Τιμήθηκε αρχικελευστής του Λιμεναρχείου Ρόδου

Τιμήθηκε αρχικελευστής του Λιμεναρχείου Ρόδου

Τιμήθηκε αρχικελευστής του Λιμεναρχείου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1881 ΦΟΡΕΣ

Είχε σώσει 15χρονο Αφγανό που τον είχαν πετάξει στη θάλασσα

Με κίνδυνο της ζωής του έσωσε 15χρονο Αφγανό που τον είχαν πετάξει στη θάλασσα και χθες τιμήθηκε από την υπηρεσία του!

Ο λόγος για τον Αρχικελευστή του Λιμενικού Σώματος Κωνσταντίνο Ζανίδη ο οποίος υπηρετεί στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου τα τελευταία χρόνια και χθες του απονεμήθηκε από τον Κεντρικό Λιμενάρχη Ρόδου, Αντιπλοίαρχο Σπύρο Τάτη, το δίπλωμα Ναυτικού Μεταλλίου Α΄ τάξεως!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η βράβευση στον Αρχικελευστή του Λιμενικού Σώματος έγινε με αφορμή περιστατικό που είχε σημειωθεί πριν από οχτώ χρόνια, και ενώ υπηρετούσε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας και συγκεκριμένα στο Β΄ Λιμενικό Τμήμα.

Στις 4 Οκτωβρίου 2008, ένας νεαρός Αφγανός ηλικίας τότε μόλις 15 ετών βρέθηκε στη θάλασσα στη Βόρεια Λιμενολεκάνη του Λιμένα Πατρών. Ο ίδιος ο νεαρός αλλοδαπός είχε καταγγείλει ότι κάποιοι οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων τον είχαν ρίξει στο νερό.

Ο ανήλικος Αφγανός δεν γνώριζε κολύμπι, ενώ εκείνη την ώρα από το λιμάνι απέπλεαν 3 πλοία, τα οποία βρίσκονταν εν κινήσει. Οι δίνες των πλοίων που έφευγαν από το λιμάνι της Πάτρας όχι μόνο εμπόδισαν το 15χρονο αγόρι να πιάσει το σωσίβιο που του είχαν πετάξει, αλλά «πέταξαν» τον ίδιο και το σωστικό μέσο σε βάθος περίπου 50 μέτρων από την στεριά.

Ο Κωνσταντίνος Ζανίδης χωρίς να υπολογίσει το κίνδυνο που και ο ίδιος διέτρεχε, βούτηξε στη θάλασσα και κατάφερε να σώσει τον 15χρονο αλλοδαπό και να τον βγάλει στην στεριά.

Μιλώντας χθες στη «Ροδιακή» ο Αρχικελευστής του Λιμενικού Σώματος τόνισε μεταξύ άλλων πως «όλοι οι συνάδελφοί του αξίζουν ηθικών βραβεύσεων για το έργο που επιτελούν» και έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τους συναδέλφους του στη Ρόδο, οι οποίοι μέχρι τώρα έχουν κάνει περί τις 8.000 διασώσεις!

Διαβάστε ακόμη

Την Κυριακή ανοίγει τις πόρτες της η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στη Μεσαιωνική Πόλη

Με τον δήμαρχο και τον περιφερειάρχη συναντήθηκε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Κουντουρά

Χρ. Καραγιάννη: «Ή θέλουμε να πιστεύουμε ότι μας διάλεξε η TUI ή θέλουμε να πείσουμε τους άλλους ότι μας διάλεξε η TUI ή αυτή η συνεργασία ήταν προδιαγεγραμμένη …»

Αν. Σπανός: Διχαστική ρητορική και αντιδημοκρατική αντίληψη και συμπεριφορά από τη δημοτική αρχή

Τα Λαζαράκια της Κρεμαστής έψαλαν τα κάλαντα! (βίντεο)

Στη Ρόδο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος για επίσκεψη στο τοπικό υποκατάστημα

Έναρξη του χρονικού ορίου απαγόρευσης οποιασδήποτε χρήσης πυρός

Το ωρολόγιο πρόγραμμα της Μεγάλης Εβδομάδας