Επιδιώκεται συνεργασία με όλα τα λιμενικά ταμεία για το θαλάσσιο τουρισμό

Επιδιώκεται συνεργασία με όλα τα λιμενικά ταμεία για το θαλάσσιο τουρισμό

Επιδιώκεται συνεργασία με όλα τα λιμενικά ταμεία για το θαλάσσιο τουρισμό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 667 ΦΟΡΕΣ

Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίόυ

Στην κοινή συνεργασία με όλα τα λιμενικά ταμεία της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου, στοχεύει η περιφερειακή αρχή, θέτοντάς τα κάτω από τη δική της ομπρέλα, ώστε οι εταιρίες κρουαζιέρας να έχουν απέναντί τους έναν συνομιλητή.

Στη στόχευσή αυτή, αναφέρθηκε χτες ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα επιχειρηματικότητας Παναγιώτης Κουνάκης με αφορμή και τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν μερικές μέρες στην Αθήνα με τους εφοπλιστές κρουαζιέρας.

Σε εκείνη τη συνάντηση παραβρέθηκε και ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος. Όπως υπογράμμισε ο κ. Κουνάκης μέχρι σήμερα η Ρόδος έχει αποδειχτεί αναξιόπιστη στα όσα έχει υποσχεθεί για την κρουαζιέρα στους εκπροσώπους των εταιριών.

Υπογράμμισε ότι οι σημερινές καταστάσεις απαιτούν συνεργασία και έκανε γνωστό ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί σε νησί της περιφέρειας φόρουμ στο οποίο θα συζητηθούν διεξοδικά τα θέματα κρουαζιέρας. Κύριο ζητούμενο είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο λιμανιών κρουαζιέρας όπως έγινε με τα υδατοδρόμια.

«Η κρουαζιέρα έχει τεράστιες δυνατότητες, υπάρχουν αρκετά έσοδα και αρκετές… κρυμμένες θέσεις εργασίας. Για την ώρα ο χειρισμός που γίνεται είναι πολύ άστοχος και δεν έχουμε καταφέρει να ξυπνήσουμε αυτόν τον κοιμώμενο γίγαντα.

Φαίνεται ότι φέτος θα έχουμε περισσότερες προσεγγίσεις στην περιφέρειά μας, αυτό όμως είναι ένα τυχαίο γεγονός και είναι μόνο για φέτος» είπε ο κ. Κουνάκης και πρόσθεσε «Επίσης υπάρχει ένας μύθος ότι υπήρχαν κόντρες ανάμεσα στους ξενοδόχους και τον εμπορικό κόσμο γι΄αυτό δεν είχε αναπτυχθεί η κρουαζιέρα. Αυτό δεν είναι αλήθεια.

Τα λιμενικά ταμεία είχαν σε πολύ μεγάλο βαθμό την ευθύνη για να αναπτυχθεί η κρουαζιέρα. Δεν έχουν γίνει οι αναγκαίες παρεμβάσεις. Υπάρχει μία σταθερή πτώση της κρουαζιέρας ειδικά στη Ρόδο, κάποιοι άλλοι προορισμοί τα καταφέρνουν καλύτερα.

Εκεί που έχουμε καταλήξει μαζί με τους εφοπλιστές είναι ότι θα μπορούσε η περιφέρεια να είναι ένας αξιόπιστος συνομιλητής και μέσα σε ένα ειδικό θεσμικό πλαίσιο να καταφέρουμε αυτό το πράγμα να το αναγεννήσουμε».

Συνεχίζοντας για το θέμα ανέφερε και τα εξής: «Δυστυχώς μέχρι σήμερα κάθε προορισμός προσπαθούσε ξεχωριστά να καταφέρει κάτι, αυτό που θέλουμε εμείς είναι να το δούμε σαν ένα δίκτυο, όπως το δίκτυο των υδατοδρομίων.

Κι εκεί όμως βρήκαμε πολλές αντιστάσεις από τα λιμενικά ταμεία, που ευχόμαστε να μην τις ξαναβρούμε. Ο περιφερειάρχης έχει επιλέξει να συνεργαστεί με τον κ. Μπρα που έχει καταφέρει πολύ ωραία πράγματα στο Ηράκλειο.

Στο Μαϊάμι φέτος δεν θα πάμε, γιατί δεν έχουμε πραγματικό λόγο, το 2017 όμως θα πάμε θα έχουμε λόγο και θα είμαστε αξιόπιστοι συνομιλητές.

Κατά καιρούς στη Ρόδο είχαμε θέματα την τέντα, το νερό… σε μία συνάντηση που είχαμε πέρυσι στα Ποσειδώνια, οι γενικοί διευθυντές της κρουαζιέρας μου είχαν τονίσει ότι ενώ θέλουμε δύο χρόνια για να φτιάξουμε έναν προορισμό χρειαζόμαστε μόνο δύο ώρες για να τον ακυρώσουμε.

Η Ρόδος είναι το παράδειγμα της αναξιοπιστίας. Οι εκπρόσωποι της κρουαζιέρας συζητούν με ανθρώπους και τους υπόσχονται πράγματα που δεν πραγματοποιούν ποτέ.
Στην ουσία αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι ότι λέμε να το υλοποιούμε. Είναι πολύ εύκολο να ακυρώσουν μία προσέγγιση. Ενώ είναι πολύ δύσκολο να τους φέρουμε είναι πολύ εύκολο να τους χάσουμε. Κανένας προορισμός όμως δεν είναι ανεξάρτητος, ο ένας έχει ανάγκη τον άλλον.
Επίσης χρειαζόμαστε και την Τουρκία να είναι ασφαλής προορισμός.

Στο πρόσωπο του περιφερειάρχη έχουν βρει έναν αξιόπιστο συνομιλητή και θέλουν όλα αυτά τα μικροπροβλήματα να μπουν σε ένα πλαίσιο ώστε να λύνονται άμεσα. Τα αντανακλαστικά των λιμενικών ταμείων πρέπει να γίνουν πιο γρήγορα.

Υπάρχει διάθεση όλα τα λιμενικά ταμεία να είναι υπό τη σκέπη της περιφέρειας και οι εταιρίες θέλουν να μιλούν με έναν συνομιλητή. Ο περιφερειάρχης μας Γιώργος Χατζημάρκος μπορεί αυτό να το φέρει σε πέρας.

Οι δυνατότητες είναι τόσες πολλές και οι δήμαρχοι δε συνεργάζονται μεταξύ τους. Ο τουρισμός είναι ένα ενιαίο πράγμα, ένα ζωντανό πράγμα και επειδή τα επίπεδα ασφαλείας στην Ελλάδα είναι πολύ καλά θα πρέπει να φροντίσουμε να μείνουν έτσι. Οι ευκαιρίες είναι περιορισμένες. Θα γίνει ένα φόρουμ για το θαλάσσιο τουρισμό σε κάποιο από τα νησιά μας και εκεί θα εξηγήσουμε τους λόγους γιατί και εκείνοι χρειάζονται έναν μόνο αξιόπιστο συνομιλητή» .

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο