Νίσυρος: Το πιο «χαριτωμένο» ελληνικό νησί

Νίσυρος: Το πιο «χαριτωμένο» ελληνικό νησί

Νίσυρος: Το πιο «χαριτωμένο» ελληνικό νησί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1103 ΦΟΡΕΣ

Ο δημοφιλής ταξιδιωτικός ιστότοπος Conde Nast Traveller κάνει ένα ακόμη αφιέρωμα στην Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά. Αυτή τη φορά παρουσιάζει στους αναγνώστες του το πιο χαριτωμένο ελληνικό νησί το οποίο δεν έχετε ακούσει ποτέ, όπως είναι και ο τίτλος του άρθρου. Το νησί αυτό έχει την δική του μοναδική ενέργεια, εξαιρετικές παραλίες με μαύρη ηφαιστειογενή άμμο και ταβέρνες που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Ίσως αυτοί είναι οι λόγοι που τα τελευταία χρόνια προσελκύει όλο και περισσότερους καλλιτέχνες. Ο αρθρογράφος Hazel Lubbock τονίζει πως δεν υπάρχει τρόπος να ξεφύγετε από την τρελή ενέργεια του νησιού. Το νησί αυτό δεν είναι άλλο από το ηφαιστειογενές νησί των Δωδεκανήσων, τη Νίσυρο.

Διαβάστε αποσπάσματα από το αφιέρωμα:

Υπάρχουν πολλά περισσότερα να δείτε στη Νίσυρο από το ηφαίστειο της. Η Νίσυροςπεριέρχεται στους Ιππότες της Ρόδου το 1312. Οι Ιππότες σημάδεψαν τη παρουσία τους με τα πέντε φρούρια που έχτισαν σε διάφορες στρατηγικής σημασίας τοποθεσίες του νησιού. Όμως, ο σεισμός του 1933 καταστρέφει το κάστρο. Είναι δύσκολο να καταλάβεις τι είναι τι. Το χωριό έχει χτιστεί πάνω στη λάβα και τις στάχτες, γύρω από το κάστρο, σήμερα όμως κατοικούνται μόνο 25 σπίτια. Τα υπόλοιπα έχουν παραδοθεί στον χρόνο.

Οι καλλιτέχνες προσελκύονται από «κάτι» που έχει αυτό το νησί, το οποίο κρατά πολλά μυστικά. Θα δείτε εκκλησίες με μπλε τρούλους και εκπληκτικές αγιογραφίες, όπως στα περισσότερα ελληνικά νησιά, αλλά εδώ θα δείτε και μοναστήρια χτισμένα μέσα σε σπηλιές και αρχαιολογικούς χώρους θαμμένους από τη στάχτη που περιμένουν να έρθουν στο φως.

Η καλύτερη ιστορία του νησιού είναι αυτή της δημιουργίας του. Σύμφωνα με τη Μυθολογία, ο θεός Ποσειδώνας, βοηθώντας το Δία στον αγώνα του κατά των Τιτάνων, καταδίωκε σε στεριές και θάλασσες τον τρομερό γίγαντα Πολυβώτη. Φτάνοντας μπροστά στο νησί της Κω, απέσπασε με την τρίαινά του ένα κομμάτι του νησιού, το εκσφενδόνισε κατά του Πολυβώτη και τον έθαψε κάτω απ’ αυτό. Αυτό το αποσπασμένο κομμάτι της κωακής γης είναι η Νίσυρος.

Ο φιλόσοφος Στράβων περιγράφει τη Νίσυρο στα γραπτά του για την Ελλάδα και τονίζει ότι παρήγαγε πέτρα και κρασί.

Πηγή: http://www.ellines.com/

Διαβάστε ακόμη

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αλέξανδρος Κολιάδης: Η επέκταση του γηπέδου και η αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, είναι μόνο η αρχή!

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα

Ενημερωτική δράση της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενόψει των εορτών του Πάσχα

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου κ. Κολιάδη, ανοίγεται επιτέλους ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία του Κολοσσού Η Ηotels Collection

Τα... μποφόρ φύσηξαν ταλαιπωρία και ακυρώσεις πτήσεων στα νησιά μας

Επιστολή του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Στράτου Καρίκη προς τον Πρόεδρο Κυριάκο Κασάπη