Ομιλία του καθηγητή Ευρυπίδη Γαραντούδη στη Ρόδο

Ομιλία του καθηγητή Ευρυπίδη Γαραντούδη στη Ρόδο

Ομιλία του καθηγητή Ευρυπίδη Γαραντούδη στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 216 ΦΟΡΕΣ

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του Δ.Ο.Π.Α.Ρ., το περιοδικό τέχνης και λόγου «Νησίδες» και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Δωδεκανήσου διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Το βίωμα της ιθαγένειας ή της εντοπιότητας στην ελληνική μεταπολεμική και μεταπολιτευτική ποίηση», το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 7.30μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. (Αντιπλοιάρχου Λάσκου 10Α).

Ομιλητής θα είναι ο Ευριπίδης Γαραντούδης, καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ και ποιητής, ο οποίος θα παρουσιάσει το στοιχείο της ιθαγένειας στο έργο των ποιητών Ντίνου Χριστιανόπουλου. Μανόλη Αναγνωστάκη, Μιχάλη Γκανά, Πρόδρομου Μάρκογλου, Μάρκου Μέσκου, και Μανόλη Πρατικάκη.

Επίσης θα αναγνωσθούν αντιπροσωπευτικά ποιήματα ως προς το θέμα της ιθαγένειας από τον Πάνο Δρακόπουλο και τον Αυγουστίνο Τσιριμώκο. Tο συντονισμό της εκδήλωσης και της συζήτησης που θα ακολουθήσει θα έχει ο Αργύρης Κόσκορος, στέλεχος Δ.Κ.ΣΜ.Ρ.

Ο Ευριπίδης Γαραντούδης διδάσκει νεοελληνική φιλολογία στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στη μελέτη της νεοελληνικής λογοτεχνίας, ιδίως της ποίησης, του 19ου και του 20ού αιώνα και εντοπίζονται στους κλάδους της μετρικής, της ιστορίας της λογοτεχνίας και της ερμηνείας των λογοτεχνικών κειμένων. Είναι επίσης μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας.

Τέλος, έχει δημοσιεύσει τρεις ποιητικές συλλογές: Μεθεόρτιο ή Lyrica, Εκδόσεις Καστανιώτη, Αθήνα 2009, Ονειρεύτηκα τη Genova, Εκδόσεις Μελάνι, Αθήνα 2011 και Τα Σύνεργα, Εκδόσεις Τυπωθήτω, Αθήνα 2016.

Διαβάστε ακόμη

Ατομική έκθεση- εγκατάσταση της Ροδίτισσας εικαστικού Ειρήνης Βαζούκου στο Παρίσι

Επιτυχημένη η εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) στην Κω για τον Θαλάσσιο Τουρισμό

Το Τάγμα των Ιπποτών αναβιώνει στη Ρόδο

Εξαιρετική η εμφάνιση του χορευτικού εργαστηρίου του «Αίθωνα» στη Νίσυρο

Κοντσέρτο κλασικής μουσικής θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου

Πασχαλινή Συναυλία της Φιλαρμονικής δήμου Ρόδου

Σημαντική δράση στο «Χαραλάμπειο Γηροκομείο» από τον Ροταριανό Όμιλο Ρόδος-Κολοσσός

Η αναπαράσταση των Παθών θα γίνει και φέτος στην Παστίδα