Παρέμβαση του δημάρχου για να αποτραπεί η κατάσχεση

Παρέμβαση του δημάρχου για  να αποτραπεί η κατάσχεση

Παρέμβαση του δημάρχου για να αποτραπεί η κατάσχεση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 446 ΦΟΡΕΣ

Είχε χθες συνάντηση με εργαζόμενους της ΡΟΔΑ

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου των εργαζομένων στη ΡΟΔΑ, είχε, χθες, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, σε μία τελευταία προσπάθεια να βρεθεί η μέση λύση και να αποτραπεί η κατάσχεση του λογαριασμού της Επιχείρησης για τις περικοπές που είχαν γίνει στο μισθό τους.

Σε δηλώσεις του, χθες, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο θέμα και στο που κατέληξε η συνάντηση, εκφράζοντας την ελπίδα να μη φέρουν σε πέρας την απόφασή τους αυτή οι εργαζόμενοι αφού θα έχει μεγάλες επιπτώσεις τόσο στην Επιχείρηση όσο και στους ίδιους.

Όπως είπε, υπάρχει μία δικαστική απόφαση, σε πρώτο βαθμό, του ειρηνοδικείου, που δικαιώνει τους εργαζόμενους της ΡΟΔΑ, όσο αφορά τη διεκδίκηση μίας περικοπής των αποδοχών τους την περίοδο 2011-2012.

Ξεκινώντας, είπε ότι είναι δεδομένο ότι κανένας δεν θα ήθελε οι εργαζόμενοι ή ο εργαζόμενος να στερείται των νομίμων αποδοχών, ωστόσο μέσα στη μνημονιακή δημοσιονομική πολιτική, όλοι οι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα, υπέστησαν μία περικοπή της τάξεως του 20% των αποδοχών τους και, μάλιστα, οι αμοιβές που ήταν ξεχωριστές για Οργανισμούς, όπως η ΔΕΥΑΡ, εξομοιώθηκαν όλες με τις αποδοχές των δημοσίων και των δημοτικών υπαλλήλων.
Σημειώνεται ότι, για την υπόθεση, εκκρεμεί η έφεση η οποία θα εκδικαστεί τον Ιούνιο και ζήτησαν από τους εργαζόμενους να περιμένουν να εκδικαστεί αυτή πρώτα επειδή είναι υποχρεωμένοι, ως Δημόσιο, να προσφύγουν σε όλα τα ένδικα μέσα, διαφορετικά διαπράττουν το αδίκημα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος.

Οι εργαζόμενοι έκριναν με τη συμβουλή του δικηγόρου τους, ότι έπρεπε να προχωρήσουν στην κατάσχεση του λογαριασμού της ΡΟΔΑ και την περασμένη εβδομάδα κατάσχεσαν 536 χιλιάδες ευρώ από την τράπεζα.
Θύμισε, στη συνέχεια, ο κ. Χατζηδιάκος, ότι τον Ιανουάριο κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και στη ΔΕΥΑΡ και ενώ ο ίδιος παρακαλούσε, όπως είπε, τους εργαζόμενους να μην κάνουν ζημιά στην Εταιρία, είχαν δεσμεύσει 1,2 εκατ. ευρώ επειδή εκκρεμούσε στον Άρειο πάγο η υπόθεση και, με τη συμβουλή του δικηγόρου τους, έκαναν μία…καταδρομική ενέργεια, όπως είπε, και εισέπραξαν τα χρήματα. Το Φεβρουάριο, όμως, εκδικάστηκε η υπόθεση στον Άρειο Πάγο, δικαιώθηκε η ΔΕΥΑΡ και τώρα αναζητούν τμηματικά το 1,2 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά, λοιπόν, στους εργαζόμενους της ΡΟΔΑ, είπε ότι καλό θα είναι να περιμένουν μέχρι τον Ιούνιο και, αν δικαιωθούν, θα πάρουν την απαίτησή τους έντοκα, αν δεν δικαιωθούν δεν θα αλλάξει τίποτα στην εργασιακή τους σχέση.

Το κομβικό σημείο, όμως, για τον Δήμαρχο, είναι ότι στα πλαίσια του στόχου να ανανεώσουν τον στόλο της ΡΟΔΑ, έχει πάρει μία απόφαση το Δ.Σ. της Επιχείρησης και έχει κάνει μία διερεύνηση της αγοράς και ετοίμασε μία διακήρυξη για την αγορά μέσα στο 2015 έξι μεταχειρισμένων λεωφορείων.

«Αν για οποιοδήποτε λόγο προχωρήσει αυτή η κατάσχεση, αυτόματα ματαιώνεται η ανανέωση του στόλου της ΡΟΔΑ και όχι επειδή δεν έχει χρήματα αλλά επειδή τα παιδιά της ίδιας οικογένειας αποτρέπουν να γίνει αυτή η επένδυση», είπε στη συνέχεια ο Δήμαρχος και ανέφερε ότι του χρόνου θα έχουν προβλήματα αφού στους στόχους της Εταιρίας είναι το Μάρτιο-Απρίλιο να πάρει άλλα πέντε μίνι-bus για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας μέσα την πόλη, τα οποία θα εντάξουν στο σχεδιασμό της δημιουργίας πάρκινγκ έξω από το εμπορικό κέντρο της πόλης και ανά δέκα λεπτά να μεταφέρουν τον κόσμο που θα παρκάρει στα δημόσια παρκινγκ που θα καθορίσουν.

Τους παρακάλεσε, λοιπόν, να μην προχωρήσουν με την κατάσχεση, να την αποδεσμεύσουν, και εκείνοι από την πλευρά τους ζήτησαν, αν δεν δικαιωθούν, να μην προσφύγει η Επιχείρηση στον Άρειο Πάγο, ωστόσο ο Δήμαρχος τους είπε ότι αυτό δεν εξαρτάται από αυτό.

Ο κ. Χατζηδιάκος, τους είπε, ακόμη, ότι το να περιμένουν έξι μήνες και να πάρουν, αν δικαιωθούν, έντοκα τις αποδοχές τους δεν θα ζημιωθούν. «ΡΟΔΑ χωρίς λεωφορεία δεν γίνεται, λεωφορεία χωρίς οδηγούς δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν, συγκοινωνία χωρίς τη ΡΟΔΑ και παροχή υπηρεσιών και τουρισμός και ανάπτυξη της Ρόδου, δεν συμβαδίζουν χωρίς την ανανέωση του στόλου», είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι όλα θα πρέπει να συνεκτιμηθούν.

Έτσι, χθες, αποφάσισαν να δουν το θέμα εκ νέου με τις νομικές υπηρεσίες, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας και προσέγγισης, και να αποφύγουν τις όποιες συνέπειες όχι μόνο για την Επιχείρηση και για τον τόπο που θα στερηθεί την παροχή αυτής της υπηρεσίας, και στην τελική των ίδιων των εργαζομένων αφού, αν η ΡΟΔΑ δεν μπορεί αύριο να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, είτε αφορούν στη μισθοδοσία είτε στον στόλο, οι άμεσα ζημιωμένοι θα είναι και οι εργαζόμενοι.

Πάντως, δεν παρέλειψε να πει ότι οι εργαζόμενοι τον διαβεβαίωσαν ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να κάνουν ζημιά στην Επιχείρηση, κάτι το οποίο, όπως σημείωσε ο Δήμαρχος, θα φανεί από τις κινήσεις τους την επόμενη εβδομάδα, τη συνεργασία που θα υπάρξει, αν θα προχωρήσουν στην κατάσχεση ή περιοριστούν μόνο στην κάλυψη του δικηγόρου τους και τα υπόλοιπα να τα αφήσουν στη διάθεση της Επιχείρησης για να προχωρήσει στη διακήρυξη για την αγορά του λεωφορείου.

«Ένα είναι γεγονός ότι, ακόμα και αυτή η διαδικασία που ταλανίζει την Επιχείρηση δύο εβδομάδες, καθυστερεί τη διακήρυξη η οποία πρέπει να τελειώσει οπωσδήποτε μέσα στο 2015», είπε κλείνοντας ο Δήμαρχος, ενώ σχετικά με την επιμονή για τον Άρειο Πάγο ανέφερε ότι είπε ότι, όταν βγει η απόφαση το Εφετείου, οι νομικοί μπορούν κατά ένα ποσοστό να γνωματεύσουν ποια θα είναι η απόφαση και τότε μπορούν να πάνε στον Επίτροπο, να του πουν ότι δεν θα βγει τίποτα στον Άρειο Πάγο, και ότι μπορεί να γίνει μία απλή συνεννόηση.

Διαβάστε ακόμη

Στη Σύμη ο Γ. Νικητιάδης εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ στην επέτειο της 8ης Μαΐου 1945

Εκδήλωση για τις ευρωεκλογές 2024: «Οι πολίτες αποφασίζουμε για την Ευρώπη του μέλλοντος»

Η διατήρηση των «ήρεμων νερών» το πρώτο θέμα στην ατζέντα Μητσοτάκη – Ερντογάν

Γ.Νικητιάδης : Ερώτηση στη Βουλή για τις ελλείψεις ιατρών στο νοσοκομείο και στην ΚΕΔ Λέρου

Σε πολλά χωριά της Ρόδου βρέθηκε με την οικογένειά του τις ημέρες του Πάσχα ο Δήμαρχος Ρόδου

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες - Δηλώσεις του Δημάρχου Ρόδου κου Αλέξανδρου Κολιάδη

Γ. Νικητιάδης: Συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά μας και αυτή την εβδομάδα

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης