Οι μητροπολίτες Κω και Καλύμνου θα παραστούν στη συνάντηση με τον Πάπα

Οι μητροπολίτες Κω και Καλύμνου θα παραστούν στη συνάντηση με τον Πάπα

Οι μητροπολίτες Κω και Καλύμνου θα παραστούν στη συνάντηση με τον Πάπα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 237 ΦΟΡΕΣ

Η συνάντηση αυτή, αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα στους ισχυρούς του κόσμου

Δύο Μητροπολίτες από τα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα ο Κω Ναθαναήλ και ο Καλύμνου – Λέρου Παίσιος, πήραν εντολή από το οικουμενικό πατριαρχείο για να παραστούν στην συνάντηση των κορυφαίων ηγετών του Χριστιανισμού, που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στη Μυτιλήνη.

Η συνάντηση αυτή, αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα στους ισχυρούς του κόσμου και σε κάθε άνθρωπο καλής θέλησης για την ανάγκη επικράτησης της ειρήνης στη Μέση Ανατολή αλλά και για την ευαισθητοποίηση όλων για το δράμα των προσφύγων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα.

Τους δύο κορυφαίους ηγέτες του Χριστιανισμού, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, θα υποδεχθούν και θα συνοδεύσουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος προσκάλεσε τον Πάπα εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τον είχε συναντήσει ανεπίσημα ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον Σεπτέμβριο του 2014, στο Βατικανό.

Πάπας, Οικουμενικός Πατριάρχης και Αρχιεπίσκοπος θα επισκεφθούν το hotspot του νησιού, θα συνομιλήσουν με τους πρόσφυγες, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προσευχηθούν για όλους εκείνους τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά να περάσουν το Αιγαίο, στο ταξίδι τους για την Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό με απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη αποφασίστηκε να παραστούν στη συνάντηση και οι Μητροπολίτες της Δωδεκανήσου, στις περιοχές των οποίων φιλοξενήθηκαν χιλιάδες μετανάστες – πρόσφυγες το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε ακόμη

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου ενεργειακής αναβάθμισης των κτηριακών εγκαταστάσεων της Πολεμικής Αεροπορίας στην Κάρπαθο

Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για το Εθνικό Θέατρο Ρόδου

Σε οικονομικό αδιέξοδο βρίσκονται λόγω ΕΟΠΥΥ οι εργαστηριακοί γιατροί

Νότιο Αιγαίο: Ένας κόμβος βιωσιμότητας και καινοτομίας

Σήμερα θα τιμηθεί από τον δήμο ο δημοσιογράφος Γ. Ζαχαριάδης

Την αύξηση των εσόδων του επιδιώκει ο δήμος Ρόδου

Εντοπίστηκαν 44 αλλοδαποί στη Νίσυρο νωρίς το πρωί

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη, "ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;"