Πολλά τροχαία στα νησιά μας

Πολλά τροχαία στα νησιά μας

Πολλά τροχαία στα νησιά μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1120 ΦΟΡΕΣ

Αύξηση κατά 3,6% παρουσίασαν τα οδικά τροχαία ατυχήματα τον Ιούνιο που συνέβησαν σε ολόκληρη τη Χώρα και προκάλεσαν το θάνατο ή τον τραυµατισµό ατόµων, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν 1.045 τροχαία ατυχήματα τον Ιούνιο του 2016, έναντι 1.009 τον Ιούνιο του 2015.

Συνολικά 65 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα τροχαία ατυχήματα του Ιουνίου, 93 τραυματίστηκαν βαριά και 1.200 πιο ελαφρά, έναντι 68 νεκρών, 92 βαριά τραυµατιών και 1.116 ελαφρά τραυµατιών, τον Ιούνιο του 2015, παρουσιάζοντας µείωση κατά 4,4% σε νεκρούς, αύξηση κατά 1,1% σε βαριά τραυµατίες και αύξηση κατά 7,5% σε ελαφρά τραυµατίες.

Τα παραπάνω στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία, σύμφωνα με τα οποία η Αττική βρίσκεται στην πρώτη θέση σε ότι αφορά τον αριθμό ατυχημάτων ανά 100.000 κατοίκους ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία, το Νότιο Αιγαίο και οι Ιόνιοι Νήσοι.

Αντίστοιχα, οι περιοχές που καταγράφηκαν τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (ανά 100.000 κατοίκους) είναι η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και το Νότιο Αιγαίο. Σε ότι αφορά τους βαριά τραυματίες, το Νότιο Αιγαίο βρίσκεται στην 1η θέση και ακολουθούν οι Ιόνιοι Νήσοι.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο