Την τήρηση των νόμων στο Duty Free απαιτεί το Επιμελητήριο

Την τήρηση των νόμων στο Duty Free απαιτεί το Επιμελητήριο

Την τήρηση των νόμων στο Duty Free απαιτεί το Επιμελητήριο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 356 ΦΟΡΕΣ

Να τηρούνται αυστηρά οι νόμοι σε ότι αφορά την παροχή και πώληση αφορολόγητων ειδών από τα καταστήματα Duty Free στα νησιά μας σε τουρίστες και επισκέπτες ζητά το επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Για το θέμα έφτασαν στο επιμελητήριο καταγγελίες από διάφορα νησιά της Δωδεκανήσου στα οποία λειτουργούν τέτοια καταστήματα σύμφωνα με τις οποίες άτομα τα οποία επιβαίνουν σε ιδιωτικά σκάφη αναψυχής κάνουν αγορές από αυτά, αφορολόγητα και στη συνέχεια κατευθύνονται σε λιμάνια της Τουρκίας όπου τα μεταπωλούν κερδίζοντας τεράστια ποσά.

Οι καταγγελίες αφορούν κυρίως την προμήθεια ποτών λόγω και του ειδικού καθεστώτος στο φόρο που επικρατεί στα Δωδεκάνησα.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην Κω και τη Σύμη, με πιο χαρακτηριστική την καταγγελία για περιστατικό σύμφωνα με το οποίο φορτώθηκαν σε ιδιωτικό σκάφος με σημαία Τουρκίας 20 κιβώτια ουίσκι.

Το τι πραγματικά συνέβη και αν τηρήθηκαν οι νόμοι αλλά και το ποια κατάσταση επικρατεί σήμερα στον τομέα αυτό, είναι κάτι που έχει να κάνει με τη λειτουργία των αρμοδίων υπηρεσιών.

Το επιμελητήριο πέρα από το να ζητήσει την αυστηρή τήρησή τους, δεν έχει τη δυνατότητα παρέμβασης, αλλά δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι αυτά τα ποτά δεν αγοράζονται από τα τοπικά καταστήματα.
Οι διαφορές στις τιμές στη γείτονα χώρα είναι τεράστιες και φυσικά αν κάποιοι κάνουν παράνομα εμπόριο θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες.

Διαβάστε ακόμη

Σε πολλά χωριά της Ρόδου βρέθηκε με την οικογένειά του τις ημέρες του Πάσχα ο Δήμαρχος Ρόδου

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες - Δηλώσεις του Δημάρχου Ρόδου κου Αλέξανδρου Κολιάδη

Γ. Νικητιάδης: Συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά μας και αυτή την εβδομάδα

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης

Συμβαίνει τώρα: τροχαίο ατύχημα στην Ψαροπούλα

Προσοχή: Χωρίς φανάρια η διασταύρωση Ρόδου-Λίνδου με Τραουνού!

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο σταθμευμένο όχημα (βίντεο)

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας