Διεθνές Συνέδριο για τουρισμό στην Κω

Διεθνές Συνέδριο  για τουρισμό στην Κω

Διεθνές Συνέδριο για τουρισμό στην Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 264 ΦΟΡΕΣ

Από 1η έως 3 Μαΐου με εκπροσώπους του τομέα από 20 και πλέον χώρες

«Ο Τουρισμός ως εργαλείο για Βιώσιμη Ανάπτυξη» είναι το θέμα του Διεθνούς Συνεδρίου που πραγματοποιείται στην Κω, από την 1η έως τις 3 Μαΐου, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού κυρίας Έλενας Κουντουρά, καθώς και προσωπικοτήτων του τουρισμού από 20 και πλέον χώρες. Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Μονάδα Ευρωπαϊκού Τουρισμού) και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Κεντρικά θέματα στην ατζέντα θα είναι μεταξύ άλλων, οι προοπτικές της φετινής τουριστικής περιόδου, τα φλέγοντα ζητήματα του all-inclusive, οι αεροπορικές συνδέσεις στο Αιγαίο, ο τουρισμός υγείας και ευεξίας, ο ρόλος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον τουρισμό, με τον διεθνούς φήμης καθηγητή στην Αγγλία κ. Δημήτρη Μπούχαλη, οι επενδύσεις και η επιχειρηματικότητα, η διαχείριση κρίσεων, η προσβασιμότητα, ο αειφόρος τουρισμός στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, κ.ά.

Στις εργασίες του θα συμμετέχουν στελέχη από διεθνείς οργανισμούς του τουρισμού, επιχειρηματίες και επαγγελματίες του τομέα, καθώς και διεθνούς φήμης εμπειρογνώμονες και Πανεπιστημιακοί, όπως ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, οι Περιφερειάρχες Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, και Βορείου Αιγαίου κυρία Χριστιάνα Καλογήρου,

o πρόεδρος της TURSAB κ. Basaran Ulusoy, ο αντιπρόεδρος της Aegean κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, ο Διοικητής της ΥΠΑ κ. Δημήτρης Κούκης, ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού κ. Άγγελος Λοΐζου, εκπρόσωποι της TUI, της Intercontinental Hotels Group, του International Airport Association κ.α. Θα συμμετέχουν επίσης οι βουλευτές Δωδεκανήσου κ.κ. Ηλίας Καματερός, Μάνος Κόνσολας και Δημήτρης Κρεμαστινός, ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, πρώην υπουργοί και ΓΓ του ΕΟΤ, Ενώσεις Ξενοδόχων, κ.ά.

Υποτροφίες σε ανέργους νέους από την Κω
Στο πλαίσιο του μεγάλου Διεθνούς Συνεδρίου για τον Αειφόρο Τουρισμό που διοργανώνουν στην Κω το Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και 5 Διεθνείς Οργανισμοί Τουρισμού, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας του Πανεπιστημίου Αθηνών προσφέρει 10 Υποτροφίες στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για το Management του Αειφόρου Τουρισμού σε νέους με κάρτα ανεργίας από την Κω.

Με την ολοκλήρωση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα λάβουν Δίπλωμα στο Management του Αειφόρου Τουρισμού από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στόχος του Εκπαιδευτικού Προγράμματος, την επίβλεψη του οποίου έχει ο διεθνούς φήμης Καθηγητής στην Αγγλία, Δημήτριος Μπούχαλης μαζί με την Καθηγήτρια Adele Ladkin και τον Καθηγητή Αλέξανδρο Παρασκευά, είναι η ουσιαστική κατάρτιση των συμμετεχόντων πάνω σε τρέχοντα ζητήματα επιχειρήσεων που αφορούν στην διαχείριση των προβλημάτων και την ανάπτυξή τους.

• Κοινωνικά μέσα και Τουριστικό Marketing
• Βασικές Αρχές Διαχείρισης κινδύνων και κρίσεων
• Μελλοντικές προκλήσεις για τον αειφόρο τουρισμό

• Αειφόρες και υπεύθυνες επιχειρήσεις
• Έξυπνο τουριστικό μάρκετινγκ
• Μελλοντικές προκλήσεις για τον αειφόρο τουρισμό.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να στείλουν το βιογραφικό τους στο: jmcenter-athens@pspa.uoa.gr μέχρι την Δευτέρα 27 Απριλίου 2015.

Διαβάστε ακόμη

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες