Στις 27 Μαΐου θα γίνουν οι δημοπρασίες για τις παραλίες

Στις 27 Μαΐου θα γίνουν οι δημοπρασίες για τις παραλίες

Στις 27 Μαΐου θα γίνουν οι δημοπρασίες για τις παραλίες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 600 ΦΟΡΕΣ

Την ερχόμενη Τετάρτη 27 Μαΐου, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, θα πραγματοποιηθούν όλες οι δημοπρασίες για τη μίσθωση των πόστων σε όλες τις παραλίες στο νησί της Ρόδου που διαχειρίζεται η ΚΥΔ.

Σημειώνεται ότι η απόφαση ελήφθη κατά την τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ενώ μεταφέρθηκαν και οι αρμοδιότητες στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Γιάννη Περδίκη, μια και ο Δήμος πλέον θα διαχειρίζεται όλες τις παραλίες και όχι η Εταιρία του, η ΔΕΡΜΑΕ.

Αρχικά, είχε προταθεί να “σπάσουν” οι παραλίες σε δύο ημέρες, στις 22 και 23 Μαΐου, ωστόσο, τελικά, οι δημοπρασίες θα γίνουν όλες σε μία ημέρα, την ερχόμενη Τετάρτη. Το βασικό που αλλάζει φέτος, σύμφωνα με την ΚΥΑ, είναι ότι μεγαλώνει η απόσταση ανάμεσα στα πόστα.
Αναφέρεται, λοιπόν, στην περίληψη διακήρυξης δημοπρασίας η οποία δημοσιεύτηκε:

Εκτίθεται σε πλειοδοτικό, φανερό και προφορικό διαγωνισμό (δημοπρασία) η εκμίσθωση των παραλιακών χώρων των Δημοτικών Ενοτήτων Ρόδου, Καλλιθέας, Αφάντου, Λινδίων, Νότιας Ρόδου, Ιαλυσού, Αταβύρου, Καμείρου, Πεταλούδων για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού (όπως εκμίσθωση θαλασσίων μέσων αναψυχής, ξαπλώστρων, ομπρελών, τραπεζιών και καθισμάτων, λειτουργία τροχήλατου – αυτοκινούμενου ή μη – αναψυκτηρίου κ.τ.λ.).

1. Η δημοπρασία θα είναι δημόσια και θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του δημαρχείου στη Δ/νση Πλατεία Ελευθερίας, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, την 27η Μαΐου 2015, ημέρα Τετάρτη και Ώρα διεξαγωγής διαγωνισμού ανά Δημοτική Ενότητα:

9.00 π.μ. Δ.Ε. Λινδίων
11.00 π.μ. Δ.Ε. Νότιας Ρόδου
12.00 π.μ. Δ.Ε. Αφάντου
13.00 μ.μ. Δ.Ε. Καλλιθέας
15.00 μ.μ. Δ.Ε. Ρόδου και λοιπές δημοτικές ενότητες ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής.

2. Η διάρκεια της εκμίσθωσης ορίζεται έως 31/12/2015.
3. Οι προτιθέμενοι να συμμετάσχουν στη δημοπρασία, για να γίνουν δεκτοί σε αυτή, θα πρέπει να προσκομίσουν:

• Αίτηση συμμετοχής
• Παράβολο ύψους 30% (Ειδικά για όσους ενδιαφέρονται να μισθώσουν χώρο για την εκμετάλλευση θαλασσίων μέσων αναψυχής η εγγυητική ορίζεται σε 50%) του οριζόμενου ελάχιστου ορίου πρώτης προσφοράς της διακήρυξης, με γραμμάτιο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή εγγυητική επιστολή συμμετοχής για το διαγωνισμό αναγνωρισμένης Τράπεζας. Τα παράβολα συμμετοχής θα πρέπει υποχρεωτικά επί ποινή αποκλεισμού να αναφέρουν το πόστο για το οποίο θα χρησιμοποιηθούν.

Η εγγυητική επιστολή θα απευθύνεται προς το Δήμο Ρόδου και θα αναγράφεται: α) η ημερομηνία έκδοσης, β) ο εκδότης, γ) ο αριθμός εγγύησης, δ) η σχετική απόφαση διακήρυξης και η ημερομηνία του διαγωνισμού, ε) το ποσό της εγγύησης, στ) την πλήρη επωνυμία και την διεύθυνση του διαγωνιζόμενου υπέρ του οποίου εκδίδεται η εγγύηση, ζ) η ημερομηνία λήξης της ισχύος της εγγύησης (ενενήντα (90) ημέρες από την επόμενη διενέργειας του διαγωνισμού).

Η εγγυητική επιστολή πρέπει απαραίτητα να αναφέρει ότι παρέχεται ανέκκλητα και ανεπιφύλακτα, ο δε εκδότης παραιτείται του δικαιώματος της διαίρεσης και διήζησης και αναγνωρίζει την υποχρέωση να καταθέσει απροφάσιστα μέσα σε τρεις (3) ημέρες από απλή έγγραφη ειδοποίηση από τον ΟΤΑ το ποσό που θα ζητηθεί, δηλαδή μέρος ή σύνολο της εγγύησης.

Η εγγυητική επιστολή θα πρέπει απαραιτήτως, επί ποινή αποκλεισμού, να αναφέρει τα ακριβή στοιχεία της θέσης χώρου που ζητείται προς παραχώρηση μέσω της διαδικασίας δημοπράτησης.

• Βεβαίωση περί μη οφειλής προς το Δήμο Ρόδου σύμφωνα με το άρθο 285 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν.3463/2006)

• Φορολογική Ενημερότητα για χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο.
• Βεβαίωση περί μη οφειλής προς την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ρόδου (ΔΕΥΑΡ).

• Βεβαίωση περί μη οφειλής προς την Δημοτικές Επιχειρήσεις Ρόδου Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία (ΔΕΡΜ ΑΕ)

• Ειδικά για όσους ενδιαφέρονται να μισθώσουν χώρο για την εκμετάλλευση θαλασσίων μέσων αναψυχής απαιτείται η υποβολή ακριβούς και θεωρημένου από την αρμόδια Λιμενική Αρχή αντιγράφου της αίτησης που υπέβαλαν για τη χορήγηση άδειας εκμίσθωσης θαλασσίων μέσων σύμφωνα με το άρθρο 22 της ΥΑ 313/1999 (Γενικός Κανονισμός Λιμένα 20).

• Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 του συμμετέχοντος ,ότι έχει λάβει γνώση των όρων της ΚΥΑ 2015 και ότι τους αποδέχεται ανεπιφύλακτα.

• Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο.
• Σχετικό παραστατικό εκπροσώπησης αν είναι εταιρεία ή Κ/Ξ.
Πληροφορίες λαμβάνονται στο τηλέφωνο 22413 63235.

Αντίτυπα των τευχών της διακήρυξης αυτής καθώς και πληροφορίες σχετικά με τη διακήρυξη δίδονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από το τμήμα Προσόδων της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου. Περίληψη της διακήρυξης διατίθεται και σε ηλεκτρονική μορφή στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου: www.rhodes.gr.

Διαβάστε ακόμη

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο

Δύο συνεδριάσεις σήμερα για το περιφερειακό συμβούλιο

Εξηγήσεις για το “The Rhodes Co-Lab” ζητά η παράταξη της Χρ. Καραγιάννη

Σε ανακατανομή αρμοδιοτήτων προέβη με Αποφάσεις του ο δήμαρχος Ρόδου

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη