Ξεκίνησαν οι αποχές των υπαλλήλων στο δικαστήριο

Ξεκίνησαν οι αποχές  των υπαλλήλων στο δικαστήριο

Ξεκίνησαν οι αποχές των υπαλλήλων στο δικαστήριο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1208 ΦΟΡΕΣ

Θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες

Ξεκίνησαν από χθες τρίωρες αποχές από τα καθήκοντά τους οι Δικαστικοί Υπάλληλοι της Ρόδου, ζητώντας να ενισχυθούν με προσωπικό οι υπηρεσίες των δικαστηρίων μας.

Έτσι χθες στις 12 το μεσημέρι οι υπάλληλοι κατέβηκαν από τις έδρες και έκλεισαν τις δικογραφίες του, παρέμειναν ωστόσο στο χώρο των δικαστηρίων χωρίς όμως να εξυπηρετούν δικαστές, δικηγόρους και διαδίκους.

Όπως είναι γνωστό, στο πλευρό των δικαστικών υπαλλήλων βρίσκεται ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες απέστειλε επιστολή προς στον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς και στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ενώ χθες ανακοίνωση εξέδωσε και η ΔΑΚΕ Δικαστικών Υπαλλήλων στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Η ΔΑΚΕ Δικαστικών Υπαλλήλων χαιρετίζει και στηρίζει την απόφαση του ΣΔΥ ΡΟΔΟΥ, για την διενέργεια 3ωρο διακοπών διαμαρτυρίας τις επόμενες 2 εβδομάδες. Οι διαμαρτυρίες αρχίζουν σήμερα 12 το μεσημέρι.
Για ποια απονομή της Δικαιοσύνης μιλάμε όταν οι Δικαστικές υπηρεσίες της Ρόδου λειτουργούν με 25% πληρότητα σε οργανικές θέσεις υπαλλήλων;

Καλούμε το ΔΣ της ΟΔΥΕ αλλά και όλους τους πρωτοβαθμίους συλλόγους της χώρας, να αναλάβουν δράση και να συντονίσουν τις ενέργειες τους, για να δώσουμε το μήνυμα της ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΝΟΧΗΣ, σε πολιτικές εξαθλίωσης.
Έφτασε η ώρα για δράσεις και αλλαγές.
Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΧΩΡΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

Υπενθυμίζεται πως η απόφαση για τις τρίωρες αποχές οι οποίες θα διαρκέσουν τουλάχιστον για δύο εβδομάδες, λήφθηκε ομόφωνα την περασμένη εβδομάδα κατά την διάρκεια γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησαν τα μέλη του συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ρόδου, αποδεικνύοντας έτσι και την αγανάκτησή τους για την κατάσταση που επικρατεί κυρίως στο Πρωτοδικείο της Ρόδου το οποίο ως υπηρεσία έχει καταταχθεί μέσα στις πρώτες της χώρας για τη διεκπεραίωση της δικαστικής ύλης, και τελευταία σε ότι αφορά το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτήν!

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι πως στο Πρωτοδικείο της Ρόδου υπηρετούν λιγότεροι δικαστικοί υπάλληλοι (10 στο σύνολό τους) από ότι δικαστικοί λειτουργοί (συνολικά 14 άτομα), ενώ για την όλη κατάσταση έχουν αποσταλεί δεκάδες έγγραφα προκειμένου να καλυφθούν οι οργανικές θέσεις που προβλέπονται στις υπηρεσίες των δικαστηρίων της Ρόδου, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό, αντίθετα αυξάνεται το ποσοστό των κενών.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με πρόσφατο έγγραφο που στάλθηκε πριν μερικούς μήνες στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, στον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης, τον γενικό γραμματέα του ίδιου υπουργείου, βουλευτές, δικαστικούς, εισαγγελείς και κάθε άλλο συναρμόδιο φορέα, το σοβαρότερο πρόβλημα υποστελέχωσης το αντιμετωπίζει το Πρωτοδικείο της Ρόδου.

Από το σύνολο των 31 προβλεπόμενων οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων (26 γραμματείς, δύο δακτυλογράφοι και 3 επιμελητές) σήμερα υπηρετούν μόλις 10 δικαστικοί υπάλληλοι (9 γραμματείς, μία επιμελήτρια και 4 υπάλληλοι Ι.Δ.Α.Χ.)!

Δηλαδή μόλις το 32% των οργανικών θέσεων είναι καλυμμένο ενώ προβλέπεται και περαιτέρω μείωση του ποσοστού αυτού στο 25% λόγω της απόσπασης και μετάθεσης άλλων δύο υπαλλήλων.

Με δεδομένα τα στοιχεία αυτά, εύκολα κάποιος μπορεί να αντιληφθεί τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται από το υπάρχον προσωπικό, προκειμένου να διεκπεραιωθούν οι υποχρεώσεις της υπηρεσίας τους!

Διαβάστε ακόμη

Αρκετά τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στο Νότιο Αιγαίο

Διαλέξεις κι ενημερωτικές δράσεις των Αστυνομικών Υπηρεσιών στα σχολεία (Φωτορεπορτάζ)

Συνελήφθησαν τρία άτομα για κατοχή και διάθεση ειδών πυροτεχνίας στην Κάλυμνο και τη Λέρο

Στα «πράσα» πιάστηκε 42χρονος που έκλεβε βενζίνη με αντλία από πρατήριο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Συνελήφθη 68χρονος στη Ρόδο για διάθεση ειδών πυροτεχνίας χωρίς άδεια - Κατασχέθηκαν 50.500 τεμάχια

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του χθες ο 63χρονος αρχαιοφύλακας