεκόμενοι καλούνται να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη για τις βαρύτατες ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί σε βάρος τους.

Η δίκη προσδιορίστηκε να γίνει στις 27 Απριλίου 2015 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι δύο Αλβανοί ηλικίας 35 και 40 ετών αντίστοιχα εκτίουν πολυετείς ποινές κάθειρξης για υποθέσεις παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και είχαν μεταφερθεί στην Ρόδο προκειμένου να δικαστούν στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Το ίδιο συνέβαινε και με τον 33χρονο Ροδίτη ο οποίος μάλιστα την ίδια ημέρα που σημειώθηκε το περιστατικό με τα κρουασάν, είχε αθωωθεί από το δικαστήριο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία στις 11 Νοεμβρίου 2014 το βράδυ ο 29χρονος μαζί με την 19χρονη, ενεργώντας κατ' εντολή του 35χρονου Αλβανού και για λογαριασμό των υπολοίπων κατηγορουμένων μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου με σκοπό να τους επισκεφτούν για τους παραδώσουν συσκευασμένα τρόφιμα, μέσα στα οποία ήταν επιμελώς κρυμμένες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Τα τρόφιμα κρατήθηκαν από τους αστυνομικούς και ύστερα από ενδελεχή έλεγχο βρέθηκαν τοποθετημένες μέσα σε δυο κρουασάν τρεις συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 24 γραμμάρια ηρωίνης και 1,7 γραμμάρια κοκαΐνης.

Ο 29χρονος και η 19χρονη οι οποίοι είχαν αποχωρήσει, λόγω λήξης του επισκεπτηρίου, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν στις 12 Νοεμβρίου 2014 το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου που επιλήφθηκαν της υπόθεσης.

Οι πέντε εμπλεκόμενοι προσήχθησαν ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου η οποία και άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και συγκεκριμένα: για απόπειρα διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών (με τη μορφή της εισαγωγής στα κρατητήρια) από κοινού (για τον 29χρονο), ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή για τους τρεις κρατούμενους (τους δύο αλλοδαπούς και τον Ροδίτη) και απλή συνέργεια στην πράξη αυτή για την 19χρονη κοπέλα.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου