Καταδικάστηκε τσιγγάνος που έκλεβε καλώδια και καθρέπτες φωτοβολταϊκών

Καταδικάστηκε τσιγγάνος που έκλεβε καλώδια και καθρέπτες φωτοβολταϊκών

Καταδικάστηκε τσιγγάνος που έκλεβε καλώδια και καθρέπτες φωτοβολταϊκών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 279 ΦΟΡΕΣ

Σε κάθειρξη 6 χρόνων από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων

Με έξι χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 43χρονος αθίγγανος ο οποίος κατηγορείται ότι στην περιοχή από Ιαλυσό έως Καλαμώνα «έγδυνε» στη κυριολεξία κτήματα, οικόπεδα και επιχειρήσεις αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα αξίας όπως καλώδια χαλκού, καθρέπτες φωτοβολταϊκών, γεννήτριες, μπαταρίες, σκαπτικά εργαλεία κ.α.!

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου πριν από τρία χρόνια και σε βάρος του 43χρονου ΡΟΜΑ σχηματίστηκε δικογραφία για τη διάπραξη τουλάχιστον επτά κλοπών, για τις οποίες λογοδότησε χθες στη δικαιοσύνη.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον αθίγγανο, στον ο οποίο και επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 43χρονος χρησιμοποιώντας ι.χ. φορτηγό αυτοκίνητο κινούνταν στις περιοχές, Ιαλυσού, Θεολόγου, Παραδείσι και Καλαμώνα. Εκεί εντόπιζε το οικόπεδο ή την επιχείρηση που θα «χτυπούσε» στα οποία συνήθως δεν βρίσκονταν ο ιδιοκτήτης και ανενόχλητος αφαιρούσε ότι αντικείμενο ήταν αξίας.

Μάλιστα όπως είχε ανακοινωθεί από την αστυνομία ένα κατάστημα (καφετέρια) το είχε επισκεφθεί για τον σκοπό αυτό τρεις φορές (!) και αφαίρεσε διάφορα είδη από τον εξοπλισμό του, ενώ παράλληλα προκάλεσε και ζημιές ύψους αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Σε ότι δε αφορά το συνολική αξία των αντικειμένων που έχει αφαιρέσει, υπολογίζεται ότι ανέρχεται άνω των 34.000 ευρώ!
Συγκεκριμένα εξιχνιάστηκαν οι ακόλουθες περιπτώσεις κλοπών που διέπραξε ο δράστης:

• Το μήνα Νοέμβριο του 2012 μεσημβρινές ώρες στην περιοχή Παραδείσι, αποπειράθηκε να αφαιρέσει από αγρόκτημα ημεδαπού μια κυλιόμενη πόρτα, αλλά έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή. Επιπλέον το χρονικό διάστημα 2010/2011 χειμερινούς μήνες αφαίρεσε τμηματικά από τον ίδιο χώρο αντικείμενα αξίας 3.800 ευρώ

• Την 11-12-2012 στην περιοχή Καλαμώνα, παραβίασε κοντέινερ που βρίσκονταν σε οικόπεδο ημεδαπού και αφαίρεσε δυο γεννήτριες και εργαλεία συνολικής αξίας 2.400 ευρώ.

• Στις 18-12-2012 στην περιοχή Παραδείσι, αφαίρεσε από κτήμα ημεδαπού καθρέφτες και εξοπλισμό φωτοβολταϊκών αξίας 3.000 ευρώ.

• Τον μήνα Δεκέμβριο του 2012 καθώς και την 02-01-2013, στην περιοχή Ιαλυσό, παραβίασε τρεις (3) φορές την ίδια επιχείρηση (κέντρο διασκέδασης) και αφαίρεσε διάφορα είδη εξοπλισμού. Η αξία των αντικειμένων που αφαίρεσε από την εν λόγω επιχείρηση μαζί με τις φθορές που προκάλεσε υπερβαίνει τις 25.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο