Ελεύθερη με όρους αφέθηκε η τσιγγάνα που μπήκε σε σπίτι στη Ρόδο για να κλέψει

Ελεύθερη με όρους αφέθηκε η τσιγγάνα που μπήκε σε σπίτι στη Ρόδο για να κλέψει

Ελεύθερη με όρους αφέθηκε η τσιγγάνα που μπήκε σε σπίτι στη Ρόδο για να κλέψει

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 287 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία της η 55χρονη αθίγγανη που μαζί με 39χρονη ομόφυλη της μπήκαν σε σπίτι 67χρονης την ώρα που κοιμόταν για να την κλέψουν!

Σε βάρος της 55χρονης ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα κλοπής από δράστη που δρα κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και χθες συνοδευόμενη από το δικηγόρο της κ. Στέλιο Αλεξανδρή προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 55χρονη αρνήθηκε την κατηγορία όπως αυτή της αποδίδεται και ειδικότερα δήλωσε πως ουδεμία σχέση έχει με τις περιπτώσεις που της καταλογίζουν (κατηγορείται και για άλλες κλοπές που φέρεται να είχε διαπράξει το προηγούμενο διάστημα και έχουν σχηματιστεί δικογραφίες).

Η 55χρονη παραδέχτηκε μόνο την κλοπή μίας τηλεόρασης από σπίτι στη Ρόδο τον Μάιο του 2016 και ισχυρίστηκε ότι αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που την κάνουν να έχει τάσεις αυτοκτονίας, ενώ προσκόμισε και σχετικά έγγραφα. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή η αθίγγανη αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης της τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση απόπειρας κλοπής για την οποία κατηγορείται η 55χρονη αφορά το περιστατικό που σημειώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2016 στις 2.30 το μεσημέρι στα Κοσκινού όπου διαμένει μία 67χρονη συνταξιούχος. Η γυναίκα είχε αποκοιμηθεί στον καναπέ του σπιτιού της όταν ξαφνικά μέσα στον ύπνο της άκουσε ένα θόρυβο και συγκεκριμένα το παράθυρο του σπιτιού της να κλείνει.

Η 67χρονη άνοιξε τα μάτια της και τότε αντίκρισε τις δύο αθίγγανες ηλικίας 39 και 55 ετών!
Έντρομη η 67χρονη άρχισε να καλεί σε βοήθεια με αποτέλεσμα να σπεύσουν οι γείτονες οι οποίοι και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τις δράστιδες, ενώ παράλληλα ειδοποίησαν και την αστυνομία η οποία και τους συνέλαβε.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι αθίγγανες εκμεταλλευόμενες την ησυχία της περιοχής και το γεγονός ότι η 67χρονη είχε αφήσει ανασφάλιστη την πίσω πόρτα του σπιτιού της, μπήκαν μέσα και άρχισαν να ψάχνουν σε συρτάρια προκειμένου να εντοπίσουν χρήματα και τιμαλφή.
Τελικά όμως έγιναν αντιληπτές από την ιδιοκτήτρια και συνελήφθησαν.

Οι δύο γυναίκες συνοδευόμενες από το δικηγόρο τους κ. Στέλιο Αλεξανδρή προσήχθησαν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου η οποία και άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις, σε βαθμό πλημμελήματος για την 39χρονη την οποία παρέπεμψε στο αυτόφωρο και σε βαθμό κακουργήματος για την 55χρονη.

Έτσι προχθές το μεσημέρι η 39χρονη δικάστηκε από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου κατηγορούμενη για απόπειρα κλοπής, κρίθηκε ένοχη και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου