Στο εδώλιο 74χρονος που είχε σκοτώσει κουταβάκι

Στο εδώλιο 74χρονος  που είχε σκοτώσει κουταβάκι

Στο εδώλιο 74χρονος που είχε σκοτώσει κουταβάκι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 610 ΦΟΡΕΣ

Είχε κριθεί αθώος από το Πρωτόδικο δικαστήριο

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων θα καθίσει την επόμενη εβδομάδα, 74χρονος ο οποίος είχε συλληφθεί πριν από δύο χρόνια στις Καλυθιές, για το θάνατο με σιδερένιο σωλήνα του κουταβιού που φιλοξενούσε το φιλοζωικό σωματείο «Τυχερές Πατούσες».

Η υπόθεση εκδικάζεται για δεύτερη φορά, μετά την έφεση που άσκησε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κατά της αθωωτικής απόφασης του πρωτόδικου δικαστηρίου.

Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά την αίτηση που κατέθεσε το φιλοζωικό σωματείο «Τυχερές Πατούσες» ζητώντας να ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης που είχε ληφθεί στις 14 Ιανουαρίου 2015 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σύμφωνα με την οποία ο 74χρονος κατά πλειοψηφία είχε κριθεί ένοχος αλλά ατιμώρητος.

Η αίτηση έγινε δεκτή και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο στις 11 Οκτωβρίου 2016.

Όπως είναι γνωστό, η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκαναν μέλη του φιλοζωικού σωματείου «Τυχερές Πατούσες» στις 11.30 το πρωί στις 13 Νοεμβρίου 2014 στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου σε βάρος του 74χρονου.

Το δε περιστατικό σύμφωνα και με το κατηγορητήριο σημειώθηκε στις 9.30 το πρωί εκείνο μέσα στο κτήμα που διατηρεί στο Φαληράκι ο 74χρονος, όπου και εκτρέφει κότες, κουνέλια και κατσίκια. Εκεί ο 74χρονος φέρεται να χτύπησε το κουτάβι (8 μηνών) με σιδερένιο σωλήνα στο κεφάλι, και από το χτύπημα επήλθε ο θάνατος του ζώου.

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο ζώο ανήκε στο Φιλοζωικό σωματείο «Τυχερές Πατούσες» και φιλοξενούνταν από 41χρονο που διαμένει σε κοντινή απόσταση από τον 74χρονο. Μάλιστα το κουτάβι επρόκειτο να ταξιδέψει στις 26 Νοεμβρίου 2014 για το εξωτερικό προκειμένου να δοθεί για υιοθεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 74χρονος εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς είχε δηλώσει πως η πρόθεσή του ήταν να φοβίσει το σκυλί και όχι να το σκοτώσει.

Η δίκη
Σε βάρος του ηλικιωμένου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για κακοποίηση ζώου και στις 14 Ιανουαρίου 2015 η υπόθεση εκδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, όπου ο 74χρονος κρίθηκε ατιμώρητος.

Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία πήρε την παραπάνω απόφαση, καθώς έκανε δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Μανώλη Βλάχου ο οποίος τόνισε πως ο πελάτης του βρισκόταν σε κατάσταση ανάγκης αφού σε καμία περίπτωση δεν πήγε για να σκοτώσει το σκυλί, αλλά ήταν καθαρά ένα ατύχημα που προκλήθηκε στην προσπάθεια του 74χρονου να απομακρύνει το σκυλί από τα ζώα του, όσα είχαν απομείνει αφού το σκυλί είχε ήδη σκοτώσει τουλάχιστον 15 κότες.

Κατά την απολογία του ο 74χρονος περιέγραψε λεπτομερώς τα όσα αντίκρισε μπαίνοντας στο κτήμα του την ημέρα εκείνη, λέγοντας πως η εικόνα ήταν «τρομακτική» αφού ένα σωρό κότες πνιγμένες βρίσκονταν στο χώρο.

Ο κατηγορούμενος είπε επίσης πως όταν ξεκίνησε να πάει προς τον σκύλο εκείνος ερχόταν κατά επάνω του και τότε φοβήθηκε άρπαξε ένα κούφιο σίδερο που βρήκε από δίπλα του για να τον απωθήσει και να τον διώξει.

«Και άλλες φορές είχε μπει στο κτήμα μου όμως δεν τον σκότωσα επειδή τον βρήκα αυτή τη φορά αλλά γιατί φοβήθηκα. Ήταν (ο σκύλος) με το στόμα γεμάτο αίματα και ερχόταν κατά πάνω μου. Φοβήθηκα, είμαι άρρωστος έχω κάνει εγχείριση καρδιάς» είπε ο 74χρονος.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως χτύπησε το ζώο μόνο μία φορά και εκείνο έπεσε κάτω. Τότε διαπίστωσε ότι ήταν νεκρό.
«Δεν πήγα να πολτοποιήσω ή να σκοτώσω το σκυλί, πήγα να το φοβίσω για να μην πάθω ζημιά. Δεν λέω ότι δεν το χτύπησα, όμως το έκανα για να το διώξω γιατί φοβήθηκα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο 74χρονος προσθέτοντας πως ο ίδιος είναι φιλόζωος και μάλιστα όλα τα χρόνια διατηρεί κότες, κατσίκες και άλλα ζώα στο αγρόκτημά του.

«Ήταν ατύχημα, μία κακή στιγμή, που έγινε ότι έγινε για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου» ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος ο οποίος μάλιστα πρόσθεσε ότι αμέσως πήγε στο γείτονα του και αφού τον ρώτησε αν είναι δικό του το σκυλί του είπε ότι είναι νεκρό ζητώντας του συγγνώμη.
Ο ίδιος είπε επίσης πως ο γείτονας αφού ενημερώθηκε ότι το σκυλί του είχε πνίξει τις κότες προθυμοποιήθηκε να του τις πληρώσει, όμως ο 74χρονος δεν δέχτηκε.

Σημειώνεται πως από την πλευρά της πολιτικής αγωγής οι κ.κ. Γιώργος Κυπραίος και Γιούλα Διμέλλη πρόεδρος και αντιπρόεδρος – τότε- από τις «Τυχερές Πατούσες» είχαν επισημάνει μεταξύ άλλων πως ο 74χρονος δεν χτύπησε μόνο μία φορά το σκύλο αλλά περισσότερες σύμφωνα και με την πραγματογνωμοσύνη που συμπεριλήφθη στην δικογραφία. Τελικά το δικαστήριο έκρινε ένοχο αλλά ατιμώρητο κατά πλειοψηφία τον 74χρονο.

Διαβάστε ακόμη

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη