Έδωσε 15.000 σε αστυνομικό για να γίνει 10 χρόνια νεότερη!

Έδωσε 15.000 σε αστυνομικό για να γίνει 10 χρόνια νεότερη!

Έδωσε 15.000 σε αστυνομικό για να γίνει 10 χρόνια νεότερη!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 625 ΦΟΡΕΣ

Μια 77χρονη στην Κάλυμνο που συνελήφθη για απόπειρα δωροδοκίας

Το ποσό των 15.000 ευρώ προσέφερε σε αστυνομικό στην Κάλυμνο μία 77χρονη Ελληνογαλλίδα προκειμένου να γραφτεί κατά δέκα χρόνια νεώτερη στην ταυτότητα που θα εξέδιδε, ενώ ήταν πρόθυμη ακόμη και να διπλασιάσει το ποσό ώστε να γίνει η δουλειά της!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πριν από μερικές ημέρες η 77χρονη εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου και δήλωσε ότι είχε χάσει την αστυνομική της ταυτότητα.
Έτσι προχθές το πρωί πήγε στο Γραφείο έκδοσης ταυτοτήτων προκειμένου να εκδώσει μία καινούρια.

Εκεί προσκόμισε στον υπεύθυνο αστυνομικό μία οικογενειακή κατάσταση που φερόταν να είχε εκδοθεί από δήμο της Αθήνας και η οποία κατά τον έλεγχο ταυτοποίησης που έκανε ο αστυνομικός διαπιστώθηκε ότι ήταν πλαστή. Όταν ο αστυνομικός ενημέρωσε την 77χρονη για την πλαστότητα του εγγράφου, εκείνη του είπε ότι ήθελε να του μιλήσει ιδιαιτέρως.
Μόλις έμειναν μόνοι τους η 77χρονη είπε στον αστυνομικό πως ήθελε οπωσδήποτε να προχωρήσει η όλη διαδικασία και έβγαλε από τη τσάντα της ένα φάκελο που περιείχε τρεις δεσμίδες με το ποσό των 5000 ευρώ η κάθε μία και το έδωσε στον αστυνομικό, προσθέτοντας πως «αν η υπόθεσή μας παρουσιάζει και άλλες δυσκολίες, εγώ θα επανέλθω», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως θα του έφερνε άλλες τρεις δεσμίδες με το ίδιο ποσό!

Ο αστυνομικός ζήτησε από την 77χρονη να περιμένει, βγήκε από το γραφείο και όταν επέστρεψε ήταν μαζί με τους συναδέλφους τους οι οποίοι και την συνέλαβαν για πλαστογραφία και δωροδοκία.
Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε η "Ροδιακή" πρόκειται για Ελληνο-γαλλίδα η οποία κατοικούσε στο νησί της Καλύμνου και η οποία είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει τη νέα αυτή ταυτότητα προκειμένου να πετύχει ευεργετικές διατάξεις του νόμου στη Γαλλία σε οτι αφορά τη συνταξιοδότησή της!
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.

ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ 36 ΕΤΩΝ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΔΩΡΟΔΟΚΗΣΕΙ Η 77ΧΡΟΝΗ
Ένας 36χρονος ο οποίος κατάγεται από τη Λάρισα ήταν ο αστυνομικός που προσπάθησε να δωροδοκήσει η 77χρονη Ελληνο-Γαλλίδα μέσα στο αστυνομικό τμήμα της Καλύμνου, προσφέροντάς του μέσα σε φάκελο το ποσό των 15.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε η «Ροδιακή» ο 36χρονος αστυνομικός που είναι οικογενειάρχης, υπηρετεί στο νησί της Καλύμνου τα τελευταία χρόνια και είναι ιδιαίτερα τυπικός και σχολαστικός στα καθήκοντά του.
Είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία όπου ζει υπηρετώντας στο ΑΤ του νησιού των σφουγγαράδων.

Ο ίδιος μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε η ΡΟΔΙΑΚΗ, εκμυστηρεύτηκε το περιστατικό σε φίλους και συναδέλφους του, λέγοντας ότι αρχικά όταν η 77χρονη του πρότεινε να… κάνει λίφτιγκ στην αστυνομική της ταυτότητα και να την κάνει νεώτερη κατά 10 τουλάχιστον χρόνια, νόμιζε ότι αστεύονταν και άρχισε να χαμογελά.

Όταν είδε στο πλαστογραφημένο πιστοποιητικό που του προσκόμισε ότι είχε αλλοιωθεί η ημερομηνία γέννησης, άρχισε να καταλαβαίνει ότι πρόκειται για σοβαρή περίπτωση, ενώ λίγο αργότερα όταν η ίδια έβγαλε από την τσάντα της τον κίτρινο φάκελο με τις τρεις δεσμίδες συνολικού ποσού 15.000 ευρώ, προχώρησε σε ελάχιστα δευτερόλεπτα στην σύλληψή της, ανακοινώνοντας το περιστατικό στον διοικητή και τους συναδέλφους του.
Το περιστατικό, θεωρείται από τα σπάνια πάντως, καθώς ποτέ ξανά δεν έχει καταγραφεί στην περιοχή της Δωδεκανήσου τουλάχιστον, απόπειρα δωροδοκίας, με τόσο μεγάλο ποσό, μέσα στο αστυνομικό τμήμα.

Διαβάστε ακόμη

Στο εδώλιο 44χρονος Κώος για κατάχρηση ανηλίκου

Να επιστρέψει σε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ ζητά 61χρονος

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος