Καταδικάστηκαν για εκχέρσωση δάσους στη Ρόδο

Καταδικάστηκαν για εκχέρσωση δάσους στη Ρόδο

Καταδικάστηκαν για εκχέρσωση δάσους στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 957 ΦΟΡΕΣ

Ένοχοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο τέως Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών της ΔΕΗ στη Ρόδο και ένας εργοδηγός, οι οποίοι κατηγορούνται για εκχέρσωση δημόσιου και ιδιωτικού δάσους στο πλαίσιο εργασιών για την εγκατάσταση νέων γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο ύψους 2000 ευρώ σε κάθε κατηγορούμενο. Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση ήταν ο κ. Γιώργος Μαυρομάτης.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και άλλα δύο άτομα, ο χειριστής του γερανού και ο αλλοδαπός εργάτης που τοποθετούσε τα καλώδια, τους οποίους το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης τους κ. Στέλιου Αλεξανδρή τους έκρινε αθώους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι κατηγορούμενοι στις 17 Μαρτίου 2011 στη περιοχή «ΛΙΑΝΤΑ» στον Έμπωνα εκχέρσωσαν δημόσιο και ιδιωτικό δάσος από πεύκα στο πλαίσιο των εργασιών που έκαναν για την τοποθέτηση ξύλινων κολόνων με σκοπό την εγκατάσταση νέων γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος μέσα από το δάσος.

Σημειώνεται πως κατά την ακροαματική διαδικασία ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Μαυρομάτης υπέβαλε ένσταση ακυρότητας του κατηγορητηρίου καθώς δεν υπήρχε σε αυτό σφραγίδα της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, ωστόσο αυτό απορρίφθηκε και η υπόθεση εκδικάστηκε κανονικά.

Διαβάστε ακόμη

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών

Θάνατος 68χρονης λουόμενης στη Ρόδο

Σε φυλάκιση ενός έτους 44χρονος για παρενόχληση ανήλικης

Για οπαδική βία θα δικαστεί 43χρονος

Φυλάκιση 20 ετών σε Τούρκο για τη μεταφορά μεταναστών στη Ρόδο

Αθώοι οι δύο αλλοδαποί που ήταν κατηγορούμενοι για απόπειρα εξαπάτησης