Η Νίσυρος στην εκδήλωση Κυπρίων Αθήνας

Η Νίσυρος στην εκδήλωση Κυπρίων Αθήνας

Η Νίσυρος στην εκδήλωση Κυπρίων Αθήνας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 238 ΦΟΡΕΣ

Ο Δήμος Νισυρίων έδωσε το παρόν στην εκδήλωση – αφιέρωμα στην κατεχόμενη Επαρχία Κερύνειας που έγινε στην Κυπριακή Εστία στην Πλάκα στην Αθήνα, την Κυριακή 10 Απριλίου. Η εκδήλωση ήταν ένα οδοιπορικό στην κατεχόμενη επαρχία Κερύνειας, με ομιλίες, ιστορικές αναφορές, προβολές, εκθέσεις, απαγγελίες κ.ά.

Η Μεικτή Χορωδία του Συνδέσμου Αλαγιωτών τραγούδησε τραγούδια για την Κύπρο και την Κερύνεια ενώ οι γυναίκες του Χορευτικού Ομίλου της ΕΚΕ «Δεν Ξεχνώ» χόρεψαν παραδοσιακούς Κυπριακούς χορούς. Η Νίσυρος έχει αδελφοποιηθεί με τον Δήμο Λαπήθου το 1996. Η Λάπηθος βρίσκεται στα κατεχόμενα από την Τουρκία Κυπριακά εδάφη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο κ. Γλαύκος Καριόλου, Δήμαρχος Κερύνειας, ο κ. Νεοπτόλεμος Κότσαπας, Δήμαρχος της Λαπήθου με την οποία η Νίσυρος έχει αδελφοποιηθεί, ο κ. Πανίκος Μανώλης– Αντιδήμαρχος Καραβά, και ο κ. Δημοσθένης Γιάγκου – Προέδρος της Ένωσης κοινοτήτων Κερύνειας. Ο Δήμαρχος Νισυρίων εκπροσωπήθηκε από την κα Καλλιόπη Καβαλλιώτη και τον Οδυσσέα Σακελλαρίδη.

Διαβάστε ακόμη

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη