Στο εδώλιο δύο αιρετοί για παράνομη χωματερή στην Λίνδο

Στο εδώλιο δύο αιρετοί για παράνομη χωματερή στην Λίνδο

Στο εδώλιο δύο αιρετοί για παράνομη χωματερή στην Λίνδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 751 ΦΟΡΕΣ

Κατηγορούνται για υποβάθμιση αρχαιολογικού χώρου

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου θα καθίσουν στις 2 Νοεμβρίου 2016 ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λίνδου κ. Γιώργος Ελευθερίου και ως συγκατηγορούμενός του ο πρώην χωρικός αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Λινδίων κ. Μιχάλης Παλαιολόγου, για υποβάθμιση αρχαιολογικού χώρου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο θα δικαστούν ως υπαίτιοι ότι δια των εντολών τους συνέβαλαν ώστε να προκληθεί έμμεση βλάβη του περιβάλλοντος στον χώρο που βρίσκεται πάνω από το λιμανάκι του Αγίου Παύλου, εκεί όπου είχε δημιουργηθεί άτυπη χωματερή με μπάζα και κλαδιά.

Ειδικότερα με βάση πάντα το κατηγορητήριο το οποίο συντάχθηκε έπειτα από καταγγελία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, αλλά και οικολόγων της Ρόδου, στις 9 Απριλίου του 2014 ο κ. Ελευθερίου έδωσε εντολή σε υπαλλήλους του Δήμου Ρόδου με την ιδιότητα του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας να απορρίψουν κλαδιά σε άτυπη χωματερή που βρίσκεται εντός κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου στη Λίνδο και συγκεκριμένα στο χώρο που βρίσκεται στο πλάτωμα πάνω από το λιμανάκι του Αγίου Παύλου.

Αυτό σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί έμμεση βλάβη του αρχαίου μνημείου της Ακρόπολης της Λίνδου και του περιβάλλοντα χώρου, λόγω της αισθητικής του υποβάθμισης.

Προσωρινή η χωματερή
Μιλώντας χθες στην «Ροδιακή» ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λίνδου κ. Ελευθερίου τόνισε ότι επρόκειτο για προσωρινή χωματερή στην οποία απέρριπταν τα μπάζα τους οι ιδιοκτήτες των επαγγελματικών χώρων που πραγματοποιούσαν ανακαινίσεις στα ξενοδοχεία και στις επιχειρήσεις τους πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

«Πρόκειται για μια πρακτική που ακολουθούσε ο πρώην Δήμος Λινδίων από το 2007, ώστε να μην υπάρχει η ανεξέλεγκτη ρίψη κλαδιών και άλλων αντικειμένων εντός του οικισμού. Η χωματερή αυτή ήταν προσωρινή και στη συνέχεια, σε τακτά χρονικά διαστήματα, ο Δήμος τα μετέφερε με δικά του έξοδα σε οργανωμένη χωματερή. Στην ουσία προστατεύαμε το περιβάλλον και την εικόνα του οικισμού με αυτό τον τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ελευθερίου.

Συνήγορος υπεράσπισης τόσο του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Λίνδου, όσο και του κ. Μιχάλη Παλαιολόγου ορίστηκε ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Ρόδου κ. Δημήτρης Σαλαμαστράκης, έπειτα από αίτημα των δύο προαναφερόμενων, οι οποίοι έκαναν χρήση των διατάξεων του νόμου για τη νομική στήριξη των προσώπων που υπηρετούν στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο