«Να σ’ αγναντεύω θάλασσα» στο Ενυδρείο Ρόδου

«Να σ’ αγναντεύω θάλασσα» στο Ενυδρείο Ρόδου

«Να σ’ αγναντεύω θάλασσα» στο Ενυδρείο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 439 ΦΟΡΕΣ

Με επιτυχία και θερμή υποδοχή από το κοινό πραγματοποιήθηκανστον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου -Ενυδρείοέκθεση καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα των εργαστηρίων του Πολυχώρου Χαραυγή - με τίτλο «Να σ’ αγναντεύω θάλασσα» - από τις 9 έως και τις 16 Μαΐου 2015 με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τουΠΝΑΙ Δια Βίου Μάθησης και του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πενήντα έξι εκθέτες μαζί με τους καθηγητές τους παρουσίασαν τα έργα τους μέσα από διαφορετικές μορφές τέχνης όπως της ζωγραφικής, της κεραμικής, του μακραμέ, του ψηφιδωτού αλλά και του εικαστικού κοσμήματος με σκοπό να δείξουν στα παιδιά αλλά και στους περίπου 700 ενήλικες που παραβρέθηκαν, διάφορες μορφές τέχνης .


Παράλληλα λειτούργησαν εκπαιδευτικά προγράμματα με προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο χώρο του Ενυδρείου καθώς και της έκθεσης. Οι μαθητές παρακολούθησαν πρόγραμμα διάρκειας 45 λεπτών με σκοπό την ενημέρωσή τους για την ταυτότητα και τον χαρακτήρα της έκθεσης, ενώ ενθαρρύνονταν να εκφράσουν τις σκέψεις τους πάνω σε συγκεκριμένα εκθέματα. Ακολούθησαν κατασκευές προσαρμοσμένες στην ηλικία των παιδιών.


Στις 9 Μαΐου 2015 -ημέρα των εγκαινίων-έγινε η παρουσίαση του βιβλίου "Ιστορίες του Βυθού - Αθερίνα" της Καλύμνιας εκπαιδευτικού Σεβαστής Χαλκίτη και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε δραστηριότητα με ξυλογκραβούρες.


Τα παιδιά που παρακολούθησαν την έκθεση και τα εκπαιδευτικά προγράμματα ήταν από 680 και πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν τα εξής σχολεία:1ο Νηπιαγωγείο Ρόδου, Ειδικό Πειραματικό Ρόδου, 2ο Νηπιαγωγείο Ρόδου,2ο Νηπιαγωγείο Καλυθιών, Δημοτικό Σχολείο Κρεμαστής ( Α' + Β' τάξη), Δημοτικό Σχολείο Μαλώνας, Δημοτικό Σχολείο Κοσκινού, 8ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου ( ΣΤ' τάξη), Δημοτικό Σχολείο Κρητηνίας, Δημοτικό Σχολείο Παστίδας ( Γ' τάξη), Πανάκεια Κέντρο Ημέρας, Παιδικός Σταθμός Χαραυγή και ομάδα παιδιών καλλιτεχνικών εργαστηρίωνΧαραυγή.

Διαβάστε ακόμη

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion