Είχε μισό κιλό κοκαΐνη μέσα στο στηθόδεσμό της

Είχε μισό κιλό κοκαΐνη μέσα στο στηθόδεσμό της

Είχε μισό κιλό κοκαΐνη μέσα στο στηθόδεσμό της

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 902 ΦΟΡΕΣ

Μια 27χρονη Ρουμάνα που θα δικαστεί στο Πενταμελές Εφετείο

Για το μισό κιλό κοκαΐνης που μετέφερε μέσα στο στηθόδεσμό της (!) πριν από τρία χρόνια στη Ρόδο, θα καθίσει αύριο 27χρονη Ρουμάνα μαζί με τον 26χρονο φίλο της στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου.

Το ζευγάρι των αλλοδαπών είχε κριθεί ένοχο για την υπόθεση αυτή τον Μάρτιο του 2013 από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και το δικαστήριο είχε επιβάλλει ποινή κάθειρξης 14 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ στον 26χρονο Αλβανό και ποινή κάθειρξης 12 ετών και χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ στην 27χρονη Ρουμάνα χωρίς η έφεση να έχει και για τους δύο ανασταλτική δύναμη.

Για τους κατηγορούμενους όλα ξεκίνησαν στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που διενεργούνταν στο λιμάνι της Ρόδου από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και της Δίωξης Ναρκωτικών, με σκοπό την εξάρθρωση «κυκλωμάτων» διακίνησης ναρκωτικών. Έτσι στις 11 Οκτωβρίου 2012 το μεσημέρι εντοπίστηκε το νεαρό ζευγάρι να αποβιβάζεται από πλοίο της γραμμής στο νησί μας.

Σε σωματική έρευνα που έγινε στην 27χρονη, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες καθώς τις είχε ράψει εσωτερικά στο στηθόδεσμο της, δύο αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητες κοκαΐνης συνολικού βάρους 470 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενοι από του αστυνομικούς και οι δύο συλληφθέντες φέρονται να δήλωσαν πως ήρθαν στο νησί μας αποκλειστικά για να μεταφέρουν τα ναρκωτικά, και θα διέμεναν σε ξενοδοχείο της περιοχής για μερικές ημέρες. Μάλιστα ο 26χρονος Αλβανός φέρεται να δήλωσε πως ο ίδιος μετέφερε τα ναρκωτικά και όταν αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς τα έδωσε στην 27χρονη φίλη του.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για:
- Μεταφορά κατά συναυτουργία ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ηρωίνης, παρά μη τοξικομανούς και από δράστη που ενεργεί κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και αφορά μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών (αφορά και τους δύο δράστες)

- Κατοχή ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ηρωίνης, παρά μη τοξικομανούς και από δράστη που ενεργεί κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και αφορά μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών (αφορά την 24χρονη Ρουμάνα)

- Ηθική αυτουργία στη κατοχή ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ηρωίνης, παρά μη τοξικομανούς και από δράστη που ενεργεί κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και αφορά μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών (αφορά τον 23χρονο Αλβανό)

Μετά τις απολογίες τους τόσο η Ρουμάνα όσο και ο Αλβανός κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές όπου επέστρεψαν μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου σε βάρος τους.

Ωστόσο κατά της απόφασης του δικαστηρίου άσκησαν έφεση η οποία θα εκδικαστεί αύριο από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε μία προσπάθεια οι δύο αλλοδαποί να μειώσουν τις πρωτόδικες ποινές που τους έχουν επιβληθεί.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο