Επίτιμος δημότης Λειψών ο Γ. Σπανός

Επίτιμος δημότης  Λειψών ο Γ. Σπανός

Επίτιμος δημότης Λειψών ο Γ. Σπανός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 263 ΦΟΡΕΣ

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Επίτιμος δημότης Λειψών ανακηρύχθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού ο επιχειρηματίας κ. Γιώργος Σπανός, ιδιοκτήτης της εταιρείας Dodekanisos Seaways, για την πολύτιμη προσφορά του στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της περιοχής με τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα και όχι μόνο.

Πρόκειται για μια απόφαση που ουσιαστικά επιβραβεύει και ενισχύει ηθικά μια σπουδαία προσπάθεια, με κοινωνικό μάλιστα αντίκτυπο, αφού τα τελευταία 15 χρόνια τα πλοία της εταιρείας δένουν ανελλιπώς στο λιμάνι των Λειψών, μεταφέροντας αγαθά και ανθρώπους με ασφάλεια. Αποτελεί δε παράλληλα και κίνητρο για να συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον.

Χαρακτηριστικές είναι και οι χθεσινές δηλώσεις στην «Ροδιακή» του δημάρχου Λειψών κ. Φώτη Μάγγου: «Η συγκοινωνία για εμάς είναι ένα αγαθό τεράστιας σημασίας. Με την απόφαση να αναγορεύσουμε επίτιμο δημότη Λειψών τον κ. Γιώργο Σπανό είχαμε ως στόχο να επιβραβεύσουμε την συμβολή της εταιρείας Dodekanisos Seaways στην ανάπτυξη του νησιού μας, αλλά και στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου.

Με κάθε πλοίο που μπαίνει στο λιμάνι μας αισθανόμαστε ότι ερχόμαστε πιο κοντά με την υπόλοιπη πατρίδα μας». Η απόφαση για ανακήρυξη του κ. Σπανού ως επίτιμου δημότη ελήφθη για συμβολικούς λόγους στις 30 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία εγκαινιάστηκε η σύνδεση των Λειψών και αρκετών άλλων νησιών της Δωδεκανήσου με την Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους, δρομολόγια που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της Dodekanisos Seaways.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στο άμεσο μέλλον προγραμματίζεται εκδήλωση στους Λειψούς παρουσία του ιδιοκτήτη της εταιρείας, ώστε να πραγματοποιηθεί και επισήμως η απονομή τιμητικής πλακέτας και η αναγόρευσή του σε επίτιμο δημότη.

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει στις 10 Μαΐου η Δημοτική Επιτροπή Ρόδου

Ο εορτασμός της Ημέρας της Εθνικής Αντίστασης

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Συνδικάτου Εργαζομένων «ΡΟΔΑ»

Η συμβολή του Ομίλου Mitsis και της ΑΜΚΕ «Κωνσταντίνου Μήτση» στην ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας

Στην Κάλυμνο Μ.Πέμπτη βράδυ και Μ.Παρασκευή ο Γ.Νικητιάδης

Όχημα κύλησε ανεξέλεγκτο από χώρο στάθμευσης και κόντεψε να «προσγειωθεί» στο δρόμο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Ανοίγει το ίδρυμα Marc de Montalembert την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024