Νύχτα τρόμου και πάλι στο Καρακόνερο

Νύχτα τρόμου και πάλι στο Καρακόνερο

Νύχτα τρόμου και πάλι στο Καρακόνερο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6506 ΦΟΡΕΣ

Έπεσε και πυροβολισμός μέσα στη νύχτα

Σε νύχτα τρόμου εξελίχθηκε η προχθεσινή για τους κατοίκους στην περιοχή του Καρακόνερου στην πόλη της Ρόδου, καθώς ομάδα τριών ΡΟΜΑ σύμφωνα με δηλώσεις των κατοίκων στην «Ροδιακή» εισέβαλε μέσα σε αυλή οικίας που βρίσκεται κοντά στην καφετέρεια ΑΝΑΣΑ και επιχείρησε να μπει μέσα σπάζοντας την τζαμαρία του μπαλκονιού!

Οι κάτοικοι που άκουσαν τον τρομακτικό θόρυβο βγήκαν στα μπαλκόνια και ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία, όπου έφτασσε στο σημείο μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Δύο μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ και ένα αυτοκίνητο με συμβατικούς αριθμούς της ασφάλειας έφθασε στο σημείο αρχίζοντας έτσι την καταδίωξη.
Σύμφωνα με τους κατοίκους, αναγνωρίστηκαν τρεις αθίγγανοι που εκείνη την ώρα πηδούσαν έξω από τον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας που βρίσκονταν το διαμέρισμα.

Η ώρα ήταν λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ και για να μπορέσουν οι αστυνομικοί να τους ακινητοποιήσουν έριξαν και έναν πυροβολισμό στον αέρα, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Οι δράστες είχαν στην κατοχή τους ένα λοστό με τον οποίο επιχείρησαν να σηκώσουν την μπαλκονόπορτα του σπιτιού, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Από το σήκωμα έσπασε η τζαμαρία και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν. Οι αστυνομικοί που έφθασαν στο σημείο βρήκαν μόνο το καπέλο που φορούσε ο ένας από τους τρεις.

Πυρ και μανία οι κάτοικοι
Τα φαινόμενα αυτά είναι σχεδόν καθημερινά στην ευρύτερη περιοχή όπου στεγάζεται ο καταυλισμός των ΡΟΜΑ, για εκατοντάδες κατοίκους και δεκάδες επιχειρήσεις εδώ και πολλά χρόνια. Οι κάτοικοι πάντως βρίσκονται στα πρόθυρα κοινωνικής έκρηξης, αφού νοιώθουν απροστάτευτοι μέσα στα ίδια τους τα σπίτια. «Αναγκαζόμαστε και κάνουμε βάρδιες τα βράδια μεταξύ μας για να φυλάμε τις περιουσίες και τα σπίτια μας, τα αυτοκίνητά μας και βεβαίως να προστατεύουμε ακόμα και τις ζωές μας οι οποίες βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο» - τόνισαν χθες οι κάτοικοι μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ.

«Περιμένουμε – συνέχισαν οι ίδιοι- από το περιφερειάρχη κο Γιώργο Χατζημάρκο και τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, να κάνουν πράξη τα όσα έχουν δεσμευτεί. Περιμένουμε από την πολιτεία και την αστυνομία να μας προστατεύσει ουσιαστικά από τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε. Τι δεν καταλαβαίνουν ακόμα; Έχουμε φτάσει στα όριά μας. Μιλάμε για καθεστώς ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ μέσα στα ίδια μας τα σπίτια. Μιλάμε για καταστάσεις που δεν βάζει ο ανθρώπινος νους. Τι θέλουν δηλαδή; Να γίνει πρώτα το κακό και μετά να ξυπνήσουν όλοι αυτοί που επί χρόνια κάνουν ότι δεν ακούνε και δεν καταλαβαίνουν;»


«Στο τέλος θα φύγουμε εμείς από τα σπίτια μας»
«Αντί να φύγουν αυτοί , στο τέλος Μαρτίου όπως μας είχαν υποσχεθεί Περιφέρεια και Δήμος, ας επιδοτήσουν εμάς να φύγουμε. Αφού έτσι κι αλλιώς είμαστε σαν κυνηγημένοι μέσα στα ίδια μας τα σπίτια.

Περιμένουμε από τις αρχές να καταλάβουν εδώ και χρόνια ότι ζούμε σε ένα καθεστώς τρομοκρατίας εμείς και τα παιδιά μας. Μέλη του καταυλισμού των αθίγγανων, έχουν άκρως επιθετική συμπεριφορά, επικίνδυνη και κυρίως ανεπίτρεπτη για την λειτουργία ενός κράτους που θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχει κανόνες και όρια.
Τι παραπάνω δηλαδή θέλουν να δουν και να βιώσουν ακόμα για να κάνουν το καθήκον τους οι υπηρεσίες και οι άνθρωποι που μας εκπροσωπούν;

Εμείς δώσαμε συγκεκριμένα στοιχεία στην αστυνομία για το ποιοί ήταν οι δράστες της απόπειρας διάρρηξης. Γιατί δεν έγιναν συλλήψεις; Γιατί δεν εφαρμόζονται οι νόμοι όπως θα εφαρμόζονταν για όλους εμάς;» - κατέληξαν οι κάτοικοι.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι από τα 150 περίπου σπίτια και τις 30 επιχειρήσεις που βρίσκονται σε ακτίνα 1 χιλιομέτρου γύρω από τον καταυλισμό ελάχιστα είναι εκείνα που δεν έχουν υποστεί διαρρήξεις.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο