Ο Φ. Χατζηδιάκος δεν ξέχασε ότι σπούδασε με υποτροφία!

Ο Φ. Χατζηδιάκος δεν ξέχασε ότι  σπούδασε με υποτροφία!

Ο Φ. Χατζηδιάκος δεν ξέχασε ότι σπούδασε με υποτροφία!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 470 ΦΟΡΕΣ

Παιδί που σπούδασε με υποτροφία λόγω κοινωνικών κριτηρίων της εποχής και παράλληλα υψηλής βαθμολογίας του είναι ο σημερινός δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, γεγονός που θύμισε με συγκίνηση Μιλτιάδης Λογοθέτης ψυχή του Ιδρύματος Υποτροφιών Ρόδου από ιδρύσεώς του.

Ήταν το 1980 τότε που το Ίδρυμα είχε… πολύ δουλειά να κάνει αφού ενώ οι οικογένειες δεν είχαν χρήματα να σπουδάσουν τα παιδιά τους υπήρχαν παιδιά με δίψα για γνώση.

Οι αναφορές αυτές έγιναν από τους δυό τους στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Καλλιθέα το βράδυ της Παρασκευής την οποία πλαισίωσε κι ο τραγουδιστής Κώστας Μπίγαλης.

Παρόντες ήταν κι άλλοι επιστήμονες σήμερα της Ρόδου που έκαναν χρήση της υποτροφίας αυτής η οποία, όπως εξήγησε ο δήμαρχος, αφορούσε το πρώτο έτος φοίτησής του και για τον ίδιο τουλάχιστον ήταν στο ύψος των 10.000 δραχμών τότε, ποσό που του κάλυψε τα έξοδα της πρώτης χρονιάς στη Νομική Κομοτηνής.

Η προχθεσινή εκδήλωση έγινε με στόχο να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον όσων κι από το υστέρημά τους ακόμα μπορούσαν να καταθέσουν ένα ποσό ή ήρθε η ώρα κι εκείνοι να δώσουν με τη σειρά τους στα νέα παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα, κι έτσι συγκεντρώθηκαν 4.000 ευρώ τα οποία επιτρέπουν την έκδοση τριών ακόμα υποτροφιών, σύνολο οκτώ για το φετινό έτος αφού το Ίδρυμα Υποτροφιών Ρόδου αδυνατεί πια να δώσει περισσότερες από πέντε υποτροφίες. Αξιέπαινη πρωτοβουλία που πρέπει να τύχει στήριξης απ΄ όλους στους καιρούς που ζούμε.

Διαβάστε ακόμη

Μόνο το 50% των υλικών είναι κατάλληλο για ανακύκλωση

Σχόλιο του διευθυντή της Α’ Χειρουργικής Κλινικής κ. Γιώργου Τριάντου για τα τροχαία ατυχήματα στη Ρόδο

Η βράβευση του Γιώργου Ζαχαριάδη

Η γενική συνέλευση της F.E.V.R. (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων) θα διεξαχθεί στη Ρόδο στις 26-28 Απριλίου 2024

Α. Κολιάδης: Ευθύνη της ΕΤΑΔ τα αυθαίρετα σε αιγιαλό και παραλία

Ξεπέρασε τις 114.000 εγγραφές η επιστολική ψήφος

Τη νότια Ρόδο επισκέφθηκε το σαββατοκύριακο ο Πύρρος Δήμας

Η προσφορά του συλλόγου «Αγία Μαρίνα»