Ρήγμα στο λιμάνι Διαφανίου στην Κάρπαθο

Ρήγμα στο λιμάνι Διαφανίου στην Κάρπαθο

Ρήγμα στο λιμάνι Διαφανίου στην Κάρπαθο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1010 ΦΟΡΕΣ

Δεν μπορεί να προσεγγίσει το πλοίο

Στο... έλεος του Θεού έχουν μείνει οι κάτοικοι του Διαφανίου και της Ολύμπου Καρπάθου έπειτα και από το τεράστιο ρήγμα που δημιουργήθηκε τον τελευταίο καιρό στο λιμάνι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσεγγίσει πλοίο!

Πιο συγκεκριμένα, μια μικρή καθίζηση που είχε υποστεί το λιμάνι πριν απο περίπου ένα χρόνο και η γραφειοκρατεία της χώρας μας, μετέτρεψαν τη μικρή ρωγμή που υπήρχε, σε ένα τεράστιο ρήγμα, για την αποκατάσταση του οποίου θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας απο τότε που θα ληφθεί η απόφαση.

Αποτέλεσμα της ρωγμής αυτής που έχει δημιουργηθεί, ήταν να μην καταφέρει να προσεγγίσει το λιμάνι το πλοίο «Πρέβελης», ούτε το Σάββατο αλλά ούτε και την Κυριακή, καθώς πλέον θεωρείται επικίνδυνο, και έτσι ο καπετάνιος δεν πήρε την ευθύνη αυτή.

Ο Έπαρχος Καρπάθου κ. Γιάννης Μηνατσής, μίλησε στη "Ροδιακή" για τη ζημιά που έχει υποστεί το λιμάνι, ενώ τόνισε ότι είχε επιστήσει την προσοχή πριν απο περίπου ένα χρόνο όταν πραγματοποιήθηκε η μικρή ρωγμή και είχε τότε ζητήσει να αποκατασταθεί η βλάβη, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση.

Κάτι τέτοιο, παρά την παρέμβαση και του εισαγγελέα, έπειτα απο σχετικό έγγραφο που κοινοποιήθηκε στον ίδιο, δεν κατέστη δυνατό, καθώς εκτός απο τη γραφειοκρατία, υπήρξε κώλυμα λόγω απεργίας των μηχανικών, με αποτέλεσμα, σε νέα έντονα καιρικά φαινόμενα στο νησί, το ρήγμα να γίνει τεράστιο.



Σύμφωνα με τον κ. Μηνατσή, το πλοίο «Πρέβελης», παρότι έκανε προσπάθεια προσέγγισης στο λιμάνι, δεν τα κατάφερε, και συνέχισε το ταξίδι του. Ο κ. Μηνατσής, μιλώντας στη "Ρ" εξέφρασε την ανησυχία του για την εξέλιξη της υπόθεσης, κάνοντας λόγο για τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται στη συγκοινωνία.

Ο ίδιος, κάνει έκκληση στις αρχές και τους αρμόδιους προκειμένου με τη μορφή του κατεπείγοντος, να καταφέρουν να βρουν μια άμεση λύση για να αποκατασταθεί η ζημιά στο λιμάνι του Διαφανίου, που αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο μέρος του έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.



Ωστόσο, εντός των ημερών αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση ούτως ώστε να γίνει απευθείας ανάθεση σε μηχανικό που θα μπορέσει να αποκαταστήσει τη ζημιά, κάτι όμως που θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα μήνα για να ολοκληρωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως, ο άσχημος καιρός και τα αυξημένα μποφόρ που επικρατούν τον τελευταίο καιρό και στο νησί της Καρπάθου, ήταν αυτά που μεγάλωσαν τη ζημιά στο λιμάνι του Διαφανίου.

Τεράστιο είναι το ρήγμα που έχει προκληθεί στο λιμάνι του Διαφανίου καθιστώντας αδύνατη την προσέγγιση πλοίου

Διαβάστε ακόμη

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού

Προβλήματα υδροδότησης στον δήμο Καρπάθου

Σωτήρια διάσωση της Πυροσβεστικής στην Αμοωπη της Καρπάθου

Φωτιά σε εξέλιξη στον ποταμό της Αρκάσας Καρπάθου

Γίλλες: Το παλιό έθιμο που γιορτάζεται μέχρι σήμερα στο Απέρι της Καρπάθου

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε και στην Κάρπαθο η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου (φωτογραφίες)