Ιατρικός σύλλογος: υπάρχουν εφικτές λύσεις για τη Νότια Ρόδο

Ιατρικός σύλλογος: υπάρχουν  εφικτές λύσεις για τη Νότια Ρόδο

Ιατρικός σύλλογος: υπάρχουν εφικτές λύσεις για τη Νότια Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 149 ΦΟΡΕΣ

Η υγεία είναι επένδυση και όχι δαπάνη επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, με αφορμή τα προβλήματα στην περιοχή της Νότιας Ρόδου.

Αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:
«Σε συνέχεια των τελευταίων αρνητικών εξελίξεων στο χώρο της Υγείας στη περιοχή της Νότιας Ρόδου και μετά τις ανακοινώσεις που δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τις θέσεις του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου.

Στις 28 Ιουνίου 2015 με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου και με εντυπωσιακή συμμετοχή όλου του προσωπικού (μόνιμου & εθελοντικού) του Περιφερειακού Ιατρείου Γενναδίου, των Προέδρων της Ν. Ρόδου αλλά και απλών πολιτών έγινε μια υψηλού επιπέδου συζήτηση, με ανταλλαγή απόψεων καταλήγοντας σε συγκεκριμένες προτάσεις.

Από θέση αρχής πιστεύουμε πως τα ζητήματα υγείας πρέπει να βρίσκονται εκτός της πολιτικής αντιπαράθεσης και να μην γίνεται κομματική ή προσωπική εκμετάλλευση από κανέναν.

Στην χώρα μας όπως και στην περιοχή μας το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας δεν λειτούργησε ποτέ σωστά, δεν απέκτησε τη σύγχρονη δομή των αντίστοιχων ευρωπαϊκών και εξελισσόταν πάντα με διακυμάνσεις.
Δυστυχώς και τα τελευταία χρόνια, ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει για την αναγκαία, όσο ποτέ, μεταρρύθμισή του.

Κατανοούμε πως οι δομές και τα μέσα είναι δύσκολο πλέον να ενισχυθούν, λόγω μειωμένων πόρων. Ακόμα όμως η οργάνωση και οι διαδικασίες που υπολείπονται σημαντικά, ακολουθούν τη γενική απροθυμία αλλαγών της Ελληνικής Διοίκησης.

Ωστόσο, επιλέξαμε να δουλέψουμε συστηματικά και αθόρυβα όλο αυτό το διάστημα και να επεξεργαστούμε ένα σχέδιο για την ουσιαστική επίλυση των χρόνιων προβλημάτων υγείας της περιοχής.

Συντάξαμε επιστολή με προτάσεις, την οποία αποστείλαμε σε όλους τους βουλευτές και φορείς της περιοχής μας. Αναμένουμε κινήσεις αποτελεσματικότητας κι όχι εντυπωσιασμού. Οι προτάσεις βασίζονται σε κοστολογημένες εφικτές προτάσεις και όχι με μεμονωμένες και προσωρινές αποσπάσεις προσωπικού.

Καλέσαμε προ διμήνου τον Υπουργό Υγείας να εντάξει το νησί της Ρόδου ως πιλοτικό πρόγραμμα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ειδικά να προτείνουμε στο Υπουργείο Υγείας το σχέδιό μας για τη Νότια Ρόδο. Καμιά απάντηση ούτε από τον ίδιο, ούτε από τους βουλευτές του νομού μας. Αντίθετα το πιλοτικό πρόγραμμα το εφαρμόζουν στην Αθήνα, Κρήτη και Θεσσαλονίκη.

Στόχοι μας:
• Το πολυδύναμο ιατρείο στο Γεννάδι να αποτελέσει το ΠΕΔΥ Γενναδίου στο οποίο θα υπηρετούν όλοι οι ιατροί της Ν. Ρόδου με 24ωρη λειτουργία.
• Η δημιουργία ΕΚΑΒ Ν. Ρόδου με έδρα το Π.Ι ΠΕΔΥ Γενναδίου σε ετήσια βάση.

Όλα αυτά μπορούν να υλοποιηθούν μόνο αν εξασφαλίσουμε πόρους από τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, κύρια των επισκεπτών του νησιού μας, μέσω των ασφαλιστικών τους εταιρειών (επισκέψεις – διακομιδές με ασθενοφόρο).

Υπάρχουν εφικτές λύσεις, αρκεί να τις ακούσουν για να τις εφαρμόσουν, ώστε να εξασφαλίσουμε την καθημερινή 24ωρη ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του Π.Ι Γενναδίου αναβαθμίζοντας έτσι ουσιαστικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους μόνιμους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες της περιοχής αυτής.

Για τον Ι.Σ.Ρ
Ο Πρόεδρος
Χρήστος Απ. Μαντάς
Ο Γενικός Γραμματέας
Ηλίας Ιωαν. Τσέρκης».

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου