Σαντορίνη: Διαχρονικά γοητευτική, συνεχώς αναπτυσσόμενη

Σαντορίνη: Διαχρονικά γοητευτική, συνεχώς αναπτυσσόμενη

Σαντορίνη: Διαχρονικά γοητευτική, συνεχώς αναπτυσσόμενη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 243 ΦΟΡΕΣ

Είτε είσαι λάτρης των θερινών διακοπών σε νησί είτε όχι, η περίπτωση της Σαντορίνης επ’ ουδενί λόγω δεν μπορεί να μείνει εκτός του φάσματος των επιλογών και των προτιμήσεών σου. Κι αυτό γιατί δεν πρόκειται για ένα νησί σαν όλα τα άλλα, αφού η ίδια η Φύση αποφάσισε να τη διαφοροποιήσει και να της δώσει… αυτό το κάτι άλλο που την κάνει ξεχωριστή.

Το ηφαίστειό της, που επηρέασε όσο τίποτε άλλο τη μορφολογία της αλλά και τη «μοίρα» των γειτονικών της νησιών, είναι σίγουρα ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο αξίζει να την επισκεφτεί κανείς έστω και μία φορά στη ζωή του. Και οι παραλίες της μπορεί να μην είναι τόσο αμμώδεις και φιλόξενες όσο εκείνες άλλων νησιών, ωστόσο η άγρια ομορφιά τους και η οπτική ποικιλία τους, που εκτείνεται από το λευκό (Άσπρη Παραλία) ως το κόκκινο (Κόκκινη Παραλία), προσφέρουν κάτι διαφορετικό στον τουρίστα.

Καθώς η Σαντορίνη αποτελεί μια από τις κορυφαίες επιλογές για όσους θέλουν να επισκεφτούν την Ελλάδα, οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου έχουν φροντίσει ώστε να υπάρχει υπερεπάρκεια κλινών ακόμη και τον Αύγουστο όπου το κοντέρ των αφίξεων χτυπάει… κόκκινο. Ένα πλήθος από ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, μπάνγκαλοουζ, στούντιο και ξενοδοχεία που απευθύνονται σε κάθε βαλάντιο και γούστο καλύπτουν τις ανάγκες διαμονής των πολυπληθών επισκεπτών του νησιού, προσφέροντας τις απαραίτητες ευκολίες και κομφόρ (air condition, τηλεόραση κ.ά.).

Επειδή όμως στη Σαντορίνη το τελευταίο που σκέφτεται κανείς είναι η διαμονή, αφού πρόκειται για νησί που αξίζει να το δεις και να το… ζεις, ο τουρίστας θα πρέπει από την πρώτη κιόλας μέρα να οργανώσει την περιήγησή του ώστε να μην του ξεφύγει τίποτε. Ξεκινώντας από τα Φηρά, την πρωτεύουσα του νησιού, μπορεί να γνωρίσει όλες τις γραφικές περιοχές του, όπως η Οία, το Ημεροβίγλι, το Φηροστεφάνι, το Καμάρι, η Περίσσα και πολλές άλλες, χρησιμοποιώντας και τα τοπικά λεωφορεία που ξεκινούν από τα Φηρά.

Οι ιδιαίτερες ατραξιόν του νησιού, όπως είναι ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου, ο Σκάρος και πάνω απ’ όλα η περιοχή της Καλντέρας που προσελκύει τους περισσότερους τουρίστες, χαρίζουν ξεχωριστές στιγμές στους επισκέπτες, μέχρι να φτάσει η στιγμή με την οποία η Σαντορίνη έχει γίνει σχεδόν… συνώνυμο. Και αυτή δεν είναι άλλη από τη στιγμή του ηλιοβασιλέματος, τότε που όλοι όσοι βρίσκονται στο νησί κρατούν θαρρείς την ανάσα τους για να απολαύσουν κάτι που δεν έχει ταίρι στον κόσμο: τον ουρανό να βάφεται σε πορτοκαλί αποχρώσεις και τον χρυσό ήλιο να βυθίζεται στα αιγαιοπελαγίτικα νερά.

Και όταν η μέρα δώσει τη θέση της στη νύχτα, η Σαντορίνη έχει και πάλι πολλά να προσφέρει. Από τη νυχτερινή διασκέδαση, είτε διακριτική είτε θορυβώδη, μέχρι και τη γαστρονομική απόλαυση σε ένα από τα πολλά γκουρμέ εστιατόριά της και τις ταβέρνες της, αρκετές από τις οποίες έχουν ως βάση για τα πιάτα τους τα νόστιμα σαντορινιώτικα προϊόντα, όπως τα τοματίνια, η φάβα, τα ονομαστά κρασιά και άλλα.

Και αν η Σαντορίνη παραμένει διαχρονικά γοητευτική χάρη στην… κατασκευή της, δεν παύει να εξελίσσεται ως τουριστικός προορισμός χάρη στις προσπάθειες των επαγγελματιών του τουρισμού και να κερδίζει όλο και περισσότερους επισκέπτες κάθε χρόνο.

Πηγή: pegasussuites

Διαβάστε ακόμη

Σε πολλά χωριά της Ρόδου βρέθηκε με την οικογένειά του τις ημέρες του Πάσχα ο Δήμαρχος Ρόδου

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες - Δηλώσεις του Δημάρχου Ρόδου κου Αλέξανδρου Κολιάδη

Γ. Νικητιάδης: Συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά μας και αυτή την εβδομάδα

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης

Συμβαίνει τώρα: τροχαίο ατύχημα στην Ψαροπούλα

Προσοχή: Χωρίς φανάρια η διασταύρωση Ρόδου-Λίνδου με Τραουνού!

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο σταθμευμένο όχημα (βίντεο)

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας