Παρέμβαση της Περιφέρειας για το γαριδάκι της Σύμης

Παρέμβαση της Περιφέρειας για το γαριδάκι της Σύμης

Παρέμβαση της Περιφέρειας για το γαριδάκι της Σύμης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 888 ΦΟΡΕΣ

Ζητά να επιτραπεί το ψάρεμά του από τον Μάιο έως τον Ιούλιο

Να καταργηθεί η απαγόρευση αλίευσης για το Συμιακό γαριδάκι που ισχύει σήμερα, ζητά από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου μετά από αίτημα και των επαγγελματιών αλιέων.
Συγκεκριμένα οι αλιείς ζήτησαν σε συνάντηση που είχαν με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη, να επιτραπεί και πάλι το ψάρεμα της Συμιακής γαρίδας στην περιοχή μας που απαγορεύεται για το διάστημα από το Μάιο μέχρι και τον Ιούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προς επίρρωση του αιτήματος των αλιέων, στάλθηκε στο υπουργείο και επιστημονική μελέτη η οποία λειτουργεί ενισχυτικά σε αυτό.
Μάλιστα ο κ. Ζαννετίδης που ρωτήθηκε χτες για το θέμα δήλωσε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει απάντηση από το υπουργείο κάνοντας γνωστό ότι σχετικές πιέσεις ασκούν και οι βουλευτές οι οποίοι έχουν ενημερωθεί σχετικά.
Συγκεκριμένα ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε τα εξής: «Η εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος 157/2004 απαγορεύει από 1 Μαΐου έως 31 Ιουλίου την αλίευση της Συμιακής γαρίδας. Είχαμε μία επίσκεψη των επαγγελματιών αλιέων και συζητήσαμε μαζί τους το θέμα.

Προτείνουμε στο υπουργείο την εξέταση ενός επιστημονικού διαχειριστικού σχεδίου που έχει υποβληθεί από το ΕΛΚΕΘΕ να αναστείλει την απόφαση αυτή της απαγόρευσης για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Υπάρχουν αρκετές οικογένειες στα Δωδεκάνησα που ζουν αποκλειστικά από αυτή τη δραστηριότητα. Ζητούμε η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης να εξετάσει το σχέδιο αυτό, το οποίο στηρίζεται σε επιστημονική έρευνα και επιστημονικά δεδομένα.
Φαίνεται ότι όταν τηρηθούν κάποιες προϋποθέσεις μπορεί να επιτραπεί και αυτή την περίοδο η αλίευση της Συμιακής γαρίδας.

Την απάντηση την περιμένουμε εντός των ημερών ενώ έχω κοινοποιήσει το έγγραφο και στους βουλευτές μας, ώστε η πίεση να έχει αποτελέσμα».

Διαβάστε ακόμη

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»