Ξεναγήθηκαν στη «Ροδιακή» οι μαθητές των Καλαβαρδών

Ξεναγήθηκαν στη «Ροδιακή»  οι μαθητές των Καλαβαρδών

Ξεναγήθηκαν στη «Ροδιακή» οι μαθητές των Καλαβαρδών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 514 ΦΟΡΕΣ

Εκπαιδευτική εκδρομή στα γραφεία της "Ροδιακής" πραγματοποίησε χθες το πρωί το Δημοτικό Σχολείο Καλαβαρδών συνοδεία εκπαιδευτικών αλλά και κηδεμόνων προκειμένου να ενημερωθούν για τον τρόπο που λειτουργεί και τυπώνεται η εφημερίδα.

Γεμάτοι ενθουσιασμό, οι περίπου σαράντα μαθητές όλων των τάξεων του δημοτικού σχολείου αλλά και του νηπιαγωγείου, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της "Ρ", μαζί με την εφημεριδούλα που οι ίδιοι έφτιαξαν για το σχολείο τους, αλλά και με ένα κολάζ που αφορά την παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα των παιδιών.

Οι μαθητές παρέδωσαν στον κ. Μαστή  την σχολική τους εφημερίδα και το κολάζ που έφτιαξανΟι μαθητές παρέδωσαν στον κ. Μαστή την σχολική τους εφημερίδα και το κολάζ που έφτιαξαν


Η πρώτη στάση των μαθητών πραγματοποιήθηκε στα γραφεία σύνταξης της εφημερίδας, όπου ενημερώθηκαν απο τον αρχισυντάκτη κ. Μιχάλη Μαστή, για τον τρόπο που λειτουργεί η εφημερίδα.
Ο ίδιος, αναφέρθηκε στην εφημερίδα που το Σεπτέμβριο έκλεισε τα 100 χρόνια ζωής, και που είναι αυτή τη στιγμή η 8η αρχαιότερη εφημερίδα στην Ελλάδα, ανέλυσε τον τρόπο που λειτουργούν τα τμήματα, αλλά και τι σημαίνει να είσαι δημοσιογράφος.

Όπως συνηθίζει ο κ. Μαστής, δεν παρέλειψε να διαχωρίσει τη θέση των πραγματικών δημοσιογράφων από τους... σόουμαν (όπως τους αποκαλεί), των μεγάλων καναλιών που παριστάνουν τους δημοσιογράφους.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας που είχε ο κ. Μαστής με τους μαθητές, και λόγω των αυξημένων τροχαίων ατυχημάτων τον τελευταίο καιρό στο νησί μας, τόνισε την ανάγκη μεγάλης προσοχής στον τρόπο οδήγησης, παροτρύνοντας τους μαθητές, να μην επιτρέπουν στους γονείς τους να οδηγούν αν προηγουμένως δεν έχουν φορέσει τις ζώνες τους (στη περίπτωση που οδηγούν αυτοκίνητο) ή το κράνος τους στην περίπτωση που οδηγούν μηχανάκι.


Αμέσως μετά, και πριν αναχωρήσουν οι μαθητές για τις εγκαταστάσεις του πιεστηρίου της εφημερίδας, έδωσαν στον κ. Μαστή, την εφημερίδα που συνέταξαν και αφορούσε τις διάφορες δραστηριότητες στις οποίες έλαβαν μέρος απο την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι και το μήνα Οκτώβρη.

Εκεί οι μαθητές αναφέρθηκαν στην εκδρομή που πραγματοποίησαν στο εργοστάσιο της Νύμφης, στη συνάντηση μεταξύ του σχολείου τους και δύο ακόμη σχολείων, ενώ μάλιστα έγραψαν και μικρά ποιηματάκια κ.α.

Αντίστοιχα, οι μαθητές του νηπιαγωγείου, παρέδωσαν στον κ. Μαστή, ένα πολύ όμορφο κολάζ που αφορούσε την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με σύνθημα "ας γίνουμε 1 για όλα τα παιδιά".


Λίγο αργότερα, μαθητές, εκπαιδευτικοί και κηδεμόνες, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του πιεστήριο της "Ρ", όπου τους υποδέχθηκε ο πιεστής κ. Σεραφείμ Φλώρος εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο λειτουργίας των τεράστιων μηχανημάτων.

Οι ίδιοι ενημερώθηκαν για το τύπωμα της εφημερίδας και τον τρόπο που πραγματοποιείται αυτό, τα βασικά χρώματα που χρησιμοποιούνται στις έγχρωμες σελίδες, το μέγεθος του χαρτιού που χρησιμοποιείται και φυσικά το πως ένα τεράστιο ρολό χαρτί καταλήγει να πάρει τη μορφή που όλοι γνωρίζουμε.

Ο κ. Φλώρος τους εξήγησε πως, όταν αναμείξουμε το μελάνι με το νερό μπορούμε να τυπώσουμε πάνω σε τσίγκους τις σελίδες και αμέσως μετά να τους τοποθετήσουμε στα μηχανήματα προκειμένου να τυπωθεί η εφημερίδα, ενώ έδωσε και άλλες πολλές χρήσιμες πληροφορίες στους μαθητές αλλά και τους δασκάλους που τους συνόδευαν.

Ο κ. Φλώρος εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια  τον τρόπο εκτύπωσης της εφημερίδαςΟ κ. Φλώρος εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο εκτύπωσης της εφημερίδας

Οι μαθητές που επισκέφθηκαν τα γραφεία της "Ροδιακής"
Aλβανός Παντελής
Καραγιάννη Ειρήνη
Καραγιάννη Χριστίνα
Κουφού Άννα

Στεφανάκη Ελισάβετ
Γιαννικάκης Εμμανουήλ
Σελιμάι Δημήτρης
Διακάκη Σαββίνα
Καππίρης Σεβαστιάνος

Καραγιάννης Ιωάννης
Κρητικάκη Γεωργία
Παπαθεοδώρου Γιώργος
Καραγιάννης Μιχάλης
Μοσκιού Δημήτρης


Σταματέλλου Χρήστος
Στεφανάκης Μιχαήλ
Πεταυράκη Αποστολία
Σελιμάι Ντόνε Μαρία
Κωνσταντία Καλόζη

Χατζηελευθερίου Παναγιώτα
Ραφαήλ Kαππίρης
Σαββίνα Καππίρη
Γιάννα Πέντσα
Ιωάννα Ανδρέου
Ιωάννα Κοντού

Ξανθού Σπάρταλη Χρυσάνθη-Μιχαέλα
Αλέξανδρος Δημητράς
Σωτηρία Βασιλάκη
Ελπίδα Γιαννικάκη
Άγγελος Πιτροπάκης
Χρύσα Διακάκη

Οι εκπαιδευτικοί:
Ιακώβη-Ειρήνη Ψαρριανού
Γιόλα Πελεκάνου
Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης
Πελαγία Ρωμνάκη

Διαβάστε ακόμη

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη

Ο Γιώργος Παυλούς, πρόεδρος της "Κολοσσός 2047", ορίστηκε εντεταλμένος Μεσαιωνικής Πόλης

Γ. Νικητιάδης: «Έως και 10% ακριβότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με το ΙΝΚΑ – Στο “κενό” οι υποσχέσεις της κυβέρνησης»

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς στηρίζουν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα ψηφιακά μέσα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη